Älä sure poikkeustilaa! Näillä vinkeillä saat kotikonstein fiilinkiä vappuun

Ei ole vappu pilalla, vaikka joudut viettämään sitä kotona. Aitoon tunnelmaan pääsee, kun käyttää hiukan mielikuvitusta.

Kyllä ei tunnu kivalta, kun vapunkin menivät perumaan. Mantan ympärille saavat kerääntyä vain poliisit, ja puistostakin ajetaan pois, jos porukkaa on paikalla enemmän kuin laki sallii. Ja vaikka pienelle piknikille pääsisikin, yhteisten lihapullien ja prinssinakkien sormeileminen on tällä hetkellä hengenvaarallista hommaa.

Lue myös: Miten etäjuhlat järjestetään? Juhlasuunnittelija jakaa parhaat vinkit, joiden avulla onnistut

Vaan eipä hätää. Näin loihdit kätevästi vapputorin, piknikin ja poliittiset puhetilaisuudet ihan kotikonstein.

1. Näin loihdit vappuun sopivat sääolot ihan itse

Tarvitset kivan vappuun sopivan kukkamekon ja arkkupakastimen. Loput arvaatkin. Pukeudu mekkoon ja ryömi pariksi tunniksi pakastimeen. Pakastimen voi tarvittaessa korvata myös jääkylmällä suihkulla.

2. Netistä löytyy pilvin pimein käytettyjä, mutta hyväkuntoisia vappupuheita

Vappupuheet eivät kuulkaa käytössä kulu tai muuksi muutu. Etsi Youtubesta vanhoja vappupuheita. Käytä hakusanoja kuten ”me sosiaalidemokraatit” tai ”solidaarisuus”. Jos haluat oikein hullutella, kokeile hakusanaa ”Väyrynen”.

3. Mantan lakitus onnistuu myös kotioloissa

Oletko helsinkiläinen, ikävöitkö Mantaa? Asettele siinä tapauksessa ylioppilaslakkisi alustalle, joka muistuttaa mahdollisimman paljon lokinpaskaa. Kookas viherkasvi käy hyvin. Oikean tunnelman tavoittamiseksi pyydä lapsia ruiskuttelemaan itseäsi suihkupullolla.

4. Lavasta vapputori

Jos asut lapsiperheessä, lapsille voi olla kova paikka, etteivät he pääse vapputorille mankumaan kiinalaista muovikrääsää.

Ei hätää. Rrakenna vapputori menneiden vuosien krääsästä. Sitä löytyy taatusti mistä tahansa lastenhuoneesta. Revi samalla muutama 20 euron seteli. Pääset tunnelmaan. Tahmaa kädet munkkirasvalla tai hattaralla.

5. Laula työväenlauluja

Laula työväenlauluja ja kyynelehdi vähän. Muista huomauttaa läsnäolijoille, että Neuvostoliitossa tapahtui kauheita asioita, mutta sävellykset ovat kauniita.

Lue myös: Nyt lauletaan vappulauluja! 10 hauskaa vappukappaletta perinteisestä moderniin

6. Jos vasemmistovappu tympii, panosta porvarillisiin eleisiin

Oletko porvarillisen vapun ystävä? Valmista ateria, jonka nimi on vaikea lausua, juo liikaa samppanjaa ja muista päivitellä suomalaisen työn hintaa.

7. Kokeile raitista vaihtoehtoa

Poikkeusoloissa perinteistä luopuminen on sallittua. Kokeile olla poikkeuksellisesti selvin päin, mutta ole varovainen. Silli on kuulemma oikeasti todella pahaa.

8. Jos olet totinen luonne, älä kokeile näitä kotona

Jos poikkeustila ottaa siinä määrin koville, että huumorintaju on koetuksella, sulje kone tai puhelin, hengitä syvään ja ajattele itsellesi mieluisia asioita. Älä missään nimessä ryömi pakastimeen. Se on vaarallista. Nauti vapusta itsellesi sopivalla ja turvallisella tavalla.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Älä sure poikkeustilaa! Näillä vinkeillä saat kotikonstein fiilinkiä vappuun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X