Juustoinen kasvissosekeitto

Oon aina pitänyt erilaisista kasvissosekeitoista ja kysymys kuuluukin: Miks näitä ei tuu tehtyä useammin? Sen lisäksi että sosekeitot ovat super herkullisia, ne ovat myös helppotekoisia ja niihin saa helposti upotettua kaikkea kaapista löytyvää. Raaka-aineet ovat tuoreita, edullisia ja iso kattilallinen riittää hyvin muutaman päivän lounaiksi ja evääksi töihin.

Iso kattilallinen kasvissosekeittoa
8 isoa perunaa
3 isoa porkkanaa
1 iso bataatti
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2dl ruokakermaa
100-150g juustoa paloiteltuna
tuoretta persiljaa
2 kasvisliemikuutiota
suolaa, mustapippuria, chilijauhetta
öljyä, vettä

1. Kuori ja pilko perunat, porkkanat, bataatti, sipulit ja valkosipulinkynnet paloiksi.
2. Kaada kattilan pohjalle pieni loraus öljyä, kuullota kasviksia hetki kattilassa. Mausta mustapippurilla ja chilillä.
3. Lisää vettä niin että vihannekset peittyvät kunnolla, lisää joukkoon kasvisliemikuutiot ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kaikki kasvikset ovat täysin kypsiä ja pehmeitä.
4. Soseuta koko setti sauvasekoittimella tasaiseksi, lisää joukkoon kerma ja paloiteltu juusto. Jos keitto tuntuu liian paksulta, voi joukkoon kaataa myös hieman lisää vettä.
5. Anna keiton kiehua hetki, sekoita joukkoon pieneksi pilkottua tuoretta persiljaa ja mausta maun mukaan. Itse lisäsin vielä reilusti mustapippuria, suolaa ja chiliä jotta keittoon sai kunnolla makua.
6. Nauti rapeaksi paahdetun leivän kanssa. Keiton kanssa sopi tosi hyvin myös muutama lusikallinen raejuustoa, tuore persilja, rouhaisu mustapippuria sekä kurpitsan- ja auringonkukansiemenet. Tätä on pakko tehdä lisää joku päivä!

Kasvissosekeittoa tehdessäni miehen ensimmäinen kommentti oli ”mitä mä sit syön huomenna töissä?” Hyvin kuitenkin maistui keitto ja oli kuulemma oikein täyttävääkin. Pääsin myös vihdoinkin testaamaan miehen joululahjaksi saatua bamixin sauvasekoitinta ja sille tulee kyllä varmasti käyttöä jatkossakin.

Seuraavaksi ajattelin kokeilla peruna-purjososekeittoa, olen joskus syönyt sellaista ja muistelen sen olleen tosi maukasta. Muutenkin nyt tekee mieli kokkailla taas enemmän kaikkia kasvisjuttuja, salaatteja ja sellaisia kevyempiä ruokia. Keittoon sai sopivasti ujutettua raclette-illasta yli jääneet juustot, mutta juuston voi myös halutessaan jättää kokonaan pois.

Avainsanat

Kommentit (11)

Nuo sosekeitot on hyviä ja tulee todellakin tehtyä liian harvoin! Nyt kun muistutit, niin voishan sitä joku päivä taas tehdä.
Ja mikä hauskinta, aina miettii, että mitä tänään syötäis tai huomenna? Ja niin sitä tekee niitä samoja ruokia päivästä toiseen 🙂

Mukavaa loppuviikkoa!

Kuulostaa niin tutulta! Mullakin on mielessä vaikka mitä sellaisia ruokia, joita haluaisin kokkailla mutta aika usein sitä päätyy silti niihin samoihin hyväksi havaittuihin ruokiin. On se kyllä kieltämättä aika hölmöä! 😀

Blogissani olisi sulle jotain… 🙂

Juustoinen kasvissosekeitto on todella hyvää! Mikäs tämän parempaa pakkasruokaa onkaan, kuin lautasellinen höyryävää keittoa!:)

Keitot on kyl niin hyviä pakkasruokia ja talvisin niitä tuleekin tehtyä paljon useammin 🙂

Ihanan pirteän väristä!:) Joulun jälkeen tekee jo kummasti mieli kevyempää ruokaa.

Jep niin tekee! Aika paljon on tullut syötyä salaatteja nyt alkuvuodesta 🙂

Ihanan näköinen. Itse tykkään todella paljon kasvissosekeitoista. Onneksi kotona on edes yksi joka myöskin tykkää ettei ihan yksinään tarvitse syödä 😉
Blogissani on jotain sinulle.

Joo ei täälläkään ole vielä koskaan tarvinnut yksin syödä keitoksiaan, vaikka pieniä vastalauseita niistä kuuleekin joko suunnittelu- tai kokkausvaiheessa 😉 Ja kiitos tunnustuksesta, niitä onkin tullut aika paljon lähiaikoina ja mun täytyy oikeasti joku päivä paneutua niihin ja vastailla kysymyksiin! 🙂

Tuli näistä kevyemmistä sosekeitoista mieleen et ootkos kokellu piparjuuri-perunakeittoa? (: Ite tein sitä yhtenä päivänä silkasta uteliaisuudesta ja pakko myöntää et on kyllä yksiä parhaimpia sosekeittoja mitä oon koskaan syöny. Voi kyllä jännältä vähän kuulostaa ja alkuun maistuukin varmaan aika eksoottiselta – itsestä ainakin tuntui siltä – mutta lopulta pienen maistelun jälkeen jopa mieskin suostui syömään sitä!

Piparjuuri-perunakeitto kuulostaa mielenkiintoiselta, vitsi tota pitää kyllä kokeilla! 🙂 Laitoitko siihen minkä verran tota piparjuurta suhteessa perunaan? Oon jo pidemmän aikaa haaveillut myös sellaisesta mausteisesta sosekeitosta, jossa vois olla vähän kookosmaitoa pehmittämässä makuja. Mutta ehdottomasti haluaisin kokeilla tota sun versiota kans, vaikka tuoreiden sämpylöiden kera. Olis varmaan super herkullista, katsotaan suostuuko mun mies syömään 😉

Kommentoi juttua: Juustoinen kasvissosekeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X