6 gluteenitonta kakkua kevään juhliin

Yhä useampi noudattaa gluteenitonta ruokavaliota, joten gluteeniton kakku on varma valinta kevään juhlapöytään. Poimi tästä kesäisen pavlovan, jäädytetyn mansikkakakun, suussa sulavan juustokakun sekä muiden huippuhyvien gluteenittomien kakkujen ohjeet.

Gluteeniton sokerikakkupohja ilman vehnäjauhoja

Helpoin tapa valmistaa gluteeniton kakkupohja on korvata perinteisen sokerikakkutaikinan vehnäjauhot perunajauhoilla. Lisää jauhot siivilän läpi muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti nostellen. Jos haluat suklaisen kakkupohjan voi joukkoon siivilöidä myös kaakaojauhetta.

Raikas sitruunatäytekakku täytetään sitruunakiisselillä ja koristellaan omatekoisella mantelinugaalla. Gluteenittoman suklaatäytekakun välissä on puolestaan aprikoosihilloa sekä suklaista rahka-kermahyytelöä. Koko komeuden koristaa kielen vievä suklaakuorrute.

Sitruunatäytekakku

Ohjeet:

Sitruunatäytekakku

Suklaatäytekakku

Marenkia ja marjaa gluteenittomana

Kesäistä marjapavlovaa rakastavat kaikki. Sen koukuttavuus piilee rapeiden marenkilevyjen, pehmeän kermaisen täytteen ja raikkaiden marjojen yhdistelmässä. Luontaisesti gluteeniton kakku kootaan marenkilevyistä, jotka voi leipoa valmiiksi hyvissä ajoin ennen juhlia. Marenkikakun etuihin kuuluu myös se, että siitä saa rennoilla otteilla näyttävän tarjottavan. Anna täytteen pursuta houkuttelevasti marenkilevyjen välistä ja kokoa pinnalle näyttävä keko kauden makeimpia marjoja sekä syötäviä kukkia.

Marjapavlova1

Ohjeet: 

Marjaisa pavlova

Gluteeniton marekikakku

Jäädytetty gluteeniton mansikkakakku

Tämä gluteeniton mansikkakakku laitetaan uunin sijasta pakastimeen. Jäinen ja raikas herkku toimii erityisen hyvin kuuman kesäpäivän virkistäjänä. Pähkinäisten kakkukerrosten välissä vuorottelevat valkosuklainen tuorejuustotäyte ja mansikkasose. Tuoreilla mansikoilla ja marengeilla koristelet kakun hetkessä juhlapödän kuningattareksi.

jäinen mansikka-pähkinäkakku

Ohje: Jäinen mansikka-pähkinäkakku

Varma valinta: gluteeniton juustokakku

Juustokakku on helppo valmistaa gluteenittomana vaihtamalla pohjassa käytettävät keksit gluteenittomiin. Uunissa valmistettava juustokakku on aina toimiva klassikko, joka muuntuu erilaisten tuoreiden marjojen ja hedelmien tai marja- tai hedelmäkastikkeiden avulla tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivaksi. Vadelmaisen juustokakun pinta on marmoroitu juhlavasti ja päälle on koottu vielä näyttävä keko tuoreita vadelmia, syötäviä kukkia ja valkosuklaa-lakukaramelleja.

Vadelma_juustokakku

Ohje: Vadelma-juustokakku

Gluteeniton ja vegaaninen raakakakku

Minttusuklaa-raakakakku on paitsi gluteeniton myös vegaaninen, joten se maistuu ihan jokaiselle juhlavieraalle. Raakakakku on superterveellinen, sillä se ei sisällä lainkaan jauhoja tai valkoista sokeria. Raikas mintun maku tekee kakusta täydellisen. Kakku valmistuu nopeasti tehokkaalla tehosekoittimella, mutta varaa aikaa pähkinöiden liotukseen ja kakun hyytymiseen.

Minttu_suklaaraakakakku

Ohje: Gluteeniton minttu-suklaaraakakakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: 6 gluteenitonta kakkua kevään juhliin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X