Trendiherkku pastéis de nata sekä kolme mehevää rahkapiirakkaa pääsiäiseksi
Rahkapiirakka on pääsiäisen rakastetuimpia leivonnaisia. Eikä ihme. Nopea ja helppotekoinen leivonnainen onnistuu olemaan yhtä aikaa raikas ja ihanan täyteläinen. Rahkapiirakan etuihin kuuluu myös se, että se on parhaimmilaan vietettyään yön jääkaapissa. Valmista siis leivonnainen jo edellisenä päivänä ja keskity juhlapäivänä vain nautiskeluun.
Jos haluat olla supertrendikäs, leivo pääsiäispöytään rahkapiirakan sijaan portugalilaisia kermaleivoksia. Pastéis de nata on portugalilainen klassikkoleivonnainen, joka syntyy helposti valmiista lehtitaikinasta sekä itsetehdystä kanelin ja sitruunan maustamasta vaniljakreemistä. Kauli taikina ohueksi, painele siitä juomalasin avulla pyörylöitä, joilla vuoraat annosvuoat ja kaada päälle kermainen täyte. Rahkapiirakoista poiketen kermaleivokset ovat parhaimmillaan tuoreeltaan tarjottuna.
Resepti: Pastéis de Nata
Perinteinen rahkapiirakka
Tämä rahkapiirakka sulaa suuhun ja häviää heti, kun tuot sen tarjolle. Pohjasta tulee erityisen mehevä ja kostea, kun lisäät taikinaan mantelijauhetta. Täytteeseen voit käyttää aprikoosihilloa tai kokeilla omaa lempihilloasi. Rahkapiirakan päälle murusteltu taikinaseos antaa piirakalle vielä viimeisen herkullisen silauksen.
Resepti: Rahkapiirakka
Juhlava aprikoosi-rahkapiirakka
Ihanasti sitruunamehulla raikastettu rahkapiirakka on varma valinta pääsiäisen kahvipöytään. Itse tehty aprikoosihillo nostaa juhlavan rahkapiirakan luksusluokkaan.
Resepti: Juhlava aprikoosi-rahkapiirakka
Pullapohjainen rahkapiirakka
Jos perinteiset pääsiäisen rahkapiirakat tylsistyttävät, kokeile pullapohjaisia mustaherukka-rahkapiirakoita. Täytteestä tulee superherkullinen, kun lisäät siihen voita ja vaniljakreemijauhetta. Voit valmistaa taikinasta pienempiä rahkapullia tai isomman piirakan.
Resepti: Pullapohjaiset mustaherukka-rahkapiirakat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Trendiherkku pastéis de nata sekä kolme mehevää rahkapiirakkaa pääsiäiseksi