Kiitoskortti vai pelkkä kiitos?

Mukavista juhlista on kohteliasta kiittää, mutta millainen tapa mahtaa olla paras? Keräsimme yhteen vinkkejä, joiden avulla kiittäminen hoituu tyylikkäästi eri tilanteissa.

1. Lupsakkaasta kahvittelutuokiosta tai hetkessä pystyyn pistetystä makkarangrillaussessiosta riittää suullinen kiitos lähdettyä, ja lämminhenkinen tekstiviesti sitten seuraavana päivänä.

2. Myös Facebook-viesti soveltuu samaan. Jos lataat illasta kuvia vaikkapa ystäväsi Facebook-seinälle tai Instagramiin, älä tägää eli merkitse ihmisiä nimellään ilman lupaa.

3. Kiitosviesti sähköpostitse sopii erityisesti yritysjuhlista kiittämiseen. Silloin voit myös kiittää yhdellä viestillä isompaa porukkaa.

4. Taitava valokuvaaja voi lähettää sähköpostilla illasta ottamiaan hauskoja valokuvia. Muista, että pikkutunneilla kuvia ei ole enää kaikkien mielestä mukava napsia. Pakkaa kuvat, jotta ne eivät tuki vastaanottajan sähköpostia.

5. Käsinkirjoitettu kortti on perinteisen kaunis tapa kiittää. Voit hehkuttaa siinä huimaa lohihyydykettä, loistavaa bändiä ja huomaavaista isäntäväkeä. Myös kukkatervehdyksen lähettäminen upean illan jälkeen on huomaavainen ele, ellet tuonut kukkia jo juhliin saapuessasi.

JUHLAKALUN KIITOKSET

✽ Konfirmaatiojuhlasta, valmistujaisista ja häistä vieraiden on mukava saada kaunis valokuvamuisto. Studiokuvan sijaan se voi olla myös rennompi otos.

✽ Kiitoskortti on hyvä lähettää kuukauden kuluttua juhlista. Pari kuukauttakin on parempi kuin ei mitään, mutta puoli vuotta on liikaa.

✽ Kiitoskorttiin on hyvä liittää muutama henkilökohtainen sana ja kiittää lahjasta.

✽ Nuori oppii omat kiitoskorttinsa kirjoittamalla hyville tavoille. Vanhemmat voivat pitää huolta aikataulusta, että se ei veny.

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Kotiliesi Toimitus
Kuvat: Kristiina Kurronen

Keskustelu

  1. Minna

    Minusta tuo facebookiin kuvien laittaminen on hieman kyseenalaista. Tietysti voi vaikka perustaa ryhmän jossa on vaan juhlissa olleet henkilöt, mutta ainakaan henkilökohtaisesti en pidä siitä että minun kuviani laitetaan nettiin.. Kiitoskortti ja valokuva on minusta paras tapa kiittää. Olenkin monesti tilannut kiitoskotit omalla kuvalla jonka olen ottanut juhlista. Näitä on sitten mukava laittaa kaikille juhliin osallistuneille. Viimeksi tilasin http://www.smartphoto.fi/tuotteet/kuvakortit mutta tarjoajia on lukuisia muitakin. On mukava ainakin itse saada kiitos juhlien jälkeen, vaikka olisikin jo kiitelty lähtiessä. Se palauttaa hauskat muistot mieleen ja antaa lämpöisen vaikutelman vieraista ja siitä että heilläkin oli mukavaa 🙂 Harmi että tavalliset käsinkirjoitetut kortit eivät ole enää kovin muodissa.

  2. Petri

    Itsekin pidän kyllä huomattavasti enemmän ajatuksesta, että saisi kuvan ihan paperilla/korttina. Ikävä kyllä nuo palvelut on toki edelleen melko hinnakkaita verrattuna siihen, että laittaisi kuvat vain esimerkiksi sähköpostilla. Muun muassa http://www.digikuvatnetista.fi/ on hyvä paikka tehdä hintavertailua, jos kuvakorttiin päätyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti