Pääsiäismenussa juhlivat raikkaat maut

Pääsiäisen pirteyttä tukevat raikkaat ja värikkäät juhlapöydän antimet. Modernit ruokalajit ovat mainio piristys perinteiselle pääsiäismenulle.

Kevään suurin ruokajuhla on täällä. Pääsiäispöydässä maistuvat keväiset maut: kirpakka mimosasalaatti, yrttinen karitsan kare, sitruunaiset kalarullat ja suloinen appelsiinibavarois.

mimosasalaatti

Kokoa juhlapöydän alkuruoaksi keväisen raikas ja kirpakka mimosasalaatti. Keltuaissurvos kuuluu klassisen salaatin koristeeksi.

Vaihtoehtoisesti alkuruoaksi voi tarjota pienen kupillisen hienostuneen makuista parsa-savulohikeittoa, joka avaa samalla parsakauden.

karitsan kare

Kevään ruokajuhlan kruunaa upea karitsanpaisti. Karitsan kruunukyljykset kierretään komeaksi kruunuksi ja kuorrutetaan italialaisella yrttitahnalla. Tarjoa karitsan kruunupaistin kanssa maistuvia yrttiperunoita, jotka paahdetaan kypsiksi uunissa.

Karitsaa kevyempi vaihtoehto pääsiäisaterian päätähdeksi on höyrytetty siika, jonka kruunaa sitruunaliemestä ja voista keitetty kastike. Tarjoa siika haudutetun pinaatin ja perunan sekä helpon hernepyreen kera.

appelsiinibavarois

Juhla-aterian päätteeksi pöytään nostetaan vielä upea appelsiinibavarois, joka kannattaa tehdä jo edellisiltana jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Appelsiini antaa pirteää makua ja aurinkoista väriä lempeän kermaiselle vanukkaalle.

Lisää ruokaideoita pääsiäiseksi:
Pääsiäiskaritsa kruunaa juhlapöydän
Hyvän mielen pääsiäisateria
Pääsiäisen parhaat lisukkeet
Helppoa pääsiäisruokaa broilerista

Katso myös: Anna.fi/Ruoka: Vaivaton pääsiäismenu

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pääsiäismenussa juhlivat raikkaat maut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X