Rippijuhlat: Rippikoulu

Suurin osa suomalaisista nuorista käy rippikoulun, joka huipentuu konfirmaatioon. Se antaa hänelle oikeuden käydä itsenäisesti ehtoollisella, toimia kummina ja solmia avioliiton kirkossa.

Entisaikoina rippikoulu merkitsi rajapyykkiä, jolloin nuori tuli seurusteluikään. Nykyään teinit diskoilevat jo paljon nuorempina, mutta ripillepääsy on yhä juhlimisen arvoinen tapahtuma.

Rippikoulu ohjaa nuorta

Rippikoulun tarkoituksena on antaa oppia kristinuskosta ja ohjata nuori seurakunnan yhteyteen. Sen ohella nykyisin keskitytään yhä enemmän ihmisenä olemisen peruskysymyksiin ja maailmankatsomuksellisiin asioihin. Kuivien luentojen ja katekismuksen pänttäämisen sijaan nuorilla halutaan tarjota kokemuksia ja elämyksiä.

Konfirmaation jälkeen nuoresta tulee seurakunnan täysivaltainen jäsen. Opin voi saada oman seurakunnan päivä- tai iltarippikoulusta, mutta lähes kaikki osallistuvat mieluummin leirille. Niistäkin löytyy useita vaihtoehtoja; on ratsastus-, vaellus- ja purjehdusripareita. Erikoisleirit tietysti laihduttavat vanhempien kukkaroa.

Lue myös:
Rippijuhlan herkkuruoat
Rippijuhlat kotona

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rippijuhlat: Rippikoulu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X