Ystävänpäivälahjaksi itse tehty korulaatikko

Askartele ystävälle lahjaksi tarvikelaatikko, joka pitää korut tai ompelu- ja askartelutarvikkeet ojennuksessa ja kätevästi kädenulottuvilla.

Näin teet kauniin laatikoston:

1. Käytä tarvikelaatikoston pohjana pientä matkalaukkua, kierrätettyä pakkauslaatikkoa tai vanhaa ompelulaatikkoa tai -laukkua.

2. Päällystä laatikko tai laukku, esimerkiksi sen kansi ja pohja, jos laukku on kovin nuhjuinen. Käytä kangasta, tapettia, pakkauspaperia tai vanhaa sanomalehtipaperia tai vaikkapa vanhoja kaava-arkkeja.

3. Tee laatikkoon lokeroita. Hyödynnä tyhjät tulitikkuaskit, pienet postipaketit ja suklaarasiat. Päällystä niiden pohjat kierrätysmateriaalilla, kuten vanhalla tapetilla tai sanomalehtipaperilla. Somista myös laatikoiden reunat. Kiinnitä vaikkapa pala vanhaa mittanauhaa laatikon ulko- tai sisäreunaan.

4. Askartele pieniä taskuja. Niitä voit tehdä kakkupaperista, keksirasian aaltopahvista pakkauspaperista ja kangastilkuista. Korista taskut persoonallisesti. Ompele kangaspalan reunaan näyttävä tikkaus. Kiinnitä taskuihin ajanpatinoimia nauhoja ja nappeja ja vanhojen vaatteiden nostalgisia pesulappuja. Sujauta valmiisiin taskuihin sakset, klemmareita, liituja, postimerkkejä, tageja tai tarroja.

5. Tee laatikon sisälle talletusnaru metallilangasta tai juuttinarusta ja hyödynnä narua tavaroiden talletuksessa.

6. Keksi muitakin luovia tapoja säilyttää tarvikkeita. Paperitavara pysyy hyvänä esimerkiksi kauniisti vanhentuneen pienen kirjan välissä. Se tallettaa tarrat ja kiiltokuvat arvokkaasti. Komea kirja on hieno sellaisenaan, mutta halutessasi voit kiepauttaa sen ympärille koristeeksi vaikkapa juuttinauhaa ja asettaa kirjan laatikkoon.

7. Huolittele materiaalit ennen kuin asettelet ne laatikkoon. Kiinnitä arvoistaan ompelusta odottavat napit muutamalla pistolla kiinni kartonkiin, joka on koristettu somaksi yksityiskohdin. Kiepauta lyijykynät yhteen sievällä narulla. Paina nuppi- ja parsinneulat hienoon viinipullonkorkkiin, joka toimittaa mainiosti neulatyynyn virkaa.

Näin laatikko tehtiin

Kuvan tarvikelaatikko tehtiin jämäkästä kannellisesta pakkauslaatikosta. Kannen molemmat puolet piilotettiin vanhan sanomalehtipaperin alle.

Sanomalehtipaperin päälle kiinnitettiin kaksipuolisella teipillä valkoista aaltopahvia, pakkauspaperia, muutama suikale revittyä sanomalehtipaperia ja pala vintagehenkistä lahjapaperia. Kannen sisäpuolella käytettiin samaa lahjapaperia ja lisäksi ruskeaa kartonkia ja nappeja.

Laatikon ulkosivujen reunoihin liimattiin valkoista ylijäämämainosteippiä. Teipin päälle kieritettiin kirpputorilta löydettyä muovista pitsinauhaa, jonka reunassa oli valmiina pitävä liimanauha. Sitä kiinnitettiin palanen myös kannen sisäpuolen alareunaan. Laatikon sisäpuolen sivuihin valittiin tummaa pallokuvioista skräppäyspaperia.

Tarvikelaatikon sisäpuolelle tehtiin lokeroita lahjapakkauksista, tulitikkuaskeista ja suklaa- ja peltirasioista. Ne päällystettiin nostalgisin lehtileikkein ja hyödyntämällä vintagelahjapaperia ja kierrätettyä keksipaketin aaltopahvia.

Rasiaan tehtiin talletusnaru metallilangasta. Narua pingotettiin laatikon päästä päähän ja se kiinnitettiin pahviin pitävin tarroin. Lisäksi askarreltiin erilaisia pidikkeitä. Metallilangasta taivutettiin minikokoisia henkareita, taulupidikkeistä tehtiin kynälle teline. Koukut pujotettiin rei’istään ruskeaan nauhaan, joka kiinnitettiin laatikon yhteen sivuun kaksipuolisella teipillä.

Valmiin laatikon rasioihin talletettiin muun muassa nappeja, helmiä, tarroja, pensseleitä ja neuloja. Metallinarulle kiinnitettiin pienin pyykkipojin paperista taiteltuja taskuja ja pieni metallilangasta taivutettu henkari. Siihen ripustettiin somasti esille työnalla oleva ompelus.


Lue myös:

Valitse ystävänpäiväruno – kokosimme lukijoiden lempirunot

Askartele yksilöllinen ystävänpäiväkortti

 

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ystävänpäivälahjaksi itse tehty korulaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X