Juhlat

Mitä lahjaksi hääparille? 7 persoonallista ideaa

Mitä hääparille voi antaa lahjaksi rahalahjan lisäksi tai rahalahjan sijaan? Kokosimme yhteen seitsemän ideaa.

Nykyään moni hääpari toivoo lahjaksi rahaa. Kutsukortin mukana saattaakin tulla tieto tilinumerosta, jolle pari kerryttää esimerkiksi häämatkakassaansa. Moni vieras haluaa kuitenkin rahan lisäksi tai sijaan antaa jotakin, mistä jää muisto, ja raapii päätään pohtiessaan, mitä lahjaksi hääparille.

Mikäli pelkkä onnittelukortti ja tilisiirto tuntuu persoonattomalta, voi hääparin lahjatoiveita kysellä hääparilta itseltään tai kaasoilta ja bestmaneilta.

Moni hääpari tekee nykyään myös sähköisen lahjalistan, jolta voi tarkistaa, millaisia toiveita juhlan sankareilla on rahan lisäksi. Varminta ja kohteliainta on pitäytyä lahjalistassa.

Kokosimme yhteen listan, joilta voit etsiä inspiraatiota, mikäli lahjalistaa ei löydy ja pelkkä rahalahja ei houkuttele. Poimi talteen persoonalliset vinkit!

Lue myös: ”Olet kaunein, mitä tiedän” – 10 runoa, jotka haluat jakaa rakkaallesi

Mitä lahjaksi hääparille, kun haluat antaa jotakin muuta kuin rahaa: 

1. Herkkukori

Pakkaa koriin esimerkiksi viiniä, vaahtokarkkeja, sydämenmuotoisia keksejä, juustoja, hedelmiä, suolakeksejä, suklaata, pastaa ja superhyvä pastakastikeohje.

Jos tiedät, että hääpari on lähdössä häämatkalle heti juhlien jälkeen, koriin ei kannata laittaa mitään pilaantuvaa. Tällöin hyvin säilyvien tuotteiden lisäksi koriin voi sujauttaa esimerkiksi hierontaöljyä ja tuoksukynttilöitä.

Mitä lahjaksi hääparille, hääpari, häät, lahja, lahjat, lahjaidea, mitä lahjaksi hääparille rahan lisäksi, herkkukori hääparille, herkkukori

2. Lahjakortti

Jos käteinen tai tilisiirto tuntuu turhan kliiniseltä, hääparia voi muistaa myös lahjakortilla.

Hääparin mieltymysten mukaan päivänsankareille voi antaa lahjakortin esimerkiksi teatteriin, konserttiin, oopperaan, ravintolaan tai vaikka Stockmannille.

3. Elämyslahja

Yhteiset kokemukset jäävät mieleen pitkäksi aikaa. Mikäli hääpari on urheilullinen, anna lahjaksi SUP-lautailukurssi, liput seikkailu- tai kiipeilypuistoon tai paritanssikurssi.

Hyvän ruoan äärellä viihtyvälle parille viininmaistelukurssi tai kokkauskurssi on ihana lahja.

Aivonystyröiden vaivaamisesta nauttivalle pariskunnalle voi puolestaan lahjoittaa vaikka lahjakortin pakopelihuoneeseen.

4. Auta hääjärjestelyissä

Jos sinulla on erityisosaamista, josta voisi olla hyötyä häiden järjestämisessä, kysy, voisitko antaa lahjaksi aikaasi ja osaamistasi.

Osaisitko vaikka meikata morsiamen tai tehdä kampaukset kaasoille? Pystyisitkö valokuvaamaan tai videokuvaamaan häät, leipomaan hääkakut tai toimimaan juhlissa DJ:nä?

Mitä lahjaksi hääparille, hääpari, häät, lahja, lahjat, lahjaidea, mitä lahjaksi hääparille rahan lisäksi

Mitä lahjaksi hääparille, kun haluat antaa muiston rahalahjan lisäksi:

5. Viinipullo

Hieman arvokkaampi pullollinen viiniä tai kuohuviiniä hääparin yhteiseen hemmotteluhetkeen on tyylikäs lahja rahalahjan kylkeen. Valitse viini hääparin mieltymysten mukaisesti.

Mikäli viini ei ole hääparin makuun, kokoa yhteen muutamia pulloja kotimaisten pienpanimoiden oluita hääparin rentoihin saunailtoihin.

Lue myös: Suuren kuohuviinitestin yllättäjä: ”Kuin olisi marjatorttu valahtanut suuhun!”

6. Viherkasvi

Viherkasvin hoitaminen voi olla välillä yhtä haastavaa kuin parisuhteen hoitaminen. Osta hääparille kasvi, jota hoivata yhdessä ja joka muistuttaa, että myös parisuhteen eteen on hyvä nähdä aikaa ja vaivaa, että se kukoistaa.

Lue myös: Pukeudu hyvin, ota siivooja, jaa rahat… Näin hoidat parisuhdettasi kuin ranskalaiset

Mitä lahjaksi hääparille, hääpari, häät, lahja, lahjat, lahjaidea, mitä lahjaksi hääparille rahan lisäksi

7. Itse tehty lahja

Itse tehdyt lahjat ovat persoonallisia ja niitä usein arvostetaan suuresti. Kokoa vaikka valokuva-albumi hääparin osapuolten lapsuuskuvista tai kokoa kirja, johon hääparin ystävät ja sukulaiset ovat kirjoittaneet muistojaan parista.

Jos hääpari suosii minimalistista elämäntapaa, eikä halua uusia tavaroita, lupaa järjestää parille ikimuistoinen tutustumispäivä kotikaupungissasi, lupaa vahtia heidän lapsiaan viisi kertaa tulevan vuoden aikana tai kokkaa heille romanttinen viiden ruokalajin kynttiläillallinen.

Lue myös: Tee ihoa hellivä DIY-kuorintavoide itselle tai lahjaksi – kaikki ainekset löytyvät jo kaapistasi!

Älä anna näitä lahjaksi hääparille

Yleensä hääpari toivoo rahaa tai tekee lahjalistan, jotta nurkat eivät täyttyisi tilpehööristä ja turhasta tavarasta. Monesti hääpari on ehtinyt asua omillaan pitkään ennen häitä, ja omaisuutta on ehtinyt jo kertyä.

Älä siis anna hääparille lahjaksi:

Lue myös: Top 5 kaameimmat valmistujaislahjat – vältä näitä!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mitä lahjaksi hääparille? 7 persoonallista ideaa

Elsa

Pöytäliinoja ei varmaan enään juuri kukaan käytä, mutta miksi ei pyyhkeitä tai lakanoita. Toki kaikilla on sellaiset, mutta ainakin minulla ne oli jo hyvin käytettyjä. Saatiiin lahjaksi hienot kampapuuvillasta tehdyt lakanat (parisänkyn lakana, kaksi tyynyliinaan ja kaksi pussilakanaa), ja niitä on käytetty nyt monta vuotta ja aina kun ne ottaa niin muistaa mistä ne on saatu.

Lahjalistan käyttöä suosittelen läpimästi vieraan näkökulmasta. Ei sitä kaikkia tunne niin hyvin, että tietää mistä he tykkäävät tai mitä heillä ei ole. Itse osallistuin kaksiin häihin tänä kesänä ja toisilla oli käytössä suomalainen wishsimply (http://bit.do/haalahjalista). Sitä oli erittäin helppo ja mukava käyttää. Jos ei omat häät olisi jo menneet, niin sinne tekisin listan nyt.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.