Ruoka

Kasvissyöjä herkuttelee maukkaasti pääsiäisenä – katso helpot ohjeet!

Raikkaita makuja ja kevään sävyissä hehkuvia värejä. Niitä on pääsiäisen juhlapöytä pullollaan. Lammas puuttuu, mutta sitä ei kukaan näiden kasvisruokien jälkeen huomaa edes kaivata. Pääsiäisen parhaat vegeherkut tulevat tässä, ole hyvä!

Kokoa rapeakuoristen maalaisleipäviipaleiden päälle piparjuurella ryyditettyä hernehummusta sekä pehmeää mozzarellajuustoa ja koristele herneenversoilla. Saat hurmaavat hernebruschetat, jotka maistuvat keväisen juhlapöydän alkupalana tai pikkusuolaisina syötävinä kuohuviinilasillisen kanssa.

kevät-kuskussalaatti

Keväinen salaatti syntyy couscousista, keitetyistä viiriäisenmunista, herneistä ja parsoista. Kyllä vain, parsojakin löytyy jo markettien hyllyilta, mutta jos haluat odottaa varsinaisen sesongin alkua, voit korvata parsat myös vihreillä taitepavuilla. Silppua kevät-kuskussalaattiin runsaasti tuoreita yrttejä, piristä raikkaalla sitruunakastikkeella ja viimeistele herneenversioilla.

vuohenjuusto-rucolafrittatat

Pääsiäispyhien aamupalapöydässä takuulla ihastusta herättävät uunimunakkaat höystetään parmesaanilla ja vuohenjuustolla sekä kouralisella rucolaa. Vuohejuusto-rucolafrittatat tehdään annosvuokiin, joten jokainen saa ikioman herkkupalan.

guacamolemunat

Alkuruoaksi tai pikkunaposteltaviksi vegepöytään sopivat guacamolemunat. Keitä kananmunat, kuori ja halkaise ne ja täytä pehmeällä guacamolella. Koristele munanpuolikkaat vielä tuoreilla yrteillä ja herkuttele.

pinaattipapardelle, vuohenjuustoa ja pähkinöitä

Pääsiäsien hurmaavin pääruoka on pinaattipapardelle vuohenjuustolla ja pähkinöillä. Persiljasta sekä pinaatista makua ja väriä saava pasta tehdään alusta asti itse, joten sitä kelpaa tarjota kevään juhlapöydässä vaikka vähän fiinimmillekin vieraille. Herkullinen nauhapasta ei varsinaista kastiketta kaipaa. Pinaatin, mukavasti rouskuvien pähkinöiden sekä parmesaanin ja vuohenjuuston kanssa tarjottuna koossa on kielen vievä annos.

jaffa_raakakakku

Vaikka vatsa olisikin pullollaan suklaamunia, palan Jaffa-raakakakkua jaksaa aina syödä. Tämä verraton suklaakakku surautetaan monitoimikoneessa muun muassa pähkinöistä, appelsiineista ja raakakaakaojauheesta. Uunin sijasta kakku nostetaan hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Kun vaihdat hunajan esimerkiksi agavesiirappiin, saat vegaaneillekin maistuvan herkun.

Lisää vegeä pääsiäispöytään:

Kasviskeitto

Juhlava porkkana-maissikeitto

Manchegojuusto_pähkinä_salaatti

Manchegojuusto-saksanpähkinä-rucolasalaatti

korianterihummus

Korianterihummus

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Päärynä-vesikrassikeitto

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvissyöjä herkuttelee maukkaasti pääsiäisenä – katso helpot ohjeet!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.