Isänpäivälahjaideoita

Isänpäivälahjaideoita x 12: Löydä jokaiselle isälle sopiva lahja!

Mietitkö, mitä antaisit lahjaksi isälle? Omin käsin tehty isänpäivälahja lämmittää taatusti isän mieltä. Kokosimme isänpäivälahjaideoita, joilla ilahdutat isää.

Mitä lahjaksi isälle, kun hänellä tuntuu jo olevan kaikkea, eikä hän omienkaan sanojensa mukaan tarvitse mitään? Kokosimme Kotilieden ohjeista isänpäivälahjaideoita, joilla voit ilahduttaa isää.

Katso isänpäivälahjaideat ja löydä omalle isälle sopiva lahja!

Lue myös: Ekologiset isänpäivälahjat – 7 uniikkia ja kestävää lahjaideaa isälle

Helppoja isänpäivälahjaideoita

Monesti isänpäivälahjan hankinta jää viime tippaan. Helpot isänpäivälahjaideat pelastavat pinteestä, sillä ne voi toteuttaa nopeasti ja vähällä vaivalla.

Isänpäiväkortti syntyy nopeasti muutamilla tarvikkeilla, vaikka isänpäivä jo kolkuttelisi ovella. Kortista voi helposti muuntaa omalle isälle sopivamman version, jos isä pukeutuu kauluspaidan ja kravatin sijaan ennemmin flanellipaitaan. Kortin taakse voit kirjoittaa isänpäivärunon tai luvata antaa isälle lahjaksi esimerkiksi omaa aikaasi.

Moni isä saa isänpäivälahjaksi sukat. Hippu mielikuvitusta ja perinteinen sukkalahja muuttuu ennalta-arvaamattomaksi. Maalipurkki ja pensseli eivät olekaan sitä, miltä ne ensisilmäyksellä näyttävät.

Latauslaatikkoon on helppo piilottaa johtomytyt. Ketäpä eivät ärsyttäisi ympäri asuntoa lojuvat latauspiuhat.

Isänpäivälahjaideoita, jotka voit askarrella lasten kanssa

Isänpäivälahja on mukava askarrella yhdessä lasten kanssa. Iästä riippuen lapset voivat tarvita enemmän tai vähemmän apua lahjan valmiiksi saamiseen.

Uniikki rannekoru on oiva lahjaidea esimerkiksi isälle tai äidille, etenkin kun rannekoruun on ikuistettu omien lasten syntymävuodet. Uunissa kovetettava Cernit-massa on helppo materiaali, joka sopii askarreltavaksi myös yhdessä lapsen kanssa.

Leikkuulautojen moderni muodonmuutos syntyy tilkalla maalia ja nahkanauhoilla. Tämän helpompaa ei tuunaus voi olla! Leikkuulautojen tuunaus on täydellinen lahjaidea kokkaavalle isälle.

Kokoa isälle lahjaksi komea muistojen kansio. Leikekirjan teko on helppoa. Kerää materiaalia, muistele ja kirjaa ylös pieniä tarinoita. Ammenna inspiraatiota isän ominaisuuksista, mielenkiinnonkohteista ja historiasta.

Lue myös: Isänpäiväaskartelu – 10 ideaa, joilla ilahdutat isää

Isänpäiväideoita pehmeään pakettiin: Neulo isälle lahjaksi neulepoolo, Cousteau-pipo tai villasukat

Kurkista isän vaatekaappiin. Tee nopea ja huomaamaton inventaario, joku isän neuleista, pipoista ja kaulaliinoista saattaa jo olla pahasti kulunut tai nyppääntynyt. Itse tehdyillä neuleilla viestit isälle, että olet ajatellut häntä ja miettinyt, mitä hän tarvitsee ja mikä hänelle parhaiten sopii.

Itse tehdyt villasukat ovat mainio lahja isälle. Ne lämmittävät niin kumisaappaassa kuin saunaillan jälkeenkin. Kun annat isälle itse tehdyt villasukat lahjaksi, annat samalla sukallisen lämpimiä ajatuksia ja rakkautta. Villasekoitelangasta neulotut sukat kestävät kovassakin käytössä. Neulo sukat isän suosikkiväreissä. Jos ehdit, voit nimikoida ne.

Jacques-Yves Cousteaun meriseikkailut herättävät monessa isässä varmasti nostalgisia tunteita.  Tuon merentutkimusdokumenteistaan kuuluisan veteraanitutkijan ikoninen päähine, Cousteau-pipo onkin klassikko ja takuuvarma hittilahja.  Neulo isälle, superlämmin ja helppotekoinen pipo sataprosenttisesta villasta. Se hylkii vettä ja lämmittää niin maalla kuin merellä. Pipon reunan voi kääntää kerran tai kaksi kertaa, oman maun tai viiman purevuuden mukaan.

Laadukas ja tyylikäs neulepusero on parhaimmillaan hyvin monikäyttöinen vaate. Pooloneule on tämän syksyn hittejä ja lämmittää mainiosti vaikkapa hieman avonaisemman kipparitakin alla. Merinovillasta neulottu pusero ei kutita ihoa, mutta lämmittää sitäkin paremmin.  Tummanharmaa neule sopii niin vaalealle kuin tummalle isälle.

Ompele isälle lahjaksi kravatti, essu tai ovistoppari

Hurauta isälle ompelukoneella persoonallinen kravatti, tarpeeseen tuleva essu tai kätevä ovistoppari.

Kesytä omatahtoinen ovi siirrettävällä painolla. Kivannäköinen ovistoppari on helppo ommella farkunlahkeesta.

Ompele isälle muodikas kravatti. Saat kravatin kaavan vanhasta kravatista. Valitse kravatin kankaaksi jonkin isää miellyttävä tai hänen väreihinsä sopiva kangas.

Tämän reilun ja konstailemattoman essun esikuvana ovat vanhat liha­mestarin essut. Malli sopii mainiosti niin miehille kuin naisillekin, ja sen ompeleminen on helppoa. Tässä materiaaliksi on valittu teflon­käsitelty kangas, joka hylkii likaa. Essun ilme muuttuu astetta ren­nommaksi, jos kankaaksi valitsee esimerkiksi tukevan pellavan tai denimin.

Lue myös: Lahja isälle: Nappaa viime hetken lahjavinkit – nämä 5 lahjaa ehdit vielä hankkia!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Isänpäivälahjaideoita x 12: Löydä jokaiselle isälle sopiva lahja!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X