MUSTIKKA-VALKOSUKLAAMUFFINIT

Parhaat muffinssit on mun mielestä sellasia, jotka otetaan uunista pois siinä vaiheessa kun sormea painamalla taikinan pinta painuu hieman alas ja näin leivos jää sisältä hieman kosteaksi ja tahmeaksi 🙂 Muffinitaikinoita on kahdenlaisia, sellaisia joissa ainekset vain sekoitetaan nopeasti keskenään ja sellaisia joissa munat ja sokeri vaahdotetaan vatkaimella. Mun mielestä taikinassa pitää olla myös paljon sattumia ja parhaan tuloksen saa kun paistaa muffinit niille tarkoitetulla muffinipellillä 🙂

Mustikka-valkosuklaamuffinssit (24kpl)
5 munaa

2dl sokeria

2tl leivinjauhetta

4dl vehnäjauhoja

2dl perunajauhoja

3tl vaniljasokeria

2dl kermaa

150g pehmeää voita

4dl mustikoita

150g valkosuklaata

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti vaahdon sekaan kuivat aineet, pehmeä voi ja kerma. Lisää joukkoon 100g valkosuklaata paloiteltuna.

2. Viimeiseksi lisätään mustikat. Sekoita mustikat taikinan joukkoon mahdollisimman hellävaraisesti, ettei taikinasta tule violettia 😉 Jos käytät pakastemustikoita, voit pyörittää ne kevyesti pienessä määrässä perunajauhoja. Perunajauho sitoo mustikoista tulevaa nestettä.
3. Lusikoi taikina vuokiin ja upota loput valkosuklaasta pieninä paloina taikinan päälle.
4. Paista +200 asteessa 15-20minuuttia tai kunnes muffinien pinta on saanut kauniin värin.

5. Siivilöi halutessasi jäähtyneiden leivosten päälle tomusokeria. Syö aamupalaksi, välipalaksi, päiväkahvin kanssa, iltapalaksi ja jälkiruoaksi. Ja jos niitä tämän jälkeen jäi vielä jäljelle, niin ota vaikka töihin evääksi tai mukaan piknikille! 🙂

Vitsit mä haluaisin sellaisen mini-muffinipellin. Oon nähnyt niitä vaan nettikaupoissa, mut jos sellainen löytyy kaupasta niin ostan kyl heti. Nää on tehty kahdessa erässä pellillä, johon mahtuu 12 muffinia. Syön tosi harvoin valkosuklaata ihan sellaisenaan, mut tykkään käyttää sitä leivonnassa. Näissä muffineissa noi päällä olevat hieman paahtuneet valkosuklaapalat on superhyviä, nams! 🙂

Avainsanat

Kommentit (7)

Oi joi, herkullisen näköisiä! Moneen viikkoon ei ole mitään tehnyt mieli leipoa, mutta näitä varten piti jo käydä nostamassa voi pehmenemään, nämä ovat varmasti hyviä! Kiitos 🙂

Nää on kyllä herkullisia ja ihanan pehmeitä 🙂 Toivottavasti maistui!

Onpa kiva uus ulkoasu!! :)ja mmm mitä muffineja!<3 tykkään!

OH LORD, mun on varmaan pakko lähtee tältä istumalta kauppaan ja alkaa väsäämään näitä pikkutunneille asti, nää näyttää ihan taivaallisen hyviltä! DROOL!

Heh! 🙂 Mulle tulee usein just iltaisin yhtäkkinen tarve leipoa jotain ja jos en saa lahjottua poikaystävää kauppaan, meen ite tai keksin jotain kaapista löytyvistä aineksista. Nää oli kyllä hyviä 🙂

Kommentoi juttua: MUSTIKKA-VALKOSUKLAAMUFFINIT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X