rippijuhlat

Rippijuhlat: Juhlat kotona

Rippikoulun ja konfirmaation jälkeen on juhlan aika. Rippijuhliin voi kutsua vain lähimmät sukulaiset tai isommankin väkijoukon. Tarjottavaksi sopivat aivan perinteiset kahvipöydän leivonnaiset tai halutessasi voit valmistaa modernejakin syötäviä.

Konfirmaation jälkeen siirrytään juhlimaan kotiin. On kohteliasta tiedustella päivänsankarilta itseltään, millaiset rippijuhlat hän haluaa vai haluaako ollenkaan.

Yleensä sukulaisten lisäksi nuori kutsuu mukaan myös omia ystäviään. Kutsuvieraiden määrää kannattaa miettiä myös juhlatilan koon kannalta. Mikäli tilaa on vähän, mutta kutsuttavia paljon, voi vieraita pyytää saapumaan eri aikoihin. Hyvällä säällä oma piha tarjoaa lisätilaa ja sateellakin koottavat tilapäiset katokset auttavat.

rippijuhlat pihalla

Juhlapöydässä tarjottavaksi kannattaa valita vähintäänkin yksi makea ja yksi suolainen vaihtoehto. Allergiat kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi tekemällä kaikki leivonnaiset laktoosittomiksi. Rippijuhlien perinteisiin tarjottaviin kuuluvat täytekakut, voileipäkakut sekä keksit ja piirakat. Täytekakkujen koko kannattaa mitoittaa vieraiden mukaan.

Melko monissa seurakunnissa konfirmaation jälkeen käynnistyy niin sanottu rippiralli eli leirin isoset ja papit kiertävät rippilasten kodeissa laulamassa leiriltä tuttuja lauluja. Juhlittava saa myös esittää toivekappaleen. Tarjoilusta huolehtivan ei tarvitse säikähtää: kuorolaiset eivät odota kestitystä.

Kodin juhlan ohjelmaksi riittää kahvitus ja leppoisa seurustelu. Jos hengenravintoa kaivataan, kummi voi pitää pienen puheen tai toinen vanhemmista tai isovanhemmista lausua muutaman sanan. Rippijuhlat voi myös halutessaan järjestää erillisessä juhlatilassa tai tilata tarjottavat pitopalvelusta oman taakan helpottamiseksi.

Lue myös: Rippikoulu

Lue myös Anna.fi: Rippijuhlien menu

Avainsanat

Keskustelu

Hei!

Minua kiinnostaa lapseni (poika) asusteet. Pitääkö hänelle ostaa puku vai käyvätkä muut siistit vaatteet esim. suorat housut, vaalea paita.

Ystävällisin terveisin

Hanna Laukkanen
Tolosentie 225
99800 IVALO

hanna_marjukka@hotmail.com

Kommentoi juttua: Rippijuhlat: Juhlat kotona

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X