Yhtenä iltana paistettiin lettuja ja päätettiinkin tehdä niistä kakku. Pinottiin jäähtyneitä lettuja päällekkäin, väliin kermavaahtoa ja mansikkahilloa. Annettiin kakun olla hetki jääkaapissa ja saatiin sopivasti vielä vieraitakin kun kakku oli vähän jähmettynyt ja sitä oli helpompi leikata 🙂

Helppo lettukakku
pino paistettuja lettuja
kermavaahtoa
mansikkahilloa
vadelmia

1. Pinoa tarjoilulautaselle lettuja, levitä väleihin mansikkahilloa ja kermavaahtoa.
2. Koristele vadelmilla ja ripauksella tomusokeria.
3. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ja nauti!

Tää oli kyllä hyvää! Aloin jo suunnittelemaan kesäisempää versiota, jonka väliin voisi laittaa kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä sekä tuoreita mansikoita ja rouhittua marenkia. Suklaatäyte vois olla myös kokeilemisen arvoinen. Kakku maistuu muuten parhaimmalta samana päivänä syötynä ja näin talvella on se etu, että räiskäleet saa nopeasti viilennettyä avatun ikkunan edessä. Siis jos on kovin malttamaton odottamaan jäähtymistä 🙂

Avainsanat

Kommentit (12)

Esikoinen söi tuontapaista kakkua Haapsalussa viime kesänä ja ihastui siihen ikihyviksi.

Tätä kokeilen varmasti 😛

Hei vähän hauska 😀 Kummitytön kans vois koklaa 😀

Hyvä idea tämä lettukakku. Muistan nähneeni jossain sellaisen reseptin, missä lettuja ja rahkatäytettä ladotaan kakkuvuokaan samalla periatteella kuin tässäkin ja paistetaan sitten uunissa niin, että täyte hyytyy:)

Nami! Tätä täytyy kokeilla. 🙂

Oi nam, tää on varmasti hyvää!! Vois joskus kokeilla, vaikka tykkäänkin syödä letut ihan pelkiltään!! =)

Ihana idea ja herkullinen sellainen. Täytyykin kokeilla seuraavan kerran kun pidetään lettukestit.

Vastavierailulla;) Voi kuinka herkullisen näköinen lettukakkunen! Ollaan joskus tehty lasten kanssa vastaavaa ja ei ole kauaa herkku pöydässä pysynyt..:)

Onpas sinulla herkullinen blogi 😉

Miten te ihmiset saatte välilehteen jonkun kuvan, sinulla on siinä leivos? 🙂

Kiitos 🙂

Itse oon käyttänyt html-koodia tuohon leivokseen, mutta sieltä blogin ulkoasun asetuksista sen voi myös vaihtaa. Eli ulkoasu -> sivuelementit -> ylhäällä on kohta Favicon, jota muokkaamalla voi ladata haluamansa kuvan koneelta 🙂 Toivottavasti auttoi!

Kommentoi juttua: Lettukakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X