Hedelmäinen kaurapuuro

Nyt on kyllä todella kurja olo. Kerroinkin jo aiemmin kipeytyneestä ranteestani, johon sain kuurin tulehduskipulääkkeitä. Yli viikon jatkuneiden vatsakipujen takia oli pakko mennä lääkäriin. Kipu ylävatsassa on välillä ollut niin kova, että on vaan pakko käpertyä peiton alle itkemään ja yrittää kestää. En tullut edes ajatelleeksi, että jostain tällaisesta voisi olla kyse. Lääkärin määräämät lääkkeet olivat aiheuttaneet mulle jonkinlaisen vatsahaavan 🙁

Alemmassa kuvassa näette mun tämänhetkisen ruokavalioni. Puuroa, piimää,
jogurttia, viiliä, banaania, paljon vettä ja vatsansuojalääkkeitä. Veljeni on tehnyt mitä herkullisimpia hedelmäpuuroja, joista otin vähän mallia ja yks ilta keitettiin mulle iso kattilallinen tätä herkkupuuroa. Otin kuvat vaan nopeasti puhelimella, siksi ovat noin epätarkkoja.

Hedelmäkaurapuuro
1l soijamaitoa
4dl luomukaurahiutaleita
ripaus suolaa
1-2 banaania
100g kuivattuja aprikooseja
200g kuivattuja viikunoita
rusinoita
ripaus sokeria

1. Pilko viikunat ja aprikoosit pieniksi paloiksi. Laita pieneen kattilaan vajaa desi vettä, ripaus sokeria ja pilkotut hedelmät. Keittele seosta hetki, lisää sekaan kourallinen rusinoita ja ota kattila pois liedeltä.
2. Kuumenna soijamaito kiehuvaksi, lisää joukkoon kaurahiutaleet ja keittele miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Mausta suolalla.
3. Sekoita joukkoon aprikoosi-viikuna-rusinaseos ja pilko vielä puuron sekaan 1-2 banaania.
4. Nauti kylmän maitolasin kera! 🙂

Kieltämättä alkaisi jo tehdä mieli jotain kunnon ruokaa. Nää puurot ja jogurtit alkaa jo vähän kyllästyttää. Toinen mitä todella kaipaan on aamukahvi! Onneksi tänään vatsakipu on ainakin hetkellisesti hieman helpottunut ja niitä pahimpia kouristuksia ei ole ollut ollenkaan. Huomenna olisi tarkoitus viettää veljeni läksiäisiä ja ajattelin kokeilla josko vatsani kestäisi edes pienen määrän juustoja, bulgursalaattia (ilman tomaattia) ja patonkia 🙂

Nyt kauppalapun kirjoittelua viljajogurtin kera ja sitten pienet päikkärit, jotta jaksaisin lähteä kauppaan ostamaan tarvikkeita huomista varten. Toivotaan että vatsansuojalääke tekee tehtävänsä ja pääsen taas pian kokkailemaan ja syömään normaalisti.
Kivaa viikonloppua!

Avainsanat

Kommentit (11)

oi näyttää herkulliselta! vaikka alkaakin varmaan pidemmän päälle kyllästyttämään 🙂 paranemisia!

http://sivujaonnesta.blogspot.com

Kiitos! Tykkään kyllä puuroista normaalisti, mutta nyt kun ei saisi juuri mitään muuta syödä niin voit arvata kuinka paljon tekisi mieli kaikkea muuta kuin puuroa! 😀

No voi, pikaista paranemista todellakin toivotaan!

Kurjaa tuollainen 🙁 Toivotaan, että pian helpottaa. Muista palkita ittes jollain oikein ihanalla leivoksella, kun saat taas syödä normaalisti <3 Kera kaakaon tietenkin 🙂

Niin on! 🙁 Ja tuli muutenkin niin huonoon aikaan, kun oon suunnitellut huomisia tarjoiluja varmaan kaks kuukautta ja nyt pitää katsoa tosi tarkkaan mitä niistä voin itse syödä. Tuleva "sitten kun saan taas syödä normaalisti leivonta-ja kokkauslista" on kasvanut jo yllättävän suureksi tässä viikon aikana.. 😀

Hedelmäpuuroresepti kuulostaa kyllä hyvältä, mutta eihän se ole kiva pelkkää puuroa koko ajan syödä. Pikaista paranemista!

No voi kurjuus, kaikkea sitä! Toivottavasti toivut pian! Meillä kokkailtiin eilen banaanilla ja kookoksella tuunattua kaurapuuroa, sekin oli (puuroksi) ihan hyvää. 🙂

Kuulostaa ihanalta! Voisi kokeilla aamiaiseksi joku päivä. 🙂 Kuivatut hedelmät tuovat reseptiin kivasti joulutunnelmaa.

Kommentoi juttua: Hedelmäinen kaurapuuro

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X