Ylioppilas

Mitä lahjaksi valmistujalle?

Uudet ylioppilaat ja muut valmistujat juhlivat taas keväällä suorituksiaan. Mikä olisi hyvä lahja valmistujalle?

 

Lahjan antaminen valmistuvalle nuorelleKukkakimpun lisäksi valmistujalle on varmasti hyötyä pysyvämmästäkin lahjasta. Moni nuori on esimerkiksi pian muuttamassa pois kotoa ja voi tarvita apua uuden kodin tavarahankinnoissa. Parasta tässä asiassa on vain kysyä nuorelta, kerääkö hän esimerkiksi jotain astioita tai olisiko hänellä tarvetta isommalle hankinnalle.

Lahjakortti on lahjanantajan pelastus

Rahalahja saattaa olla hyvinkin mieluinen lahja, varsinkin jos lahjan saajalla on tarkoituksena säästää johonkin kalliimpaan menoon. Lahjakortti on usein myös hyvä valinta, jos et ole varma valmistujan mieltymyksistä. Kulttuurin ystävät voivat tiedustella valmistujan musiikki- ja kirjamakua voi etukäteen vanhemmilta, ja hankkia esimerkiksi elokuvalippuja tai lahjakortteja teatteriin, museoon tai kirjakauppaan.

 

Mitä antaisit lahjaksi valmistujalle?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä:

Suosituin rippilahja

Kevään juhlien reseptit ja ohjeet

Lähetä onnittelukortti

Keskustelu

Tytär toivoo rahaa koska lähtee interreilille, mutta ymmärtää hyvin, että moni haluaa antaa jotain pysyvämpää. Siksi hänellä on sekä astia-, että aterinsarja, joita hän kerää. Moni täydentää niitä tai keksii itse jotain, josta on iloa ja hyötyä tulevaisuudessakin.

On ihan ok antaa jotain pysyvämpää kuten juuri astioita. Rahakin on mielestäni silti ihan hyvä vaihtoehto, etenkin jos valmistuja säästää rahaa hankkiakseen jotain pysyvää. Ja johonkin interreilin tapaiseen matkaankin sijoitetut rahat ovat oikeastaan sijoitettu johonkin pysyvään: onhan elämyksellinen matka aina muistoissa mukana, vaikka sitä voi olla vaikea kanssaeläjille osoittaa.

Kannattaa kuulostella lahjansaajan omia toiveita. Itse olen ostanut ylioppilaalle ruokailuvälineitä, kuten aterinsetin. Laadukas setti kestää pitkään käytössä ja on hyödyllinen opiskelija-asunnossa.

Annan aina lahjaksi jotain suomalaista, klassikkoja, jotain, minkä arvo säilyy. Esim. koru tai lasitavara, vaasi tai kuppipari. Sen ei silti tarvitse olla kallista eikä ”suurta”. Pääasia on, että saaja on siitä iloinen. (??????)

Ostettiin tuossa juuri tulevalle ylioppilaalle ”survivor set” eli välttämättömimmät ruokailuvälineet tulevaisuutta varten. Eikä ostettu mitään ”laadukasta suomalaista” eli kallista, vaan halpaa mutta kestävän oloista sekä kaunista. Itse opiskelijasolussa asuneena olen sitä mieltä, ettei sinne kannata kallista ja ”arvokasta” viedä. Aína kun ei tiedä, minkälaista asuinseuraa sattuu kohdalle… Arvokasta voi hankkia sitten ihan oman kotiin. Toki arvokkaita juttuja voi sitten säästää myöhempään mutta meillä oli perusajatus, että nämä voi ottaa sitten heti käyttöön. Meni niihinkin ihan kohtuullisen suuri summa. Ajatus oli nyt tärkein.

Paras lahja valmistujalle on antaa rahaa. Hän saa silloin päättää itse mitenkä käyttää ja jos tarvii astioita niin hän saa silloin mieluisat kun antaa rahaa astioihin.

Olen jo 70-vuotias nyt valmistuvan ylioppilaan isoäiti. Kun itse pääsin ylioppilaaksi,oli tapana antaa jokin konkreettinen lahja,jotta vielä nyt 50-vuoden päästä voi katsella niitä koruja ja hopealusikoita,joita sai.
En antaisi rahaa,sillä sen käyttö on nykyisin monelta ihan hukassa.
Mitä jää jäljelle muistoa,jos rahat on kulutettu ihan mihin sattuu.Kaikki eivät ole oppineet rahan käyttöä eikä takuulla 50-vuoden päästä muista edes mihin ne on kulutettu. Siis jokin lahja esim. ao.juhlittavan itse valitsema oikea taulu,jonkun paikallisen taiteilijan. Seinällä se on kaunis muisto tästä keväästä v.2010. Sen voi tallentaa pankin lokeroon siksi ajaksi kun opiskelee,jollei uskalla sitä viedä ”kämppään”.

Itse valmistun ensi keväänä 2011. Toivon, että saisin lahjaksi tarpeeksi rahaa lentolippuun, jotta olisi varaa matkustaa syksyllä tulevaan opinahjooni. Myös pysyvät tavarat, kuten astiat, tulevat hyötykäyttöön opiskelija-asunnossa.

Olen saanut kutsun kolmeen juhlaan, rahaa ajattelin antaa kun tuosta tavarasta en tiedä, mutta mikä se summa per nenä tänäpäivänä ois??? hyviä neuvoja otetaan vastaan.

Kommentoi juttua: Mitä lahjaksi valmistujalle?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X