Seura: Näin Ilkka Kanerva ja Elina Kiikko valmistautuivat Linnan juhliin

Seura kertoo, että kansanedustaja Ilkka Kanerva ja Elina Kiikko valmistautuivat Linnan juhliin miettimällä tapahtuman ainutlaatuisuutta. Myös valitun iltapuvun tehtävä oli korostaa juhlan sanomaa.

Elina Kiikko hurmasi Linnan juhlissa Riikka Ikäheimon suunnittelemassa kultaisessa pitsipuvussa. Puoliso Ilkka Kanerva ihastelee pukua Seuran jutussa.

”Todella tyylikäs. Puvussa on ideaa ja eleganssia.”

”Elinaikanamme tuskin on arvokkaampaa tilaisuutta kuin Suomen satavuotisjuhla. Puvun tehtävä on korostaa juhlan sanomaa ja luonnetta. Elinan valitsemassa puvussa se toteutuu kauniisti”, Ilkka kiittää jutussa.

Puku on valmistettu Pariisista ostetuista pitsitilkuista. Riikka ei valmista tilaustöitä, vaan puvut saavat alkunsa hänen mielikuvituksensa avulla.

”Yleensä näen puvut mielessäni tai ne ilmestyvät uniini. Pääni sisällä on kuin pieni Hollywood-maailma, josta näyt putkahtelevat. Puvun valmistuttua odotan, että se alkaa elää omaa elämäänsä”, Riikka kertoo jutussa.

Linnan konkarit eivät jännitä

Ilkka Kanerva kertoo Seurassa juhlineensa Linnassa 42 kertaa. Kumpaakaan konkaria ei jännitä vastaanotolle osallistuminen.

”Presidenttiparin kättelyn jälkeen juhlassa on rento tunnelma”, Elina sanoo jutussa.

Elinan molemmat isoisät olivat sotaveteraaneja, ja hän iloitsee Seurassa päästessään Linnaan juhlimaan 100-vuotiasta Suomea.

”Toinen heistä paleltui pahasti rintamalla ja oli myös sotainvalidi. Kuulin heiltä paljon tarinoita sodasta. Heidänkin vuokseen on hienoa kokea itsenäisyyden satavuotisjuhla ja haluan myös kunnioittaa sitä.”

Lue Seuran juttu: Elina Kiikon Linnan juhlien puvun suunnitellut Riikka Ikäheimo: ”Ura alkoi unesta”

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Toimitus
Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti