Pähkinäiset suklaacookiet

Yhtenä lauantaina kesken aamukahvien halusin alkaa leipomaan. Suklaalevyn lisäksi löysin kaapista avatun pussillisen hasselpähkinärouhetta, soijakaakaon jämät ja maalta tuotuja kananmunia. Niistä päätin tehdä pikkuleipiä, joita tulikin paljon enemmän kuin oletin.. niin kuin aina 🙂 Osan otin mukaan kyläilyreissulle ja osan laitoin suloiseen lasipurkkiin keittiön pöydälle. Tästä on tosin jo muutama viikko aikaa, joten olettaa saattaa että purkki on tyhjentynyt jo aikoja sitten. 

Pähkinäiset suklaacookiet

150g voita

1,5dl sokeria

1,5dl fariinisokeria

1tl vaniljasokeria

0,5tl suolaa

1tl leivinjauhetta

5dl vehnäjauhoja

2 munaa

1dl soijakaakaota

120g hasselpähkinärouhetta

120g suklaata pieninä paloina

kourallinen suklaalla kuorrutettuja mokkapapuja puolitettuina

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. (tavallinen sokeri, fariinisokeri, vaniljasokeri)

2. Sekoita joukkoon soijakaako ja kananmunat. Tässä vaiheessa taikinaa ei siis enää vatkata, vaan sekoitellaan puulastalla tai nuolijalla.

3. Lopuksi lisätään kuivat aineet ja sattumat, eli suklaat, pähkinät ja mokkapavut. Taikinaan sopisi hyvin myös muutkin pähkinät ja erilaiset kuivatut marjat.

4. Lusikoi taikinakekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista pikkuleipiä +190 asteessa 8-10min.

5. Pellille mahtuu ainakin 12 pikkuleipää, riippuu tietty minkä kokoisia tekee 🙂 Ne leviävät ja tasoittuvat uunissa, joten ihan vierekkäin kekoja ei kannata laittaa. Nää on parhaita vähän pehmeinä, eli kannattaa olla tarkkana ettei paista liikaa. 

Poikaystävä käski kirjoittaa et nää oli parhaita pikkuleipiä ikinä ja se on paljon sanottu ei-pikkuleipä-fanilta!

Näitä teen kyllä ihan varppina uudestaankin 🙂 Ja sitten liimaan keksipurkin kannen kiinni..

Avainsanat

Kommentit (12)

Njam… taikinasta tekisi mieli kaapata lusikalla maistiaiset.. herkullisen näköisiä pikkuleipiä olet leiponut:-)

Mun oli pakko ottaa pieni taikinamaistianen siinä leipomisen ohessa, oli hyvää!! 😀

Saan sen purkin auki silti.. <3
t. nooteli

Saat sellasen purkin mis on jo valmiiks kansi auki! Kotiin jää sit se liimattu 😉

Ensimmäistä kertaa blogissasi. Taisi olla Kirsin keittiö-blogi, jonka kautta tänne löysin. Ihan mielettömän ihana blogi sinulla. Ihania, isoja kuvia ja tosi kivasti kirjoitetut postaukset! Jäin koukkuun eli palaan vielä 😉

Oi kiitos ihanasta kommentista! 🙂

Nam minkälaisia herkkucookieta! Ai vitsi, että toi taikinakin oli varmasti hyvää kaikkine suklaahippuineen ja pähkinänpaloineen (onko mitään parempaa kuin cookietaikina?) 😀 Alemmassa postauksessakin supersöpö koiruliini ja ihania juhlatunnelmia 🙂

Kommentoi juttua: Pähkinäiset suklaacookiet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X