Ihmeellinen flunssa jaksaa sitkeästi pitää mut sängyn pohjalla, olo on välillä jo paljon parempi ja sitten taas tekee mieli vaan makoilla peiton alla silmät kiinni kun päätä särkee niiiin paljon. Tänään tulee tärkeä lätkämatsi ja meillä on tapana tehdä jotain pientä syötävää aina pelien kanssa. Nämä juustoiset tikut palasivat mieleeni miettiessäni helppoa, nopeaa ja suolaista naposteltavaa. Tarjoilin tikkuja syntymäpäivilläni viime syksynä ja katosivat kyllä nopeasti parempiin suihin 🙂

SINIHOMEJUUSTOTIKUT
Valmiita lehtitaikinalevyjä
Sinihomejuustomurua
Kananmuna voiteluun

1. Sulata haluamasi määrä lehtitaikinalevyjä, leikkaa levyistä noin sormen paksuisia suikaleita.
2. Voitele taikinasuikaleet kananmunalla ja painele taikinapalaa voideltu puoli alaspäin homejuustomurussa.
3. Kiepauta taikinapala keskeltä kerran ympäri ja asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tikut voi laittaa pellille melko tiiviisti, mutta jätä kuitenkin vähän tilaa kohoamista varten 🙂
4. Paista +200 asteessa 8-10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
5. Sopii naposteltavaksi sellaisenaan, juhliin ja illanistujaisiin tarjoiltavaksi, kuuman keiton kaveriksi tai piknik-evääksi!

Näihin voi käyttää sinihomejuuston tilalle myös esimerkiksi raastettua emmental-juustoa tai parmesaania. Kivan näköisiä tulee myös, jos ripottelee pinnalle hieman unikon- tai seesaminsiemeniä. Nyt mä keitän toisen mukillisen inkivääriteetä ja luen hetken kirjastosta lainaamaani kirjaa. Kirja vaikuttaa tosi hyvältä ja ainut este sen lukemiselle onkin ollut tää inhottava päänsärky, joka tuntuu silmissä asti. Toivottavasti viikonlopuksi olisin kunnossa niin voisi keksiä jotain kivaa tekemistä!
Mukavaa keskiviikkoa ja herkullisia naposteluhetkiä! 😉

Kommentit (15)

Näitä täytyykin kokeilla pikapuoliin 😀

Suosittelen! Ihanan helppoa ja herkullista! 🙂

Pikaista paranemista! Meillä kolme neljästä potee flunssaa, mutta mä oon toistaiseksi välttynyt moiselta.

Kiitos! Flunssaa onkin ilmeisesti taas liikkeellä vähän joka puolella 🙁 Pitäis vaan nyt yrittää levätä eikä olla heti hosumassa jossain kun on edes vähän parempi olo. Se nimittäin kostautuu aina ja nyt taas tuntuu, että olo on pahempi kuin pari päivää sitten.

En yhtään ihmettele, että katosivat nopeasti! Niin herkullisilta ne näyttävät!!

Tosi herkullisen näköisiä ja varmasti hyviä ja sinä otat tosi ihania ja pirteitä kuvia herkuista aina :). Edellisen postauksesi kanelisydämiä aioin tehdä kyllä pääsiäiseksi :).

Oi kiitos piristävästä kommentista! 🙂 Mun olisi tarkoitus tehdä sitruunaisia pikkusydämiä, mutta en löydä sitä pikkuleipämuottia mistään!! Pakko jatkaa siis etsintöjä..

Oi ompa hyvännäkösiä herkkuja! 🙂

Nää on kyl tosi hyviä ja kivoja senkin takia, että makuja voi vaihdella mielensä mukaan 🙂

Ah, mitä ihanuuksia massuhemmotteluun täältä taas löytyykään. Pitää taas kokeilla itselle. Kiitos näistä makunautinnoista!

Kommentoi juttua: SINIHOMEJUUSTOTIKUT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Me jouduttiin tänään perumaan puistotreffit, kun tuntuu että ollaan tulossa kipeäksi. Jäätiin siis kotiin ja leivottiin pullaa 😊
.
.
.
#pullapäivä #pulla #leivonta #voisilmäpulla #voisilmäpullat #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #kahvi #kahvihetki #pullakahvit #baking #bakingblog #coffee #buttersugarbun #buttereyebun
  • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog
  • Kaupallinen yhteistyö: @lego ✨
Meidän olohuoneen on vallannut junarata! Saatiin yhteistyönä Lego Duplo höyryjuna, josta on riittänyt iloa koko perheelle. Innostuttiin tästä niin paljon, että käytiin jo ostamassa lisäosia rataan 😀
▪️Junaa on helppo liikuttaa kevyesti painamalla eteen- ja taaksepäin.
▪️Rataan kuuluu viisi erilaista toimintopalikkaa, joiden kohdalla juna mm. pysähtyy, vaihtaa suuntaa tai valot syttyvät ja sitä voi tankata.
▪️Juna toimii myös hauskalla puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sen avulla junaa voi liikuttaa, vaihtaa valojen väriä, jarruttaa, antaa kuljettajalle eväitä ja pelata erilaisia junaan liittyviä pelejä.
▪️Tää rata on ollut meidän olohuoneen matolla jo viikon verran. Ollaan rakenneltu erilaisia ratoja, taloja radan ympärille ja keksitty tosi kivoja leikkejä! 😊
.
.
.
#legoduploplayoutloud #legoduplo #yhteistyö @lego #junarata #höyryjuna #duplo #duplojuna #duplot #taapero #olohuone #junaleikit

minkavi

X