Kotiliesi vieraili dekkarikirjailija Viveca Stenin luona – katso idyllinen video Sandhamnista

Jos olet jo Viveca Stenin Sandhamnin murhat -kirjasarjan ystävä, tästä kuvakoosteesta näet, miten idyllistä pienellä saarella on ja pääset vaeltamaan saaren hiekkaisille rannoille, kapeille sorapoluille ja ulkosaariston ankarassa säässä harmaantuneille laitureille.

Yli neljä miljoonaa dekkaria myynyt kirjailija Viveca Sten on entinen juristi, joka ryhtyi kirjailijaksi, koska ei voinut enää olla kirjoittamatta. Hänen monitasoisten dekkariensa tapahtumapaikka on Sandhamnin kylä Tukholman saariston kaikkein itäisimmällä saarella.

Karulta, asumattomalta saarelta myytiin ennen hiekkaa purjelaivojen painolastiksi, ja 1700-luvulla sinne asettuivat luotsit ja tullimiehet perheineen. Nyt saari on kuninkaallisen purjehdusseuran kesäpaikka ja Tukholman saariston kesäinen menomesta, jossa on yöelämää ja puoteja shoppailijoille.

Murhia Sandhamnin idyllissä

Kuljimme saarella Viveca Stenin Sandhamnin murhat -kirjojen tapahtumapaikoilla: tuolla rantaan ajautui verkkoon kietoutunut ruumis, tuolla nuori tyttö katosi keskellä mäntymetsää ja tuossa ovat leipomo ja baari, joissa päähenkilöt pankkijuristi Nora ja poliisi Thomas tapaavat istuskella.

Viveca Stenin kesäkodissa

Kirjailija kutsui meidät myös kauniiseen kesäkotiinsa, joka on täydellisesti remontoitu muutama vuosi sitten. Huvila pantiin uusiksi lattiasta kattoon, ja keittiö ja kylpyhuone uusittiin kokonaan. Huvilan pihalla kirjailijan aviomies, Lennart Sten hoitelee ruusujaan kuin pikkuvauvoja. Sandhamnin maaperä on erittäin otollinen juuri ruusuille ja keskikesällä saari onkin ruusun tuoksua tulvillaan.

Tänä kesänä Stenien kesäkoti pullistelee väkeä, kun siellä majailevat pariskunnan kaikki kolme lasta, josta ovat kesätöissä saarella. Rannalla sijaitseva verkkomajakin on jo varattu yöpaikaksi.

Video vie sinut Vivecan Stenin kotiin ja Sandhamnin viehättävään tunnelmaan:

Lue toimittaja Riitta Lehtimäen juttu dekkarikuningatar Viveca Stenistä Kotiliedestä 13/2016.

Katso myös jutut:

Kirjailija Audrey Magee: Vaikuttava natsiajan kuvaus

Kauko Röyhkä: ”Olen joutunut olemaan isä itselleni”

Juha Itkonen: Tarinoiden tekijä

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Riitta Lehtimäki
Kuvat: Kari Hautala, Riitta Lehtimäki / Otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti