Muumiastiat: yhdistele uutta ja vanhaa

Tove Janssonin syntymästä on kulunut 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi katamme muumit vanhojen astioiden seuralaisiksi.

Aamiaiskattaus muumiastioilla

Aamiaiskattaus muumimamman tyyliin

Maitokahvia, muumimamman kvittenimarmeladia ja lempeää tunnelmaa. Vaaleanpunaisten Rakkaus-, Niiskuneiti- ja Sosuli-mukien seuraksi sopivat hempeät ja herkät astiat. Kuvissa olevat vanhat Arabian astiat ovat Astialiisasta, josta löytää myös ison valikoiman muumiastioita. Seinällä Tikkurilan Harmony-maalin Orkidea-sävy.

Muumilautaset kattauksessa

Yhdistele muumilautasia ja vanhoja lautasia lounaskattaukseen

Muumit nukkuvat talviunia havunneulasten ravitsemina. Tavanomaisempi lounas tarjoillaan Juoksujalka-, Niiskuneiti-, Yhdessä- ja Muumipeikko-lautasilta. Kullekin syöjälle voi valita persoonallisen lautasparin. Villit yhdistelmät ovat mielenkiintoisia. Vanhat lautaset ja munakuppi Astialiisasta, pieni soijalautanen Tokyokan.

Muumimukit

Kuuma juoma maistuu ulkoilun jälkeeen muumimukista

Talvipäivää lämmittävät kuumat juomat tarjoillaan perusvärisistä muumimukeista. Punainen, sininen ja keltainen ovat tukeva kolmikko mukikokoelman teemaväreiksi. Emalipannu ja maitokannu Astialiisa, sininen termoskannu Stockmann. Osa vanhoista muumiastioista löytyi toimituksen väeltä.

Muumiastiat

Muumiastiat sopivat pannukakkuhetkeen

Pannukakut ja vaapukkahillo takaavat hyvät unet. Kattauksen muumiastiat ovat vanhoja ja uusia mukeja sekä Muumi Juhlahetki -tarjoiluastioita. Lautaset, sokerikuppi, värilliset lasit ja teekannu ovat Marimekon valikoimista, muut astiat ja paikkamerkkeinä toimivat magneettihahmot Astialiisa. Lion-aterimet Stockmann. Pöytäliina Muumimamman henkeen on ommeltu Eurokankaan Ahlmedahlsin pellavasta ja Stripe-kankaasta. Seinän väri on Tikkurilan Harmony-maalin sävy Keskiyö.

Teksti: Hanna Tamminen
Kuvat: Mirva Kakko

Keskustelu

Kommentoi juttua: Muumiastiat: yhdistele uutta ja vanhaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X