PIENET RAHKAMUNKIT

Koulussa ja työpaikoilla on tullut paistettua niin paljon munkkeja, ettei niitä tosiaankaan ole tehnyt mieli syödä tai leipoa enää kotona. Tänä vappuna aluksi sunnittelemani macaron-leivokset vaihtuivat kuitenkin näihin herkullisiin rahkaa sisältäviin munkkipalleroihin, jotka maistuivat ihan superhyviltä äidin tekemän siman kera. Laitankin tämän ohjeen nyt lähinnä itselleni muistiin, sillä aion tehdä näitä aivan varmasti uudestaankin – viimeistään ensi vappuna! 🙂

PIENET RAHKAMUNKIT

2dl maitoa

250g rahkaa

1rkl kardemummaa

3tl vaniljasokeria

1dl sokeria

1tl suolaa

50g hiivaa

50g voita

n.7dl vehnäjauhoja 

1. Sekoita rahka ja tuore hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää vaniljasokeri, suola, kardemumma sekä tavallinen sokeri.

2. Vaivaa joukkoon vehnäjauhot sekä pehmeä voi ja vaivaa taikinaa kymmenisen minuuttia.

3. Anna taikinan levätä liinan alla noin puoli tuntia ja pyörittele taikinasta haluamasi kokoisia munkkeja. Me tehtiin pieniä palleroita, joita tällä ohjeella tulee koosta riippuen 35-40kpl. Anna pallojen kohota liinan alla ennen paistamista noin 15min.

4. Kaada isoon kattilaan rypsiöljyä (tai muuta tähän tarkoitukseen sopivaa öljyä) sen verran että munkit peittyvät kunnolla kun niitä paistaa.

5. Paista munkit molemmilta puolilta kauniin kullanruskeaksi. Nosta valmiit munkit hetkeksi talouspaperin päälle, sokeroi pyörittelemällä palleroita lautasella jossa on sokeria.

6. Me laitettiin tavallisen sokerin sekaan ripaus kanelia sekä vaniljasokeria ja niistä tuli kyllä kivaa lisämakua näihin!Meidän vappu meni ihanasta auringonpaisteesta nauttien. Grillailtiin, saunottiin, leivottiin munkkien lisäksi monta pellillistä patonkeja, juotiin kuohuviiniä ja leikittiin koirien kanssa pihalla. Meidän ja vanhempieni katraaseen kuuluu siis yhteensä kolme rescuekoiraa, yksi Romaniasta ja kaksi Virosta sekä yksi Suomalainen labradorinnoutajaneiti. Voisinkin joskus esitellä myös Pipsan ja Viivin täällä 🙂

Avainsanat

Kommentit (3)

Melkein tekisi mieli kokeilla ohjetta vaikka vappuna tuli syötyä munkkeja aika lailla 😛

Tulimpas vastavierailulle blogiisi ja pidän tästä! Sinulla on tosi herkulliselta vaikuttavia reseptejä ja tosi hyviä kuvia!

Kiitos ohjeesta 🙂 Meillä tehtiin rahkamunkkeja monena vuonna kunnes ohje katosi enkä löytänyt sitä mistään.

Kommentoi juttua: PIENET RAHKAMUNKIT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X