Fetasalaattia

Fetasalaattia, patonkia ja tzatzikia. Herkullista itse tehtynä, mutta vielä herkullisempaa paikan päällä Kreikassa syötynä. Tässä tosin on vihreän paprikan tilalla salaattisekoitusta, mutta hyvää se oli näinkin 🙂 Salaatin kruunasi Kreikasta ostettu mausteseos, jota ripottelin oikein reilusti fetajuuston päälle oliiviöljyn kera. Nams!

Tzatziki kannattaa muuten ehdottomasti valmistaa itse 🙂 Oon muutaman kerran muka kiireessä ostanut kaupan valmista ”tzatzikia” ja no.. en aio tehdä samaa virhettä toiste! Tarvitaan paksua jogurttia, raastettua kurkkua, paljon valkosipulia, ripaus suolaa, sokeria sekä mustapippuria, loraus sitruunamehua ja hyvää oliiviöljyä. Myös tuore minttu sopii mukaan tosi hyvin.

Eilen meillä oli hernekeitto-pannaripäivä. (Ei prismaa ilman cittaria, eikä hernekeittoa ilman pannaria!) Tänään aion panostaa vähän enemmän ruoanlaittoon ja teen pasta bolognesea.

Nyt mun on kuitenkin mentävä etsimään kaikenmaailman villasukkia, vilttejä, varalapasia ja muita lämmikkeitä. Huomenna on nimittäin luvassa Hifkin kannatusta Talviklassikossa ja siellä tulee olemaan kyl-mä! Hauskaa viikonloppua!

Avainsanat

Kommentit (7)

oij, kreikkalainen salaatti ja tsatsiki<3 rakkaus..<3

Herkullisen näköstä!!! Mää ku en juo ollenkaa maitua, ni mulla o aina juustonhimo, kaupasaki saatan viettää juustohyllyn eesä pitkän tovin ja vaa ihastella niitä… feta o aina ollu mun suosikki, nyt oon mieltyny vuohenjuustoon. Tuota tzazikia voisin kyllä kans kokkeilla tehä, en oo ikkään teheny sitä ite, en kyllä ostanu valamistakkaan, ulukomailla vaa syöny.

Heh, itse kyllä juon maitoa ja mulla on silti usein juustohimo 😉 Kannattaa tosiaan tehdä itse, vaikka joskus se muka tuntuukin jotenkin vaivalloiselta – niin ei se sitä kyllä ole 🙂 Ja ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin kaupan valmiit! Maistoin joskus kaupan valmista tzaziki-dippisekoitusta ja sekin maistui enemmän oikealta kuin ne ihan valmiina purkeissa olevat 😀

Juurikin tältä pitäisi kreikkalaisen salaatin näyttää. Pistää vihaksi mennä joskus ravintolaan ja tilata kyseinen salaatti. Sitten lautasella on vihersalaatti ja salaattijuusto suolaliemessä x-tra purkista…hyi hyi hyi… mutta tuo sun salaatti näyttää täydelliseltä!!!

Kommentoi juttua: Fetasalaattia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X