Pääsiäisen neljä parasta juustokakkua: Mignon, tyrni ja sitrukset

Juustokakku on varma valinta pääsiäisen kahvipöytään. Vaikeampi päätös on, nauttisitko kakun tuhdin suklaisena, raikkaan sitruunaisena vai kullankeltaisena.

Pääsiäisen suklaahitti: Mignon-juustokakku

Suklaa kuuluu pääsiäiseen, eikä tässä ohjeessa sen kanssa ole pihistelty. Mignon-juustokakun pohja tehdään suklaakekseistä, täyte sulatetusta suklaasta ja Mignon-munista sekä Dajm-rakeista. Lopputulos on tuhti, mutta silti sopivan raikas, sen takaa täytteeseen lisättävä appelsiinituorejuusto. Pienistä suklaamunista syntyy pääsiäisen hauskimmat ja herkullisimmat kakunkoristeet.

Mignon-kakku

Resepti: Mignon-juustokakku

Raikas limoncellojuustokakku aikuiseen makuun

Suklaan ohella myös sitruuna kuuluu pääsiäisen klassikkomakuihin. Tässä juustokakussa sitä lisätään italialaisen limoncellon eli sitruunaliköörin muodossa. Täytteessä on myös valkosuklaata, tuorejuustoa ja kondensotua maitoa, joten lopputulos on yhtä aikaa raikas, makea sekä ihanan täyteläinen.

Limoncello_valkosuklaajuustokakku

Resepti: Limoncello-valkosuklaakakku

Tyrnihyytelökakku loistaa pääsiäisen väreissä

Mitä olisi pääsiäisen juhlapöytä ilman kullankelaisena hohtavaa kakkua? Tyrnihyytelökakku on siihen tarkoitukseen huippuohje. Keltaisen kiilteensä kakku saa tyrnimehusta. Pehmeä kerma-jogurttiseos toimii täydellisesti perinteisen juustotäytteen sijaan ja kesyttää lempeästi happaman makuisen marjan. Kakku ei ole liian makea, joten se sopii myös niille, jotka eivät pidä överimakeista leivonnaisista.

tyrnihyytelökakku

Resepti: Tyrnihyytelökakku

Suloiset appelsiinijuustokakut kruunataan marengilla

Juustokakun voi valmistaa myös pikkuleivonnaisiksi esimerkiksi keraamisissa annosvuoissa tai silikonisissa muffinivuoissa. Ristiin asetettujen leivinpaperisuikaleiden avulla saat kakut nostettua näppärästi vuoista. Näissä suloisissa juustokakkuleivonnaisissa maistuu appelsiinin lisäksi makean raikas limettitahna. Marenkipursotuksista syntyy näyttävä ja herkullinen koristus leivonnaisten pinnalle.

appelsiinijuustokakut marengilla

Resepti: Appelsiinijuustokakut marengilla

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.