Selailin leivontakirjoista erilaisia reseptejä ja päätin tehdä Quiche Lorraine-tyylisen piiraan. Monissa resepteissä täytteeseen kuului gruyére-niminen juusto, jonka korvasimme emmental-raasteella. Piiras sopii erinomaisesti iltapalaksi salaattipediltä tarjoiltuna tai kuten tänään, aamupalaksi kahvin kanss.

Pekonipiiras-purjopiiras
Pohja:

120g voita

3,5dl vehnäjauhoja

1tl suolaa

3rkl kylmää vettä

1. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja suola ja pyöritä taikina palloksi. Anna taikinan kohmettua hetki jääkaapissa ja painele piirakkavuoran pohjalle ja reunoille.

2. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja esipaista +190 asteessa 6-8 minuuttia.

Täyte:

140g pekonia

1 sipuli

pieni purjosipuli

150g emmental-raastetta

2 munaa

2dl kermaa

1dl maitoa

mustapippuria 

1. Pilko pekonit, sipuli ja purjosipuli. Paista hetki pannulla pohjan ollessa uunissa.

2. Sekoita keskenään munat, kerma, maito ja mustapippuri.

3. Ripottele paistetut pekonit ja sipulit esipaistetun piirakkapohjan päälle ja lisää myös puolet juustoraasteesta.

4. Kaada kerma-munaseos täytteiden päälle, lisää loput juustoraasteesta ja paista +190 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin ja täyte on hyytynyt.

Tän piiraan lisäksi leivottiin siskon kanssa hedelmä-rusina-puolukka-siemenleipää ja viime lauantaiksi leivoin rescuekoirien hyväksi pikkuleipiä ja korvapuusteja. Olimme äidin kanssa löytökoiralauantai-tapahtumassa Pro Animals Finland-pöydän takana kertomassa yhdistyksen toiminnasta romaniassa. Lisäksi myimme arpoja, leivonnaisia ja käsitöitä – joista kaikki tuotto meni romaniassa apua tarvitseville koirille ja uuden koiratarhan rakentamiseen.

Meidän Mauno on romaniasta kotoisin ja äidillä on Pafin kautta Mihaitza-niminen romanialainen kummikoira. Täältä löydät lisää tietoa, jos haluat auttaa parantamaan koirien oloja romaniassa esimerkiksi lahjoittamalla tavaraa ja palkintoja myyjäisiin, liittymällä kannattajajäseneksi, osallistumalla sterilointi-projekteihin tai ryhtyä koirakummiksi! Mä lähdenkin tästä halimaan omaa mussukkaani, joka on ollut suomessa nyt reilun vuoden verran. Ihanaa viikonloppua! 🙂

Kommentit (5)

Nam nam, täytyypä tehdä joku päivä!
Ihania juttuja ja koiria sulla 🙂

Kiitos! 🙂 Ja suosittelen kokeilemaan 🙂

Pääsin eilen maistelemaan ja hyvää oli, vaikka pekonia muuten karsastan! 😀
– Ä <3

Hyvä että maistui! 🙂 Seuraavaksi ajattelinkin tehdä kasvisversion, jossa pekonin tilalla voisi olla vaikkapa paprikaa, fetaa, oliiveja, kirsikkatomaatteja.. 🙂

Moikka, katselin kuviasi, aivan mielettömän ihania,aikamoinen tovi vierähti,
oli mukava hetki, kiitos kun kävit blogissani,
tulen tänne uudelleekin "kuolaamaan" ruma sana sinäsä, mutta kertoo milenkiinosta
terkuin Tellu

Kommentoi juttua: Pekonipiiras salaattipedillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Mietin herkkuja meidän pääsiäispöytään ja muistin nämä ihanat pääsiäis-browniet! 😍 Laitoin profiiliin linkin, jonka takaa löydät nämä ja paljon muita pääsiäisherkkuja! Kuten pääsiäismarengit, perinteinen pasha, persikka-rahkapiirakka, sitruuna-macaronsit ja mango-juustokakku 🌿
.
.
.
#leivonta #pääsiäinen #suklaa #suklaamunat #browniet #pääsiäisleivontaa #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #leivojakoristele #ihanitsetehty #brownies #easter #easterbaking #chocolate
  • Blogissa nyt resepti tähän ihanaan mango-passionjuustokakkuun ja näyttävään suklaareunukseen. Suora linkki löytyy profiilista! 😗
.
.
.
#leivontablogi #juustokakku #mangojuustokakku #passionjuustokakku #mangopassionjuustokakku #mango #passion #mansikka #vadelma #macarons #valkosuklaa #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pääsiäinen #juhlat #suklaakoriste #leivojakoristele #ihanitsetehty #cheesecake #cake #passioncheesecake #mangocheesecake #strawberries #raspberries #easter #eastercake
  • Parasta just nyt ❤️
.
.
.
#kahvi #kahvihetki #herkkuhetki #marimekko #marimekkolove #marimekkoastiat #siirtolapuutarha #marimekkosiirtolapuutarha #coffee #coffeetime #idrinkcoffeelikeagilmore #macarons #macaron #lifeisgood
  • 🌿 Kaupallinen yhteistyö: @hotelkatajanokka 🌿
Rakastan hotellien aamupaloja ja haaveilen, että saisin just nyt istua tän aamupalapöydän ääreen. Hotel Katajanokan aamupalalla pääset nauttimaan mm. tätä ihan mielettömän hyvää kaurapuuroa! Kirjoitin blogiin aamiaistarjonnasta, käy kurkkaamassa mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyy 😗
.
.
.
#yhteistyö #hotelkatajanokka #aamupala #aamiainen #hotelliaamiainen #hotelli #katajanokka #miniloma #puuro #kaurapuuro #prisonhotel #hotelbreakfast #breakfast #porridge #restaurantlinnankellari #visithelsinki
  • Smoothie time! 🌿
Tein meille ihanat smoothiet, voitte käydä stoorien puolella katsomassa mitä lapsi oli siitä mieltä 😂
.
.
.
#smoothie #kaurajogurtti #vadelmat #marjat #vegaanihaaste #aitomeininki #smoothietime #oats #vegan #berries #raspberry #organic #lifeisgood
  • Me käytiin eilen siskon kanssa kyläilemässä @urbaanivegenda luona ja saatiin vielä lähtiessä mukaan ihania vegaanisia herkkuja 😍 Tänään leikittiin pojan kanssa, että oltiin kahvilassa ja herkuteltiin yhdessä. "Tosi ihana kahvila äiti. Hyvä että jätitte meillekin kakkua!" ❤️
.
.
.
#kahvila #kahvihetki #herkkuhetki #vegaanileivonta #vegaaniherkut #tiramisu #cookie #urbaanivegenda #muumimuki #oatly #lifeisgood #coffee #coffeeandcake #vegan #veganbaking #vegancake #cake #moominmug
  • Tämä kakku on gluteeniton ja vegaaninen 😍 Lukijoiden toiveesta tein aiemmasta vegaanisesta kakusta vielä gluteenittoman version. Uusi postaus ja ohje löytyy nyt blogista! 😗
.
.
.
#kakku #leivontablogi #gluteeniton #vegaaninen #juustokakku #vuustokakku #suklaakakku #suklaajuustokakku #vegaanileivonta #vegaaninenjuustokakku #vegaanileivonta #vadelmat #suklaa #soijavispi #alprosoya #gluteenitonkakku #gluteenitonleivonta #leivojakoristele #ihanitsetehty #pirkkagluteeniton #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #baking #vegan #glutenfree #dairyfree #vegancheesecake #chocolate #glutenfreecake

minkavi

X