Juhlat

Montako päivää jouluun on? Näppärä laskuri kertoo vastauksen

Kotilieden näppärä joululaskuri kertoo, kuinka monta päivää jouluun on. Nappaa talteen myös parhaat vinkit, joiden avulla pääset joulutunnelmaan!

Osaatko sanoa lonkalta, montako päivää jouluun on? Innokkaimmat jouluihmiset valmistautuvat jouluun ympäri vuoden. Yksi hankkii lahjoja ja toinen haalii ideoita joulusisustukseen jo pitkin vuotta. Kolmannelle joululevyt ja piparin tuoksu maittavat jo syyskuun pimenevinä iltoina. Mikä ettei, joulua voi aina tunnelmoida!

Lue myös: Jouluttaja tuntee joulun trendit ja aloittaa valmistelut jo syyskuussa – Testaa, miten kova joulufani olet!

Montako päivää jouluun on? Kotilieden laskuri kertoo

Virittäydy joulutunnelmaan Kotilieden jutuilla!

Joulun voi toteuttaa täysin perinteisesti tai uudella twistillä: erilaisilla koristeilla, aineettomilla lahjoilla tai vaikkapa vegaanisella tai kasvispainotteisella menulla.

Keräsimme tähän Kotilieden parhaat vinkit lahjojen hankkimiseen, kodin koristeluun ja joulumenun suunnitteluun. Koosteemme avulla voit virittäytyä joulutunnelmaan vaikka heti. Vaikka olisit viime tingassa järjestelyissä, Kotilieden kattavat joulujutut inspiroivat viime hetken ratkaisuissakin.

Montako päivää jouluun? Kotilieden laskuri kertoo, kuinka pian joulu on ovella.
Jouluihminen virittäytyy joulutunnelmaan jo hyvissä ajoin ennen joulua. Poimi Kotilieden jutuista inspiroivat ideat askarteluun, koristeluun, lahjoihin, herkkuihin ja parhaisiin joululauluihin!

1. Soita parhaita joululauluja

Ensimmäinen varsinainen kosketus jouluun on tietysti joulumusiikki, joka alkaa soida tavarataloissa jo hyvissä ajoin ennen joulua. Loppujen lopuksi joulusesonki kiitää ohi vauhdilla ja sen jälkeen koittaa pitkä kesän odotus. Palkitse itsesi rakkaimmilla jouluklassikoilla ja uusilla hiteillä jo nyt, niin karistat kaamoksen kannoiltasi.

Joulutunnelma on taattu Kotilieden omalla Spotify-soittolistalla, johon olemme koonneet toimituksen suosikkikappaleita. Kaiva esiin myös sinulle rakkaimmat joululevyt ja fiilistele!

Lue myös: Onko jouluaatto täynnä kaaosta ja roskavuoria? Näillä vinkeillä rauhoitat joululahjojen jakamisen lapsiperheessä

2. Onko lahjat hankittu?

Joululahjojen hankkiminen on juhlaan valmistautumisen etunokassa. Olet sitten kova valmistautumaan tai viime tingan shoppailija, juttumme auttavat löytämään ilahduttavimman lahjan rakkaallesi. Vaihtoehtoja on monia: itse tehdyt ja aineettomat joululahjat, ihanat sisustusesineet ja herkulliset ruokalahjat. Moni lahjoista on helppo toteuttaa myös viime tingassa verkon kautta.

3. Koristele koti ja askartele

Kun ulkona pimenee, tekee pieni piristys sisustuksessa hyvää. Omistautuneimmat jouluihmiset muuttavat sisustuksen kauttaaltaan jouluteemaan sopivaksi, mutta pienilläkin kikoilla voi nostattaa kodin tunnelmaa.

Jouluvalot, pöytäliinat ja ikkunakoristeet saavat aikaan ihmeitä, ja kynttilät kruunaavat kaiken. Jos kaipaat askartelua, satsaa kauniisiin ikkunakoristeisiin, uniikkeihin joululahjoihin tai upeaan joulukalenteriin. Joulutunnelmaa ja raikasta tuoksua tuovat myös kuivatut appelsiinin viipaleet, joita voi pujottaa kranssiin, viiriin tai vaikka lahjapaketin koristeeksi.

4. Piparin tuoksu tekee joulun

Joulutunnelmaan virittäytyy takuuvarmasti pipareilla. Kokeile myös muita jouluherkkuja, kuten erilaisia glögejä ja jouluisia jälkiruokia.

Suunnitteletko jo joulumenuta? Tutustu erilaisiin vaihtoehtoihin ja laadi unelmiesi joulupöytä. Kotilieden jutut tarjoavat reseptejä sekä perinteiseen joulupöytään että uusia rohkeita ideoita, joista voi kehittyä uusia klassikoita.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Montako päivää jouluun on? Näppärä laskuri kertoo vastauksen

Tantta vm -47

Ihan hyviä vinkkejä. Minä tein joululahjat jo keväällä-kesällä, kun yli 7-kymppiset määrättiin olemaan kotona. Nyt voin keskittyä kortteihin ja koristeisiin.

Reetta

Niin missä se laskuri on?

Anni Reenpää

Hei Reetta, kiitos kommentistasi ja huomautuksesta! Laskuri oli jostain syystä tipahtanut pois, mutta nyt asia on korjattu. T. Anni / Kotiliesi.fi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.