Askartelua pääsiäiseksi: Pääsiäismunien koristelu

Askartele upeita pääsiäismunia värjäämällä, maalaamalla tai koristelemalla, ja kokoa ne lopuksi komeaksi asetelmaksi.

Kananmunat saavat nopeasti iloisen pääsiäisilmeen keittämällä ne liemessä, jossa on mukana jokin väriä antava aine.

Laita munat kattilaan ja kaada vettä niin, että  munat peittyvät.  Lisää väriä antava raaka-aine kuten kahvi, säilykepunajuuren liemi tai mustikka ja pari teelusikallista etikkaa. Keitä vähintään kymmenen minuuttia ja anna munien jäähtyä liemessään, jotta väri tarttuu niihin mahdollisimman hyvin.

Maalaa ja koristele

Kun haluat tehdä pääsiäismunia, joista on iloa hieman pidemmäksi aikaa, poista kananmunan sisältö ennen koristelua.

Tee raakaan kananmunaan neulalla reiät molempiin päihin ja puhalla toiseen reikään voimakkaasti niin, että valkuainen ja keltuainen valuvat astiaan. Huuhtele kuoret ja kuivaa.

Pujota sitten kuoret kynään, jotta koristelu kävisi hieman helpommin. Taiteile kuvioita vesivärein tai kuitukärkikynin. Jos munat on tarkoitus syödä, tarkista käytettyjen värien myrkyttömyys.

Halutessasi vaihda kuvittaminen tekstien tekemiseen ja kirjoita muniin pääsiäiseen liittyviä sanoja tai toivotuksia.

Päällystä pääsiäismunat persoonallisesti

Juhlakattauksen ja pääsiäisasetelmien katseenvangitsijoiksi taiteilet juhlavia pääsiäismunia myös niin, että päällystät askertelukaupan massamunia erilaisilla materiaaleilla.

Käytä materiaalien valinnassa mielikuvitusta ja hyödynnä rohkeasti esimerkiksi kierrätysmateriaaleja, kuten sanomalehtipaperia tai vanhoja kirjeitä. Levitä munan pintaan siveltimellä liima-vesi-seosta ja päällystä muna kokonaan paperilla.

Säihkettä ja koristeita pääsiäismunan koristeluun

Juhlavoita värjätty, maalattu tai päällystetty muna persoonallisilla yksityiskohdilla. Kääräise munan ympärille ohutta pitsi- tai silkkinauhaa ja tee rusetti.

Vaihtoehtoisesti korista muna tarrakiinnitteisillä akryylitimanteilla tai irrallisilla munankuorilla tai kiinnittämällä munaan kuumaliimalla ohutta helminauhaa.

Kaunis yksityiskohta pääsiäismunaan syntyy myös servietistä. Leikkaa servietistä kuva, jolla haluat somistaa massamunan. Irrota kerros, johon kuva on painettu ja kiinnitä se munan päälle kohtaan, johon olet levittänyt siveltimellä hieman serviettilakkaa. Kun kuva on paikoillaan, lakkaa se vielä ohuesti ja anna kuivua rauhassa.

Asettele pääsiäismunat näytille

Laita värjätyt tai maalatut munat isoon laakeaan maljaan tai muotoile niille meriheinästä pesä, jonka koristelet puhtailla munankuorilla.

Jos haluat ripustaa pääsiäismunan johonkin, tee ripustin niin, että solmit tulitikkuun narua, pujotat sen munan reiästä ja asetat niin, että tikku jää kuorten sisään poikittain. Solmi nauhan toinen pää lopuksi kiinni.

Hyödynnä kauniita munia myös pääsiäiskattauksen paikkakortteina. Nimeä pääsiäismunat ruokailijoiden mukaan ja sujauta ne sieviin pikkukuppeihin. Piilota tuliaisiksi tekemäsi pääsiäsmunat keväisellä silkkipaperilla vuorattuun ja pitsinauhalla koristeltuun koriin.

Lähetä tästä Kotilieden pääsiäiskortti!

Lue myös:

Pääsiäisen helpoin kranssi syntyy pajunkissoista – katso ohje
Marmorointi vai vahatekniikka? Maalaa pääsiäismunat kahdella tavalla
Kauniin harmaat betonimunat ovat pääsiäisen hitti! Katso helppo DIY-ohje betoniaskarteluun
Pääsiäiskranssi kananmunista pöytäkoristeeksi tai seinälle
Tee pääsiäiseksi hauskoja kananmunankuori-istutuksia

Keskustelu

Sipulikuorilla värjäämällä saa myös kivan ruskehtavia tai kellertäviä pääsiäismunia. Olen lähes joka pääsiäisenä laittanut sipulinkuoria kananmunien keitinveteen.

MINÄ TIEDÄN MITEN TEKEE OMAN PÄÄSIÄIS MUNAN

TARVIKKEET:
LIIMA
SAKSET
VETTÄ
PENSSELI
GREPPI-PAPERI
FOLIO-PAPERI
KAPEETA NARUA
TUSSI
ASKARTELU SILMÄT

OHJEET
1.LAITA 1cm VETTÄ MUKIIN MAHDOLLISESTI MUOVI MUKIIN
JA SITTEN LAITA 2cm LIIMAA MUKIIN SIIS SAMAAN MUKIIN.

2. MUOTOILE FOLIOSTA KANAN MUNAN NÄKÖINEN.

3.SITTEN TEET NARUSTA RUSETIN

4.LIIMAA GREPPI PAPERI FOLIOON

JA VIIMEISENÄ 5. SUUNITTELE NAAMA

siis eli kastetaanko se muna siellä liima-vesi seoksessa vai? vois tehä pikkasen tarkemmat ohjeet niin vähä-älysetkin tajuis!

Kommentoi juttua: Askartelua pääsiäiseksi: Pääsiäismunien koristelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X