Ideoita lastenjuhliin

Askarrelkaa yhdessä lasten kanssa hauskat kutsukortit. Käyttäkää kortin teossa reippaasti mielikuvitusta. Kortin voi koostaa mielenkiintoisista kierrätysmateriaaleista, esimerkiksi karkkikääreistä tai vanhoista sarjakuvalehden ja puuhakirjan kuvista.

Näyttävän lopputuloksen saatte, kun kokoatte yhteensointuvia teemanmukaisia materiaalia kerroksellisesti korttiin. Yksityiskohdat kiinnitätte kartonkiseen korttipohjaan kaksipuolisella teipillä tai liimanauhalla. Rouheaan korttiin, esimerkiksi merirosvokorttiin, koristeet voi halutessaan niitata.

Hauska kortti-idea on tehdä kutsuista tikkarinmalliset. Kiinnitä puisen askartelutikun molemmille puolille kartonginpalaset, jotka olet leikannut haluamaasi muotoon ja koristellut.

Tehkää kaikille juhliin osallistujille juhlahatut. Ne valmistuvat nopeasti kartongista tai sanomalehtipaperista tötterö pyöräyttämällä. Varatkaa vieraille tarroja, värikyniä ja nauhoja ja jokainen voi koristaa hatun juhlissa haluamallaan tavalla.

Pieni kiitoslahja on kohtelias ele. Askarrelkaa kutsuille osallistuville kiitoslahjat. Pikkuyllätyksen kuten tarrat ja askarteluhelmet ja kiitosviestin voi piilottaa itse kartongista taiteltuun paperipussiin, avatun kirjekuoren mallin mukaan taiteltuihin ja liimattuihin kirjekuoriin tai tyhjään puhtaaseen pilttipurkkiin, joka on koristeltu kangaspalalla ja pakettikortilla.

Kattaus ja tarjoilu

Lastenjuhlien kattaus saa olla persoonallinen ja leikkisä. Keksikää juhlapöytään kiinnostavia yksityiskohtia. Yksi sellainen voi olla kuusikymmenluvun värikäs retroverho, joka levitetään juhlapöytään liinaksi tai värimaailmaltaan juhlien tyyliin sopiva huivi, hyllypaperi tai vanha tapetti, jonka päälle juhlakattaus sommitellaan.

Tarjoilusta saa sopivan lapsekkaan, kun miettii, miten teemalla voisi leikitellä myös herkkujen esillelaitossa. Jos vietetetään robottikutsuja, juhlien terveelliset herkut, kuten porkkanat ja omenat saadaan houkutteleviksi, kun ne pilkotaan ja paloista kootaan tarjoiluastialle pieniä robotteja.

Käytännöllinen tarjoiluidea on korvata suuret mehukannut lasten kannalta käytännöllisemmillä juomasäiliöillä, joista hieman vipua vääntämällä pikkuvieraskin osaa ottaa juotavaa itse. Toinen vaihtoehto on tarjota pillimehuja ja asettaa ne kattaukseen niin, että juhlijat saavat otettua mehun itse näppärästi. Halutessasi voit myös tehdä niin, että kaadat juhlajuomat hetkeä ennen tarjoilua pieniin retkipulloihin, jotka olet koristellut teemanmukaisesti.

Servietit voi kääriä rullalle, kiinnittää nauhalla ja pujottaa tikkarin koristeeksi solmun väliin.

Teemaideoita lastenjuhliin

Leffakutsut

Leffakutsuilla katsellaan päivänsankarin suosikkielokuva ja herkutellaan popcornilla. Teemajuhlien kutsut voi toteuttaa vaikkapa niin, että kartongille liimataan vanha elokuvalippu ja lastenelokuviin liittyviä kuvia ja pieni selostus juhlissa katsottavasta elokuvasta.

Merirosvopirskeet

Juhlakattaukseen kootaan leikkikultarahoja ja esimerkiksi legoista rakennettu merirosvolaiva. Pikkunaposteltavat tarjoillaan miekanmallisista tarjoilutikuista. Jokaiselle osallistujalle varataan merirosvohuivi. Juhlissa tarjoillaan muun muassa pääkallokarkkeja, jotka asetellaan näyttävästi esiin lasiastioihin. Karkeilla voidaan myös koristella pöytää. Kutsuilla askarrellaan yhdessä merirosvolippuja.

Robottikutsut

Juhlissa rakennetaan yhdessä robotteja tarkoitukseen etukäteen varatuista materiaaleista kuten pahvilaatikoista, metallisista tölkeistä, vanhoista lusikoista, korkeista ja työkalupakin ylijäämätavaroista.

Ruokia lastenjuhliin

Katso ohjeet Harry Potter -kakkuun ja muihin lastenjuhlien suosikkiruokiin!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ideoita lastenjuhliin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X