Pukeutuminen: Rippijuhlat

Rippilapset pukevat päälleen valkoiset pitkät albat.

Alban korvaavana vaihtoehtona tytöt voivat käyttää valkoista pukua, jossa on pitkät hihat. Nuorelle naiselle sopii sievä leninki tai hame- tai housu- ja puseroyhdistelmä. Korujen ja meikin liiallista käyttöä tulee välttää ja kampausten tulee olla siistejä.

Nuoret miehet voivat pukeutua korvaavana asuna suoriin housuihin ja valkoiseen puseroon tai kokopukuun. Tänäpäivänä nuorten miesten pukeutumiseen kuuluvat olennaisena osana tennarit. Jos niitä halutaan käyttää, tulee niiden olla ehdottomasti puhtaat ja siistit.

Rippitilaisuuden vieraat pukeutuvat yleensä tummaan pukuun tai juhlavaan arkipukuun. Koska kyseessä on kirkollinen juhla, liian paljastavia vaatteita tulisi välttää.

(Lähde: Etiketin salat, Opetushallitus 2000.)

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Laura Tuomela

Keskustelu

  1. nuori_rouva

    Itse olen myös tuon maltillisemman pukeutumisen linjalla ja itse noudatin sitä aikoinani. Hämmennystä aiheutti runsaan pukeutumisen lisäksi se, että monet kävivät kampaajalla koekampauksiakin tekemässä, jotta varmasti näyttää juhlavalta konfirmaatiopäivänä.
    Tennareita, lenkkareita tai farkkuja en vieläkään suosisi kenelläkään konfirmaatiopäivänä.
    Tumman puvun tai juhlavamman asun kanssa on edelleen tummat kengät parhaat ja monikäyttöiset. Monille puku saattaa jäädä vielä monta kertaa pieneksi tuossa iässä, mutta kengät voivat mahtua useamman vuodenkin juhlat.
    Ja mielestäni on muutenkin hyvä oppia jo nuorena ymmärtämään siisti juhlapukeutuminen. Sillä omalla pukeutumisellaan kunnioittaa ja arvostaa myös muiden juhlaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti