Juhlat

Työpaikan pikkujoulut: selviätkö juhlista törmäämättä näihin 7 asiaan?

Työpaikan pikkujoulut ovat klassikko. Vaikka juhlinta on rauhoittunut villeimmistä vuosistaan, nämä seitsemän asiaa ovat väistämätön osa firman jokavuotisia pikkujouluja.

On taas se aika vuodesta, kun työpaikan pikkujoulut täyttävät kalenterin. Listasimme seitsemän asiaa, jotka ovat tuttuja kaikille, jotka ovat joskus osallistuneet työpaikan pikkujouluihin tai kuulleet niistä tarinoita.

Lue myös: Kuulostaako tutulta? Näihin 8 asiaan ei voi olla törmäämättä etätyöpäivänä

1. Työpaikan pikkujoulut aiheuttavat asukriisin

via GIPHY

Työpaikan pikkujoulut alkavat yleensä suoraan töiden jälkeen, joten pidätkö päällä samat arkiset vaatteet kuin töissä, puetko jo aamulla päälle jotain juhlavaa vai vaihdatko vaatteet ennen pikkujouluja? Nyt muistat, miksi klassinen joka tilanteeseen sopiva pikkumusta on ollut ostoslistallasi jo vuosia.

Kaiken kukkuraksi sukkahoususi menevät rikki, kun puet niitä työpaikan vessakopissa jalkaasi.

Lue myös: Näin toimii kapselipukeutuminen – Kokoa täydellinen vaatekaappi 20 vaatekappaleen ympärille

2. Koet olosi vaivaantuneeksi juhlien alussa

via GIPHY

Olet yrittänyt valmistautua henkisesti etukäteen, mutta silti se iskee. Vaivaannuttava olo, kun small talk osoittautuu odotetun vaikeaksi. Myyntipuolen Mirkun kanssa ei tunnu olevan mitään muuta puhuttavaa työasioiden lisäksi ja talouspuolen Tapion kanssa et haluaisi jutella edes työajalla. Tyydyt pönöttämään tarjoilujen vieressä siihen asti, kunnes pikkujoulut pääsevät kunnolla vauhtiin.

Lue myös: Älä häpeä ujoutta – 6 askelta, joiden avulla opit hyväksymään ujoutesi

3. Työpaikan pikkujoulut: Juot enemmän kuin oli tarkoitus

via GIPHY

Firman pikkujouluissa, jos joissain pätee sanonta määrä on tärkeämpää kuin laatu, ja hups, taidatkin olla jo hieman humalassa. Sitä ne alkuhermotukseen kumotut skumppalasilliset teettävät.

Lue myös: Miten glögi kannattaa terästää ja tuunata? Lue ammattilaisen vinkit ja ideat

4. Avaudut enemmän kuin oli tarkoitus

via GIPHY

Mitä pidempään juhlat kestävät, sitä enemmän viini virtaa, kielenkannat vapautuvat ja vanhat kaunat nousevat pintaan. Nyt jos koskaan on hyvä hetki mennä sanomaan muutama valittu sana esimiehelle siitä, miten hän teilasi ideasi palaverissa. Kunnian hommistasi varastanut kollega saa toki kuulla osansa.

Pomolle möläyttelyn lisäksi hetki voi tuntua täydelliseltä myös palkankorotuksen pyytämiseen tai irtisanoutumiseen.

Lue myös: Onko häpeä tuttu tunne? Älä anna sen kontrolloida elämääsi – näin pääset häpeästä eroon

5. Halailet työkaverin kanssa

via GIPHY

”En ole koskaan kertonut tätä sinulle, mutta sä oot niiin hyvä tyyppi”, saat soperretuksi työkaverille tippa linssissä kesken pitkän ja polveilevan lounasruoasta käynnistyneen ja elämäntarkoitukseen päätyneen keskustelun. Keskustelu päättynee pitkään halaukseen ja siihen, että molemmat niiskuttavat ja pyyhkivät silmäkulmiaan.

Lue myös: Nämä 10 asiaa paljastavat, että olet hyvä ystävä!

6. Työpaikan pikkujoulut: Romanssinpoikanen ja metoo pyörivät mielessä

via GIPHY

Kylläpäs kirjanpidon Kalle näyttää hyvältä puku päällä! Olisikohan nyt sopiva hetki pistää pakettiin jo viikkoja hississä jatkunut silmäpeli. Samaan aikaan huomaat, että valitettavasti metoo ei ole yltänyt työpaikan pölyttyneen ukkoköörin korviin ja joudut kiertämään kaukaa kähmivät kourat ja ”Tule katsomaan mun työhuonetta” -tyyppiset kommentit.

Lue myös: Feministiaktivisti Ebba Witt-Brattström: ”#metoo-kampanja on paljastanut, että ”pyhät nerot” voivat olla seksistisiä vallankäyttäjiä”

7. Korviisi kantautuu villejä huhuja

via GIPHY

Pikkujoulujen jatkoista liikkuu villejä huhuja, jotka kantautuvat aikaisin kotiin lähteneiden korviin seuraavina päivinä. Yksi on jouduttu taluttamaan taksiin, toinen on tanssinut pöydillä ja kolmas on unohtanut työpaperit baarin narikkaan.

Lue myös: Ota kantaa: Onko meistä sivistyneiksi juojiksi?

Kommentoi

Kommentoi juttua: Työpaikan pikkujoulut: selviätkö juhlista törmäämättä näihin 7 asiaan?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.