KEIKAUTETTU KINUSKI-OMENAKAKKU


Sunnuntait on hyviä leivontapäiviä. Meidän hedelmäkorissa nökötti kaksi omenaa ja se näytti kovin tyhjältä, kun viimeisistäkin appelsiineista oli puristettu aamupalamehut. Omenoiden inspiroimana päätin tehdä kakun kinuskikuorrutteella. Yhdessä leivontakirjassa oli tämän tapainen ohje josta matkin idean, mutta siinä kinuski oli keitetty veteen ja pohja koostui lähinnä voista ja sokerista. Päätimme siis kehitellä oman reseptin ja niin poikaystäväni alkoi keittelemään kinuskia samalla kun mä pilkoin omenoita ja valmistin kakkutaikinaa.

Omenainen kinuski-keikauskakku

Kinuskikuorrute

2dl kermaa

2dl fariinisokeria

Täyte

2 omenaa

tilkka sitruunamehua

Taikina

3 munaa

2dl sokeria

1tl vaniljasokeria

2tl leivinjauhetta

3,5dl jauhoja

100g voita

2rkl sitruunamehua

1. Aloita
kinuskin valmistaminen kuumentamalla kerma ja fariinisokeri pannulla.
Sekoittele ja anna seoksen kuplia 10-15min.
Kaada valmis
kinuski voideltuun kakkuvuokaan odottamaan taikinan valmistumista. Me
tehtiin kinuski hienoa sokeria käyttäen, mut fariinisokeri on vähän
helpompi ja nopeampi vaihtoehto niin siks laitoin sen tähän.

2. Kuori ja pilko omenat paloiksi, jotka asetellaan kinuskin päälle kakkuvuoan pohjalle. Lorauta omenalohkojen päälle hieman sitruunamehua, se estää lohkojen tummumisen sillä aikaa kun valmistat kakkupohjaa.
3. Valmista kakkupohja vatkaamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Sekoita kuivat ainekset varovasti joukkoon ja lisää lopuksi sulatettu voi ja loraus sitruunamehua.

5. Kaada valmis taikina omenalohkojen päälle ja tasoita pinta.

6. Paista
+180 asteessa 30-40 minuuttia uunista riippuen. Kypsentyessään kakku
irtoilee hieman vuoan reunoilta, jolloin se on myös helpomipi kumota
paiston jälkeen. 

7. Kumoa kakku varovasti tarjoiluastialle ja tarjoile lämpimänä 🙂

Meillä on tätä enää muutaman pala jäljellä, mutta ei sentään koko kakkua olla itse syöty 😉  Kinuski oli jähmettynyt ihanasti kakkupalojen päälle yön aikana jääkaapissa ja lähetinkin iskän mukana kotiin viemisiksi yhden rasiallisen. Että kertokaas sitten maistuiko? 🙂

Avainsanat

Kommentit (15)

oi, näyttää herkulliselta, pakko kokeilla!
mitä luulet, voikohan tuohon käyttää ihan kaupan valmista kinuskikastiketta? 🙂

Kaupan valmis kinuskikastike käy varmasti myös! Kerrothan kuinka leipomuksesi onnistui, jos innostut kokeilemaan? 🙂

Vau, näyttää kyllä todella herkulliselta. Tätä pitää kyllä jossain vaiheessa kokeilla 😛

Suosittelen kokeilemaan! Oli herkullista etenkin teekupposen kanssa nautittuna 🙂

Oih…tämä kakku on todella suussasulavan herkullisen näköinen:-)

Ja sitä se olikin! Etenkin kun kinuski oli vielä ihanan pehmeää ja valui myös kakkupalan reunoille. Nam 🙂

NOMNOMNOM, OOOH, mä voisin tulla teille joskus kakkukesteille 😀 nammmm!
Pakko varmaan joskus jonkun juhlien kynnyksellä testata tehdä tuota!

Tervetuloa! :–) Mun tekis mieli leipoa kakkuja ja muita paljon useammin, mutta en enää tiedä mihin niitä tunkisin! Joskus vien naapurin mummollekin maistiasia, kun on vaan ollut pakko leipoa jotakin 😀

Oih, aivan taivaallisen näköistä, nam!! Pakko kokeilla jossain vaiheessa, ehkäpä jo viikonloppuna!! =)

Todellakin aivan taivaallisen näköistä herkkua… pitääpä laittaa ohje plakkariin. Kiitos.

Nam,onpas herkullisen näköistä! 🙂

Tää meni mun suosikkeihin nimellä kinuski-omenakakku PARAS! 😀 Tein tätä viime viikolla. Puolet meni pakkaseen ja täytyy sanoa, että oli ehkä vielä parempaa kun hiukan lämmittelin sulanutta kakkua.
Tätä on pakko saada lisää, tänään!!

Kiitos kommentista! 🙂 Mekin lämmitettiin muutama pala jääkaapista, valuva kinuski kakkupalan reunoilla oli superherkullista ja kakku oli muutenkin ihanan pehmoista 🙂

Tein ohjeen mukaan ja tuli todella mehevää ja herkullista. Vaniljajäätelön kanssa täydellinen liitto. Kiitos reseptistä!

Kiva kuulla että pidit kakusta! Oonkin ajatellut että pitäis pitkästä aikaa leipoa tätä kakkua, tää oli niin ihanaa! 🙂

Kommentoi juttua: KEIKAUTETTU KINUSKI-OMENAKAKKU

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X