kiitoskortti

Kiitoskortti: Milloin sellainen pitää lähettää vieraille?

Mukavista juhlista on kohteliasta kiittää, mutta millainen tapa mahtaa olla paras? Keräsimme yhteen vinkkejä, joiden avulla kiittäminen hoituu tyylikkäästi eri tilanteissa.

Milloin juhlien jälkeen pitää lähettää kiitoskortti vieraille? Kokosimme yhteen tärkeimmät kiitoskortin lähettämiseen liittyvät asiat, jotka on syytä pitää mielessä juhlien jälkeen. Toisinaan riittää vain suullinen kiitos juhliin osallistuneille.

Lue myös: Muistilista juhliin: varmista sujuvat juhlavalmistelut ja katso, mitä juhlien järjestäjän tulee tehdä missäkin vaiheessa

Arkisempiin juhliin osallistumisesta voi kiittää esimerkiksi Facebook-viestillä

Lupsakkaasta kahvittelutuokiosta tai hetkessä pystyyn pistetystä makkarangrillaussessiosta riittää suullinen kiitos lähdettyä, ja lämminhenkinen tekstiviesti sitten seuraavana päivänä.

Myös Facebook-viesti soveltuu samaan. Jos lataat illasta kuvia vaikkapa ystäväsi Facebook-seinälle tai Instagramiin, älä tägää eli merkitse ihmisiä nimellään ilman lupaa.

Kiitosviesti sähköpostitse sopii erityisesti yritysjuhlista kiittämiseen. Silloin voit myös kiittää yhdellä viestillä isompaa porukkaa.

Lue myös: 10 emojia, jotka olet todennäköisesti ymmärtänyt väärin – katso oikea merkitys!

Kiitoskortti lähetetään tärkeisiin merkkitilaisuuksiin osallistuneille

Kuvalla varustetulla kiitoskortilla kiitetään yleensä kaste-, rippi-, ylioppilas- ja häälahjoista. Lahjasta kiitetään sen antajaa.

Valokuvin voi kiittää muulloinkin. Jos sinulla on ollut kamera juhlissa mukana, lähetä parhaat otokset isäntäväelle. Muista kuitenkin, että pikkutunneilla kuvia ei ole enää kaikkien mielestä mukava napsia. Pakkaa kuvat, jotta ne eivät tuki vastaanottajan sähköpostia.

Lue myös: Juhlien järjestäjä, eivätkö rahasi riitä ammattivalokuvaajaan? Näillä vinkeillä otat juhlistasi ihanat valokuvat itse!

Suurten merkkipäivien jälkeen päivänsankari voi kiittää kaikkia lehti-ilmoituksella. Yritä aina kiittää henkilökohtaisesti, sillä se on paljon viehättävämpää.

Käsinkirjoitettu kortti on perinteisen kaunis tapa kiittää. Erityistapauksessa voi kirjoittaa kiitoskirjeen, jossa esittää esimerkiksi juhlissa merkittävästi auttaneelle henkilölle kiitoksensa. Kirjeiden saaminen on nykyään harvinaista, joten elettä arvostetaan varmasti.

Muista nämä asiat kiitoskorttia lähettäessä:

  • Konfirmaatiojuhlasta, valmistujaisista ja häistä vieraiden on mukava saada kaunis valokuvamuisto. Studiokuvan sijaan se voi olla myös rennompi otos.
  • Kiitoskortti on hyvä lähettää kuukauden kuluttua juhlista. Pari kuukauttakin on parempi kuin ei mitään, mutta puoli vuotta on liikaa.
  • Kiitoskorttiin on hyvä liittää muutama henkilökohtainen sana ja kiittää lahjasta.
  • Nuori oppii omat kiitoskorttinsa kirjoittamalla hyville tavoille. Vanhemmat voivat pitää huolta aikataulusta, että se ei veny.

Keskustelu

Minusta tuo facebookiin kuvien laittaminen on hieman kyseenalaista. Tietysti voi vaikka perustaa ryhmän jossa on vaan juhlissa olleet henkilöt, mutta ainakaan henkilökohtaisesti en pidä siitä että minun kuviani laitetaan nettiin.. Kiitoskortti ja valokuva on minusta paras tapa kiittää. Olenkin monesti tilannut kiitoskotit omalla kuvalla jonka olen ottanut juhlista. Näitä on sitten mukava laittaa kaikille juhliin osallistuneille. Viimeksi tilasin http://www.smartphoto.fi/tuotteet/kuvakortit mutta tarjoajia on lukuisia muitakin. On mukava ainakin itse saada kiitos juhlien jälkeen, vaikka olisikin jo kiitelty lähtiessä. Se palauttaa hauskat muistot mieleen ja antaa lämpöisen vaikutelman vieraista ja siitä että heilläkin oli mukavaa 🙂 Harmi että tavalliset käsinkirjoitetut kortit eivät ole enää kovin muodissa.

Itsekin pidän kyllä huomattavasti enemmän ajatuksesta, että saisi kuvan ihan paperilla/korttina. Ikävä kyllä nuo palvelut on toki edelleen melko hinnakkaita verrattuna siihen, että laittaisi kuvat vain esimerkiksi sähköpostilla. Muun muassa http://www.digikuvatnetista.fi/ on hyvä paikka tehdä hintavertailua, jos kuvakorttiin päätyy.

Kommentoi juttua: Kiitoskortti: Milloin sellainen pitää lähettää vieraille?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X