Ruoka

Paholaisen munat – lyömätön alkupala, joka valmistuu hetkessä ilman reseptiä

Paholaisen munat, deviled eggs, on klassikkoalkupala, jonka valtteja ovat nopeus ja helppous. Unohda perinteiset paholaisen munat ja täytä keitetyt munanpuolikkaat juuri kuten haluat. Nappaa vinkit tästä!

Paholaisen munat – tällä kansainvälisellä herkulla on monta nimeä: venäläiset munat, täytetyt munat ja deviled eggs.

Ruokalaji on erityisen suosittu Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Niitä kerrotaan nautittaneen jo antiikin Roomassa.

Lue myös: Oletko aina säilyttänyt kananmunat väärinpäin? Näin ne kuuluisi säilyttää

Monipuoliset kananamunasuupalat ovat todellista klassikkoainesta. Ne sopivat brunsseille, aamiaiselle ja kevään juhlapöydän alkupaloiksi.

Paholaisen munat: ällistyttävän helpot alkupalat

Ruokalaji on simppeli. Jos osaat keittää kananmunat, osaat tehdä myös paholaisen munat.

Kananmunat keitetään koviksi. Keittoaika on noin 8–10 minuuttia kananmunan koosta ja keittotavasta riippuen. Sen jälkeen kananmunat säikäytetään kylmässä vedessä ja kuoritaan. Yhden kananmunan kuorimiseen kuluu aikaa vain muutama sekunti, kun hallitset niksit.

Kuoritut kananmunat halkaistaan ja kananmunan keltuaiset napataan talteen täytettä varten. Kannattaa leikata myös puolikkaan pohjasta ohut viipale valkuaista, jotta munanpuolikkaat pysyvät kauniisti paikoillaan tarjoiltaessa.

Perinteisesti deviled eggs  täytetään keltuaisesta, dijon-sinapista ja majoneesista tehdyllä tahnalla ja maustetaan cayennepippurilla tai jauhetulla paprikalla. Mausteinen täyte sopii hyvin yhteen kananmunan kanssa, mutta miksi tyytyä siihen, kun täytettä voi varioida mielin määrin.

Paholaisen munien täytteen peruskaava

Valitse tahnaan aina:

Valitse mieleisesi täyte kananmunan keltuaisen kaveriksi ja tee siitä tahna. Sen jälkeen vain maustat tahnan ja täytät sillä valkuaisten syvennykset.

Maistele täytettä ja mausta se tarvittaessa suolalla. Koristele ja tarjoa paholaisen munat kylminä.

Kokeile eri makuja

Nyt alkaakin paholaisten munien luova vaihe. Voit täyttää munanpuolikkaat juuri niin kuin haluat. Niiden ei tarvitse olla tulisia eikä täytetty majoneesilla.

Jos suosikkisalaattisi on caesar, kokeile sen makuja munanpuolikkaiden täytteenä: Sekoita kananmunankeltuaisiin majoneesia, parmesaanijuustoa (1–2 rkl/6 munaa), sitruunamehua (1 tl), dijon-sinappia 1 tl ja yksi valkosipulinkynsi puristettuna. Koristele munat parmesaanilastuilla ja basilikanlehdillä.

avokadotäytteiset munat

 

Mikäli avokado on herkkuasi, voit täyttää kananmunan puolikkaat guacamolella tai avokadotahnalla. Koristele munat lopuksi tuoreesta miedosta chilistä leikatuilla ohuilla siivuilla.

 

 

Munanpuolikkaiden täytteeksi sopii savulohitäyte. Raikasta savulohitäytettä sitruunan tai limetinmehulla ja säväytä muutamalla tipalla tabascoa.

 

Wasabitäytteiset kananmunat

 

Wasabin ystävän paholaisen munat maustetaan ranskankermalla, joka säväytetään oman maun mukaan wasabilla ja koristellaan mädillä tai graavilohisiivulla.

 

Tonnikalatäyte kananmunanpuolikkaille

Anjoviksella maustettu tonnikalatahna toimii kananmunan täytteenää kun kaipaat huikopalaa.

Mikäli anjovis ei kuulu suosikkeihisi, voit notkistaa säilötyn tonnikalan esimerkiksi ranskankermalla ja mausta kapriksilla tai oliviisiivuilla.

Jos haluat päästä todella helpolla, täytä munat valmiilla mäti- tai tonnikalatahnalla ja koristele oman maun mukaiset paholaisen munat ruohosipulilla sekä pienellä, ohuella sitruunansiivulla.

Lue myös Anna.fi: Näin teet parmesaani-ranskankermaseoksella ja dijon-sinapilla täytetyt kananmunat

Kommentoi

Kommentoi juttua: Paholaisen munat – lyömätön alkupala, joka valmistuu hetkessä ilman reseptiä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.