Valkosipuliset karitsan ribsit

4 vaihtoehtoa perinteiselle lammaspaistille

Lammas on pääsiäisen suosikki. Nostaisitko pääsiäispöytään perinteisen paistin tai viulun sijaan vaihteeksi marokkolaisia karitsapyöryköitä, hienostunutta paahtopaistia, rentoja lammasribsejä tai meheväksi muhinutta lammaspataa?

Hienostunut karitsan paahtopaisti

Karitsan paahtopaisti, tattirisotto ja tumma dijon-kastike on nappivalinta astetta fiinimmän pääsiäisaterian tarjottavaksi. Paahtopaisti kypsyy muutamassa minuutissa, joten aikaa jää myös lisukkeiden valmistukseen. Täyteläisen tattirisoton juju on kermassa, joka lisätään joukkoon kevyesti vatkattuna. Tumma dijonkastike sitoo maut yhteen hykerryttävän herkulliseksi kokonaisuudeksi.

Karitsan paahtopaistia, tattirisottoa ja tummaa dijonkastiketta

Resepti: Karitsan paahtopaisti, tattirisotto ja tumma dijonkastike

Nopeat ja mutkattomat karitsapyörykät

Pääsiäisen mutkattomin ruoka syntyy karitsanjauhelihasta. Marokkolaisten karitsapyöryköiden maku on huumaavan herkullinen, kun mausteeksi lisätään kukkaista ras el hanoutia sekä tuoreita yrttejä. Tarjoa lihapullat mehevän tomaattikastikkeen sekä keitetyn couscousin kanssa ja rento ateriakokonaisuus on siinä.

Marokkolaiset lihapullat

Resepti: Marokkolaiset lihapullat

Trendikkäät lammasribsit

Karitsankareesta eli kruunukyljyksestä syntyvät hetkessä näyttävät ja rennot pääsiäistarjottavat. Liha ruskistetaan pannulla ja jälkikypsennetään uunissa lämpömittarin kanssa. Kaunis punainen lopputulos saadaan sisälämpötilan ollessa 52-56 astetta. Anna lihojen vetäytyä foliossa 10 minuuttia mureuden maksimoimiseksi. Mehevä yrttiseos, jossa on valkosipulia ja sitruunaa on tämän karitsaohjeen maun salaisuus.

Valkosipuliset karitsan ribsit

Resepti: Lammasribsit

Mausteinen lammaspata

Mausteinen lammas-linssipata on herkullista vaihtelua perinteiselle lampaanpaistille. Kardemumman- ja juustokuminansiemenillä sekä kanelilla ja kurkumalla maustettu pataruoka hautuu uunissa pitkään, joten liha on takuulla suussa sulavan mehevää. Valitse lihaksi luullista lampaanpotkaa, siinä on enemmän makua kuin luuttomassa.

lammas-linssipata

Resepti: Lammas-linssipata

 

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Lammas x 9

Keskustelu

Kommentoi juttua: 4 vaihtoehtoa perinteiselle lammaspaistille

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X