Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Feta-lihapullat

Feta-lihapullat vievät makumatkalle Kreikkaan. Hyviä lihapulla­ohjeita ei voi olla koskaan liikaa! Fetajuustolla saa helposti ja vaivattomasti lihapulliin uuden säväyksen. Karit­sanjauhelihaan tehdyt, mintulla maustetut liha­pullat tarjotaan viininlehti­kääryleiden ja tomaattisten voi­papujen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Feta-lihapullat

  • 400 g karitsanjauhelihaa
  • 1 punasipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl kuivattua minttua
  • 150 g fetajuustoa
  • ¼ rouhittua mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 2 kananmunaa

Feta-lihapullat, paistaminen

  • 3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Feta-lihapullat tehdään helposti näin:

  1. Ota 400 grammaa karitsan jauhelihaa pari tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön.
  2. Hienonna yksi punasipuli ja neljä valkosipulinkynttä hienonhienoksi.
  3. Yhdistä kaikki ainekset eli hienonnetut sipulit, jauheliha sekä kaksi ruokalusikallista kuivattua minttua, 150 grammaa fetajuustoa, 1/4 teelusikallinen rouhittua mustapippuria, puoli teelusikallista suolaa ja kaksi kananmunaa kulhossa ja sekoita hyvin tasaiseksi massaksi. Kostuta kädet ja muotoile pieniä lihapullia.
  4. Paista feta-lihapullat pannulla kuumassa oliiviöljyssä pienissä erissä kauniin ruskeiksi. Nosta uunivuokaan ja jatka kypsennystä uunissa 180 asteessa noin kymmenen minuuttia.
  5. Feta-lihapullat maistuvat sellaisenaan lämpiminä tai kylminä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2021.

Lue myös: Uskoisitko, että lihapullatkin voi tehdä näin monella tavalla? Katso 10 ohjetta

Lue myös Anna.fi: Mehevät lihapullat viidellä tavalla – lihapullien ystävän herkkureseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Feta-lihapullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.