Ruoka

Vegaanin trendikkäät juhlaherkut

Juhlat tulossa ja vegaanille tulisi keksiä tarjottavaa. Ei hätää, sillä ohjeidemme avulla valmistat pöydän täyteen vegaanisia herkkuja.

Vegaani ei syö mitään eläinkunnasta peräisin olevia tuotteita eli liha ja kala eivät kuulu vegaanin ruokavalioon. Lisäksi maitotuotteet, kananmuna ja hunaja tulee leivonnassa jättää pois. Jäljelle jää kuitenkin laaja kirjo kasvikunnan tuotteita, joista voi loihtia runsaan tarjoilupöydän monipuolisen herkkukimaran kera.

Vegaanin voileipäkakkua valmistaessa on syytä kiinnittää huomiota leipävalintoihin, jotta ne varmasti sopivat ruokavalioon. Asia selviää helposti joko ainesosaluetteloa lukemalla tai valitsemalla reseptissä mainitut ruis- ja moniviljapaahtoleivät. Voileipäkakussa on kolme raikasta täytettä: parsakaali-, avokado- sekä kurkku-valkosipulitäyte. Komeus kuorrutetaan tofupohjaisella tuorejuustolla ja majoneesilla sekä päällystetään kauniisti kasviksilla.

Avokadosalaatti

Noutopöytään sopivat raikkaat salaatit, jotka vievät suurimman nälän juhlavierailta. Ruokaisa Välimeren perunasalaatti onkin mitä mainioin valinta. Aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja kaprikset tuovat etelän tuntua lautaselle. Valkoinen balsamicokastike ja Provencale-mausteseos viimeistelevät välimerellisen makumaailman.

Raikkaassa avokadosalaatissa maistuvat trendimaut: avokado ja granaattiomena. Näyttävässä salaatissa on lisäksi runsaasti salaattisekoitusta, tuoretta ananasta ja pinjansiemeniä. Kirpsakka kastike valmistuu helposti sitruunamehusta ja -öljystä sekä chilikastikkeesta.

kurpitsaleipä

Salaatin rinnalla maistuu mehevä kurpitsaleipä. Taikinan joukkoon vaivataan runsain mitoin kurpitsasosetta ja pinnalle ripotellaan kurpitsansiemeniä. Maukasta leipää on helppo valmistaa suurellekin juhlaväelle, sillä taikina levitetään uunipellille ja leikataan sopiviksi annospaloiksi.

Omena-kookoskakku

Jokainen juhlapöytä kaipaa katseenvangitsijakseen näyttävän kakun. Mehevän omena-kookoskakun pohja syntyy helposti tummasta sokerista, omenasoseesta ja jauhoista. Eksoottisen maun takana ovat kakun väliin levitetyt kookoskiisseli ja omena-inkivääritäyte. Vaalea tomusokerikuorrute ja kauniit limetinkuorisuikaleet viimeistelevät ulkonäön.

porkkanaleivokset

Raakakakkubuumi toi mukanaan uudenlaisia ideoita leivontaan ja useat niistä sopivat erinomaisesti vegaanin ruokavalioon. Herkulliset porkkanaleivokset ilman uunia ovat näyttäviä kahvipöydän tarjottavia. Porkkanaraaste, pekaanipähkinät ja taatelit hienonnetaan sileäksi massaksi tehosekoittimella. Massa annostellaan muffinivuokiin ja nostetaan kylmään kiinteytymään. Pohjat kuorrutetaan pähkinäkreemillä ja viimeistellään kokonaisilla pekaanipähkinöillä.

Gluteenittomat ja maidottomat cookiet

Gluteenittomat cookiet ovat maukas versio amerikkalaisesta klassikkopikkuleivästä. Muistathan valita maidottoman margariinin ja suklaan, jotta keksit sopivat vegaanin ruokavalioon. Ripaus kanelia ja kourallinen rusinoita kruunaavat kokonaisuuden.

Vadelma-marmeladit Kotiliesi

Värikkäät vadelma-marmeladit viimeistelevät noutopöydän ja tarjoavat herkullista pikkusyötävää juhlavieraille. Marmeladeissa käytetään merilevästi valmistettuja agar agar -hiutaleita, jotka soveltuvat kasviperäisyytensä ansiosta vegaanin namujen hyydyttämiseen. Lisäksi tarvitaan vain vettä, vadelmia ja sokeria. Ulkomaisia tuoreita ja pakastevadelmia tulee keittää kahden minuutin ajan ruokamyrkytysvaaran ehkäisemiseksi. Keittämisen jälkeen marjoja voi kuitenkin nauttia huoletta.

Täydennystä vegaanin noutopöytään: Foccaccia Grissinitikut Raakasuklaakakku Mustaherukka-tartaletit ilman uunia Ruoka.fi: Vegaaninen porkkanakakku Ruoka.fi: Pulla (maidoton, munaton ja gluteeniton)

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaanin trendikkäät juhlaherkut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.