Juhlat

Milloin on ylioppilasjuhlat 2024? Katso tärkeät päivämäärät, ideat juhlaan, lahjoihin ja onnitteluihin!

Lakkiaispäivänä koulujen juhlasalit pullistelevat sukulaisista ja ystävistä. Nykyinen tutkintomuoto antaa mahdollisuuden päättää lukio-opinnot keväällä ja syksyllä. Katso tästä tämän vuoden yo-juhlapäivät ja poimi vinkit onnitteluun ja lakkiaisjuhlien järjestämiseen!

Lakkiaisia voi yhtä hyvin viettää keväällä tai joulukuussa. Tuore ylioppilas nostaa maljan itselleen sukulaisten ja ystävien ympäröivänä. Milloin ylioppilasjuhlat 2024 ovat?

Ylioppilasjuhlat 2024: milloin on lakkiaispäivä?

Kevään lakkiaiset

Syksyn lakkiaiset 

Lue myös: Vältä mokat ylioppilasjuhlakakun kanssa – katso kondiittorimestarin vinkit!

Ylioppilasjuhlat 2024: Onnittelujen aika

Lukion opinnot päättävän nuoren kova työ palkitaan ikimuistoisilla juhlilla. Päivä on täynnä onnitteluja, juhlapuheita ja -maljoja, iloisia kohtaamisia, kuplivaa tunnelmaa ja herkullisia tarjottavia.

Ylioppilaan kotiin voi periaatteessa pistäytyä onnittelemaan ilman erillistä kutsua. Moni kuitenkin postittaa tuttaville ja sukulaisille kirjallisen kutsun, josta käy ilmi, mihin kellonaikaan ylioppilas on paikalla ja pöytä on koreana. Katso vinkit, milloin kutsukortti juhliin kannattaa lähettää ja mitä siihen kirjoitetaan!

Usein juhlissa pidetään puheita: kummi, sukulainen tai toinen vanhemmista muistelee sankarin koulutien alkumetrejä tai muita merkittäviä elämän kohokohtia. Puheen päätteeksi kohotetaan malja ylioppilaalle.

Etsitkö ylioppilaalle tai ammattiin valmistuneelle sopivaa runoa tai värssyä? Kokosimme tarjolle kauneimmat onnittelurunot. Valitse niistä sopiva juhlan sankarille.

Mitä lahjaksi tuoreelle ylioppilaalle?

Mietitkö, mitä lahjaksi vastavalmistuneelle? Ylioppilasjuhlien aika voi kova paikka yrittää keksiä ainutlaatuista lahjaa koulunsa lopettavalle.

Lue myös Anna.fi: Mitä vastata sukulaisten esittämiin kiusallisiin kysymyksiin? Toimi näin

Jotain pitäisi antaa, mutta mitä? Kurkkaa lahjaideoita ylioppilasjuhliin täältä. Listasimme myös, mitä ei ehkä kannata hankkia, katso  Top 5 kaameimmat valmistujaislahjat –  ja vältä niitä.

Yhä useammin ylioppilaat toivovat lahjaksi rahaa. Siispä ylioppilasjuhlien lähestyessä moni juhliin kutsuttu joutuu raapimaan päätään pohtiessaan, mikä on sopiva määrä rahaa ylioppilaalle.  Lue mitä tapakouluttaja ja tuore ylioppilas vastaavat.

Mitä tarjolle yo-juhliin?

Tuoreen ylioppilaan rooli juhlissa on pysytellä näkyvillä ottamassa vastaan vieraita, onnitteluja ja lahjoja.

Ylipppilas ohjaa vieraat boolimaljan tai kuohujuoman ääreen ja kilistää kaikkien kanssa. Juhlittavan voi olla hyvä kaataa lasiinsa välillä vettä tai muuta alkoholitonta juomaa, jotta kestää reippaasti vastaanoton loppuun asti.

Juomien lisäksi katse kääntyy juhlapöydän antimiin. Aiotko kokata juhlien tarjoilut itse vai luotatko pitopalveluun? Ylioppilasjuhlien tarjoiluissa voi valinnasta huolimatta käyttää luovuutta.

Kokosimme yhteen parhaat makeat, suolaiset ja gluteenittomat tarjottavat, vinkit täydellisen kakkupohjan valmistukseen, kakun kuorrutukseen ja oikean kerman valintaan. Näillä tarjoiluohjeilla selviydyt tärkeästä päivästä ja mikä tärkeintä – ehdit myös itse nauttia juhlista!

Kaipaatko erityisesti helppoja ja edullisia tarjottavia? Kurkkaa 9 ideaa nopean ja edullisen juhlapöydän tarjottaviin. Ne valmistuvat värikkäistä raaka-aineista. Tarjolla on trendikästä munakasrullaa, värikkäitä vegetahnoja sekä ruokaisien salaattien ja virkistävän juhlajuoman ohjeet.

Eikä tietenkään sovi unohtaa makeita herkkuja. Herkullisista juhlaleivonnaisista löytyy ohjeet juhlapöydän kuivakakkuun, erilaisiin piirakoihin ja koukuttaviin Twix-kekseihin!

noutopöydän leivonnaiset

Ylioppilasjuhlat 2024: Muistilista pirskeisiin

Vanha sanonta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty pitää paikkansa juhlien järjestelyissä. Suunnittele ylioppilasjuhlat 2024 yhdessä sankarin kanssa. Tehkää niistä juhlittavan näköiset.

Tee vieraslista ensimmäiseksi ja mieti sen perusteella mahtuvatko vieraat kotiin juhlimaan, vai pitääkö vuokrata juhlatila. Jos päädyt käyttämään ulkopuolisen palveluja ja tarjoiluja, ole ajoissa liikkellä.

Juhlien järjestämisessä on paljon tehtävää.  Erilaiset muisti- ja ostoslistat auttavat aikatauluttamaan ja hahmottamaan tehtävien asioiden määrää.

Muutamaa päivää ennen juhlia on hyvä käydä läpi listat ja miettiä tarvitaanko sittenkin lisäapua. Nappaa tästä avuksesi pieni muistilista, niin juhlapäivänä kaikki sujuu, vieraat viihtyvät ja ehdit itsekin nauttia juhlista.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Milloin on ylioppilasjuhlat 2024? Katso tärkeät päivämäärät, ideat juhlaan, lahjoihin ja onnitteluihin!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.