Ihanat omenapullat

Äiti pyysi mua leipomaan jotain hyvää kahvin kanssa, jotain mitä olisi kiva viedä kylään mennessä ja helppo kuljettaa junassa. Aluksi mietin omena-kauramuffineja, mutta päädyin kuitenkin omenatäytteisiin kierrepulliin ja olivat kuulemma hyviä 😉 Itsehän en kerennyt maistamaan kuin tuota täytettä.. 18 omenapullaa matkasi siskon mukana porukoille ja lopusta taikinasta tein meille muutaman pullan muffinipeltiä käyttäen. Lähdin Maunon kanssa lenkille ja takaisin tullessani kotona odotti palaneet muffinipullat ja huonomuistinen poikaystävä..

Pullataikina:
3dl maitoa
30g hiivaa
1dl sokeria
1rkl kardemummaa
0,5tl suolaa
1 kananmuna
8-10dl vehnäjauhoja
100g voita

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon myös sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna.
2. Lisää 5dl jauhoja ja sekoita kunnolla. Lisää jauhoja vielä sen verran, että taikinaa pystyy vaivaamaan kunnolla. Sekoita lopuksi pehmeä voi taikinan joukkoon.
3. Kohota pullataikina kaksinkertaiseksi liinan alla ja valmista sillä aikaa omenatäyte, jonka ohje on alempana.
4. Kaulitse kohonnut pullataikina isoksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. (Levitä halutessasi taikinaneliön päälle hieman pehmeää voita.) Levitä omenatäyte tasaisesti kaulitun taikinan päälle, ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
5. Kääri taikina rullalle ja leikkaa siitä noin sormen paksuisia paloja, asettele rullat joko suoraan leivinpaperin päälle pellille tai paperisiin leivosvuokiin.
6. Kohota hyvin liinan alla, voitele kananmunalla ja ripottele hieman raesokeria ja kanelia päälle 🙂
7. Paista +180asteessa 10-15 minuuttia.

Omenatäyte:
10 pientä omenaa
100g voita
kanelia
4rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
4rkl fariinisokeria

1. Pilko kuoritut omenat pieniksi kuutioiksi.
2. Sulata voi pannulla, sekoita joukkoon kaneli ja sokerit.
3. Kaada omenapalat sulaneen voin joukkoon, alenna hieman lämpöä ja sekoittele täytettä kunnes se muuttuu siirappimaiseksi. Lisäsin lopuksi vielä ripauksen vaniljasokeria ja kanelia.

Enpä muuten taaskaan malttanut leipoa yhtä sorttia kerralla, vaan leivoin muutaman patongin samalla kun pullataikina kohosi ja omenatäyte valmistui pannulla. Patongit onnistuivat niin hyvin, että niitä on tullut leivottua eilenkin jo kahteen kertaan. Eka patonkierä matkasi jälleen siskon mukana, josta osa meni myös isovanhemmilleni. Illalla mua harmitti kun olin lähettänyt kaikki muiden mutuseltavaksi ja yhdeksän jälkeen aloin tekemään vielä pientä taikinaa meille.. 🙂

Ens maanantaina alkaa työt uudessa paikassa ja odotan kyllä innolla vaikka jännittääkin vähän! Blogini pääsi muuten mukaan Blogirinkiin, josta olen myös aika innoissani! 🙂 Oikeassa sivupalkissa olevaa kuvaa klikkaamalla pääsee kurkkaamaan herkullisia ruoka- ja leivontablogeja, jotka ovat mukana ringissä. Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille! ♥

Avainsanat

Kommentit (18)

!!! Aivan taivaallisen näköistä 🙂 Pakko kokeilla itsekkin 🙂

En voisi kuvitellakaan enää, että jättäisin jotain leipomuksia muiden vahdittavaksi.. Sen olen muutaman kerran kokenut kantapään kautta. Kerran tullessani ulkoa, juuri tekemäni kakku oli keittiön lattialla aivan muhjuna. Kyllä aluksi harmitti..!
Onnea uuden työpaikan johdosta ja hieno juttu, että pääsit tuollaiseen blogirinkiin, olet paikkasi ansainnut. 🙂

Joo nyt mäkin sen taisin vihdoin oppia.. Meinasin vielä soittaa matkalla, että muista nyt ottaa ne pois uunista, mutta ajattelin että ei mun tarvitse 😀 Ajattelin myös kuinka ihanaa päästä kotiin vaihtamaan kuivat vaatteet päälle, keittää teetä ja syödä itsetehtyä pullaa. Tästä lähtien aion kyllä minäkin varmasti vahtia itse leipomuksiani! Ja kiitos tosi paljon 🙂

Mumsis.. pullat näyttävät suussasulavan herkullisilta.. onnea sinulle uudesta työpaikasta ja mahtava juttu tuo blogirinki:-)

Ihania pullia!!!mahtavan paljon olet käyttänyt omenaa!

Joo nyt on tullut tehtyä paljon omenaherkkuja! 🙂

Näyttävätpä hyviltä. =)

Nämä kyllä onnistuivat tos hyvin 🙂

Näyttää tosi herkullisilta nuo pullat!! Ja itse asiassa ekaa kertaa taidan olla koko blogissa, ja varmasti jään seuraamaan, tosi ihania kuvia ja reseptejä sulla täällä.

Voi kiitos! 🙂 Ja herkullisia ne kuulemma olivatkin, täytyy tehdä uusi satsi niin pääsee itsekin maistamaan muutakin kuin täytettä 😀

Todella herkullisilta näyttävät!!! Onnea uudelle työlle 🙂

Kommentoi juttua: Ihanat omenapullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X