Pääsiäisen parhaat juustokakut

Pääsiäisen parhaat juustokakut

Juustokakku on varma valinta pääsiäisen kahvipöytään. Vaikeampi päätös on, nauttisitko kakun tuhdin suklaisena, raikkaan sitruunaisena vai kullankeltaisena.

Juustokakku sopii pääsiäisen jälkiruoaksi. Kotilieden juustokakuissa on mistä valita. Kokosimme tähän pääsiäisen parhaat juustokakut.

Pääsiäisen juustokakuissa maistuu suklaa

Suklaa kuuluu pääsiäiseen, eikä näissä ohjeissa ole sen kanssa ole pihistelty.

Mignon-juustokakun pohja tehdään suklaakekseistä, täyte sulatetusta suklaasta ja Mignon-munista sekä Dajm-rakeista. Lopputulos on tuhti, mutta silti sopivan raikas, sen takaa täytteeseen lisättävä appelsiinituorejuusto. Pienistä suklaamunista syntyy pääsiäisen hauskimmat ja herkullisimmat kakunkoristeet.

Kakku, joka maistuu ihan Kinderiltä. Helppo juustokakku maistuu Kinder-suklaalta, vaikka ohjeessa ei käytetä Kinder-suklaata. Täydellinen maku tulee valkosuklaan ja maitosuklaan yhdistelmästä.

Suklaiset juustokakkuneliöt ovat pääsiäisen herkullisimmat leivokset. Koristele juustokakkupalat mieleisiksi ja tarjoile ihanina annoksina.

.

Raikkaita juustokakkuja aikuiseen makuun

Suklaan ohella myös sitruuna kuuluu pääsiäisen klassikkomakuihin. Suklaa sopii myös pääsiäisen juustokakkuihin.

Tähän valkosuklaa-juustokakkuun lisätään italialaista limoncelloa eli sitruunalikööriä tuomaan makua. Limoncello-valkosuklaakakun  täytteessä on myös valkosuklaata, tuorejuustoa ja kondensotua maitoa, joten lopputulos on yhtä aikaa raikas, makea sekä ihanan täyteläinen.

Hyydytetyssä Cappucino-juustokakussa maistuu espresso. Kakun voi valmistaa jo edellisenä päivänä kylmään hyytymään.

Suklaa ja chili ovat luodut toisilleen. Kokeile herkullista makuparia täyteläisessä chili-suklaajuustokakussa.

Pääsiäisen juustokakut ovat värien loistoa täynnä

Mitä olisi pääsiäisen juhlapöytä ilman kullankeltaisena hohtavaa kakkua?

Tyrnihyytelökakku sopii pääsiäiseen. Keltaisen kiilteensä kakku saa tyrnimehusta. Pehmeä kerma-jogurttiseos toimii täydellisesti perinteisen juustotäytteen sijaan ja kesyttää lempeästi happaman makuisen marjan. Kakku ei ole liian makea, joten se sopii myös niille, jotka eivät pidä överimakeista leivonnaisista.

Mango-juustokakku on suomalaisten kestosuosikki. Eikä suotta. Mango-juustokakku sopii kaikkiin kevään juhliin. Koristeluilla voit varioida kakun pääsiäisen teemaan sopivaksi. Kakun päälle sopivat erilaiset hedelmät tai vaikkapa pääsiäisrakeet.

Appelsiinilla maustettu ja hedelmillä koristettu juustokakku on riittoisaa tarjottavaa.  Kakun pohja tehdään tuttuun tapaan Digestive-kekseistä. Leikkaa kakuista herkulliset annospalat.

Suloiset appelsiinijuustokakut kruunataan marengilla

Juustokakun voi valmistaa myös pikkuleivonnaisiksi esimerkiksi keraamisissa annosvuoissa tai silikonisissa muffinivuoissa. Ristiin asetettujen leivinpaperisuikaleiden avulla saat kakut nostettua näppärästi vuoista. Näissä suloisissa juustokakkuleivonnaisissa maistuu appelsiinin lisäksi makean raikas limettitahna. Marenkipursotuksista syntyy näyttävä ja herkullinen koristus leivonnaisten pinnalle.

appelsiinijuustokakut marengilla

Resepti: Appelsiinijuustokakut marengilla

Katso myös Anna.fi/Ruoka: 12 parasta leivontareseptiä pääsiäiseksi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pääsiäisen parhaat juustokakut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X