Ananasleivokset

Pääsiäisen parhaat kakut ja leivokset

Pääsiäispyhinä on aikaa loihtia upeita leivonnaisia juhla-aterian jälkiruoaksi tai kahvipöydän komistukseksi. Tee näyttävä täytekakku tai täytä tarjotin syötävän suloisilla leivoksilla.

Kokosimme tarjolle Kotilieden parhaat pääsiäisen leivonnaiset, jotka sopivat kuin nakutettu pääsiäisen jälkiruoiksi tai kahvipöytään.

Pääsiäisen hedelmäiset herkut

Aurinkoisen keltaisella kiilteellä viimeistelty mangokakku sopii täydellisesti pääsiäispöytään.  Halvasta ja kaurakekseistä tehty kakkupohja päällystetään raikkaalla. jogurttipohjaisella mangohyytelöllä.  Helppo kakku valmistuu nopeasti, mutta sen kannattaa antaa hyytyä jääkaapissa yön yli.

Appelsiini-passionkakku kannattaa koota juuri ennen tarjoilua. Näyttävä kakku syntyy mantelimarenkipohjista, hedelmäkreemistä, appelsiineista ja kermavaahdosta.

Mehukas sitruskakku on raikkaampi vaihtoehto pääsiäisaterian päätökseksi. Suorakulmaiseen vuokaan koottu kakku saa pirteän maun sitrushedelmistä.

Pieniä juustokakkuja muistuttavat myös limoncelloleivokset, joiden täyte saa raikkaan maun sitruunasta.

Ananasleivokset tuovat tropiikin auringon pääsiäispöytään. Kookoksella maustetut leivospohjat täytetään omatekoisella ananastahnalla ja kuorrutetaan suloisen makealla marengilla.

Pienet marja-hedelmäpiirakat ovat elegantteja pikkuleivoksia, jotka täytetään viinivaahdolla ja tuoreilla marjoilla tai hedelmillä, kuten vadelmilla ja persikoilla.

Pääsiäisen suklaakakut

Suklaan ystävä ihastuu ikihyviksi Mignon-suklaajuustokakkuun, jonka täytteessä ei suklaata säästellä, vaan siihen sekoitetaan sekä tummaa suklaata, suklaamunia että suklaarakeita. Tuhti ja makea kakku saa raikkaan kaverin aurinkoisesta hedelmäsalaatista.

Suklaa ja appelsiini on lyömätön yhdistelmä pääsiäiseen. Suklaa-appelsiini-moussetäytekakku suorastaan sulaa suuhun.

Munanmuotoiset  suklaiset pääsiäisleivokset voi tehdä myös pyöreällä tai linnun muotoisella muotilla.  Kakkulevyn voi leikata myös levyiksi.

Suklaisen appelsiinihyytelökakun yllätys on vanilijainen riisitäyte. Toisiinsa kietoutuneiden oksien lomasta pilkistävät suloiset pajunkissat ja herkät ruusut.

Raakakakut ovat tulleet jäädäkseen myös juhlapöytään. Vegaaninen minttu-suklaaraakakakku on gluteeniton ja maistuu kaikille.

Muhkeassa suklaakakussa on kevyt moussemainen täyte. Kakku sopii tuhdimmankin pääsiäisaterian jälkiruoaksi, sillä siinä on vain 230 kaloria/annos.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Helppo mangopasha

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pääsiäisen parhaat kakut ja leivokset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X