Bridal-kuvaus eli morsiankuvaus tarkoittaa, että valokuvissa poseeraa vain morsian ilman sulhasta.
Juhlat

Uusi trendi: hääkuvassa mukana vain morsian – bridal-kuva kruunaa päivän prinsessana

Ovatko morsiankuvat rohkeiden ja upeiden naisten ylistys vai taas yksi osoitus siitä, että naimisiin mentäessä mies on vain taustalla häärivä apupoika?

Miltä kuulostaisivat valokuvat, joissa poseeraa morsian kauniissa hääpuvussa ison kukkakimpun kanssa, mutta sulhanen puuttuu kokonaan? Ensimmäinen ajatus lienee, että morsian protestoi perinteisiä avioliittonormeja vastaan ja on päättänyt mennä naimisiin itsensä kanssa. Bridal-valokuvissa ei ole kuitenkaan kyse tästä.

Lue myös: Haaveena upeat kuvat juhlista? Näillä vinkeillä tilaat valokuvaajan ikuistamaan ainutlaatuiset hetket

Mikä on bridal-kuvaus eli morsiankuvaus?

Yhdysvaltojen eteläosissa on aivan tavallista ottaa kihla- ja hääkuvien lisäksi valokuvat pelkästään morsiamesta. Tätä valokuvaussessiota kutustaan bridal-kuvaukseksi eli morsiankuvaukseksi. Kuvissa morsian esittelee häätyyliään, ja kuvien tyyli seikkailee muotikuvien ja taidekuvien välimaastossa.

Perinne on vanha, sillä nykymorsiamia suostutellaan kuvaukseen vetoamalla perinteisiin. Kun isoäidistäsi ja äidistäsikin on otettu morsiankuvat, etkö sinäkin haluaisi saada sellaiset? Kuvittele, kuinka upeaa on, kun kolmen sukupolven bridal-kuvat ovat rivissä takanreunalla!

Tarkoitus on, että morsian pukeutuu häämekkoonsa, hankkii näyttävän kimpun ja käy kampaajalla ja meikattavana. Kuvissa tyylin on tarkoitus olla mahdollisimman samanlainen kuin hääpäivänä. Menneinä vuosina kuvat on otettu studiossa, mutta samaan aikaan kun miljöökuvaus on kasvattanut suosiotaan häävalokuvissa, myös bridal-kuvaukset ovat siirtyneet luonnon helmaan.

Perinteestä kiittää todennäköisesti lähinnä yhdysvaltalainen hääbisnes. Toisaalta bridal-kuvaus myös salakavalasti korostaa, että häät ovat pääasiassa morsiamen päivä prinsessana. Mitä sitä sulhasta turhaan näihin kuviin ottamaan, puolet avioliitoistahan päättyvät eroon! Bridal-kuvia kuitenkin kelpaa esitellä senkin jälkeen, kun liitto on murentunut ja mies seilannut pois.

Toisaalta: kukapa ei haluaisi saada pinoa kauniita valokuvia itsestään? Bridal-kuvaus hellii mukavalla tavalla itsetuntoa. Se myös vähentää hääpäivän valokuvauksen stressiä, kun kuvauksessa voidaan keskittyä morsianpotretteihin pariskunnan lemmekkäiden katseiden sijaan.

Lue myös: Taskupuhelu paljasti, että Tuomaksen vaimolla oli uusi suhde: ”Yllätysero voi olla miehelle hengenvaarallinen tilanne”

Bridal-kuvaus eli morsiankuvaus tarkoittaa, että valokuvissa poseeraa vain morsian ilman sulhasta.
Bridal-kuvaus eli morsiankuvaus tarkoittaa, että valokuvissa poseeraa vain morsian ilman sulhasta.

Myös trash the dress -kuvissa morsian on usein yksin

Suomessa bridal-kuvaukset eli morsiankuvaukset ovat vielä todella harvinaisia. Sen sijaan meilläkin tehdään enenevässä määrin trash the dress -kuvauksia.

Trash the dress -kuvissa morsian tuhoaa hääpukunsa. Idea on, ettei puku jäisi vuosiksi vaatekaappiin roikkumaan, vaan sille tulisi vielä kerran käyttöä osana railakasta taideteosta.

Morsian voi kahlata järveen tai puroon mekko päällään, maalata kuvioita mekkoonsa tai sotkea mekon mudalla. Hurjimmissa kuvissa hääpuku on sytytetty palamaan.

Trash the dress -kuviin on tervetullut myös sulhanen, mutta kuvia, joissa morsian tuhoaa mekkonsa yksin, otetaan myös paljon. Trash the dress -kuvia kutsutaankin myös nimellä fearless bride eli peloton morsian. Morsian on siis taas kaiken keskiössä.

Toisaalta: miehet ovat saaneet kymmeniätuhansia patsaita ja potretteja historian saatossa. Mikseivät naiset kerrankin saisi olla ylpeästi esillä – rohkeina, kauniina ja yksinkertaisesti upeina?

Trash the dress -kuvauksessa morsian tuhoaa hääpukunsa.

Lähteet: Wedding Wire, The Knot

Kommentoi

Kommentoi juttua: Uusi trendi: hääkuvassa mukana vain morsian – bridal-kuva kruunaa päivän prinsessana

Häh

Eikö Kotiliettä saa miehet lukea kun oli kysely suu nattu naisille.

MM

On se kumma kun naiset saa tehdä mitä huvittaa. Jos mies kummeksuu naisen tekosia,niin siitä syntyy hirveä haloo. Naisten lehti, tasaarvoa on siinä lehdessä niin kauan kaukana kun mennään vain naisten ehdoilla. Einoa tasaarvo ruokasivustoilla.

Hetaliisa

Äitini perinteisessä valokuvaamossa otettiin hääkuvia lähikuva, kokokuva ja joskus myös morsian yksin. Aikaa varattiin riittävästi että tuli hyviä kuvia. Nämä amerikan mallin ns. maisemakuvaukset ovat uutta trendiä. Sulhanen on hääkuvassa yhtä tärkeä henkilö katsokaa vaikka vanhempienne kuvia. Kyllä on tulevilla lapsilla ja mahd lapsenlapsilla ihmettelemistä hääkuvasta jossa ei ole molemmat päähenkilöt!

Sylvia

Tämä morsdiamen yksin kuvaaminen ei ole uusi trendi Suomessa. Minullakin on monta morsiankuvaa vanhoissa albuumeissa, 1900-luvun alusta melkein nykypäiviin asti.

HES53

Näin on vanha tapa. Otettiin kuvat morsiuparista ja lisäksi morsiamesta yksin. Tällaisia vanhoja kuvia on. Äidistänikin vuonna 1940 avioituneesta on kuva myös yksin.

MM

Nainen on vain jatke äidistä. Nainen pitää edelleen miestä pojuna.Kun katsoo pariskuntia tulee mieleen Äiti ja poika siinä menee. Nainen tarvitsee remppamiestä ja miehen jotta voisi näyttä toisille naisille että mulla on mies. Silloin nainen on hyväksytty muitten seurassa. Sama päätee pukeutumisessa. Toisten naisten takia nainen pukeutuu.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.