Tervetuloa kevät

Viikonloppu oli täynnä kivoja hetkiä, kivoja ihmisiä ja kivoja tekemisiä. Koti täyttyy valolla ja tuntuu jotenkin ihanan raikkaalta. Ollaan ulkoiltu jo vähän pidemmällä Maunon kanssa, uudet lenkkipolut alkaa tulla tutuiksi ja voittavat entiset ulkoilumaastot ainakin satanolla. Perjantaina käytiin iskän kanssa taidenäyttelyssä, se oli uutta ja mielenkiintoista! Isoja, värikkäitä maalauksia ja hienoja oivalluksia. Lauantaina kävin ostamassa lisää pensseleitä sekä uudet vesivärit koulun ennakkotehtäviä varten. Ostin viikonlopun kunniaksi ison vesimelonin, vähän herkkuja ja hyvää tuoretta leipää. Illemmalla sain vielä siskon meille yökylään 🙂

Sunnuntai-aamu alkoi ulkoilulla Maunon kanssa, sen jälkeen keitettiin kahvit kera aamupalaleipien ja sitten olikin aika levittäytyä olohuoneen lattialle taiteilemaan lopullisia töitä koulua varten. Monta tuntia piirtämistä, suunnittelua, kumittamista, maalaamista, sommittelua, värien sekoittamista ja vihdoinkin työ oli valmis!

Maalaustyö on painon alla suoristumassa, koneella tehty työ on tulostettu ja kirjoitustehtävä on vielä vähän kesken. Keskiviikkona palautan ennakkotehtävät koululle ja sitten alkaakin jännitys tuloksista… hui!

Olohuoneen palmuvehka sai vähän pääsiäistä ylleen. Eiliset virpojat, yksi lohikäärme, yksi isohattuinen noita ja kolme suloista punaposkista pikkunoitaa olivat tehneet kauniita vitsoja. Palkkioksi annoimme karkkeja pääsiäisen värisissä pienissä servettinyyteissä 🙂

Viikonloppuna herkuteltiin hyvän ruoan lisäksi myös suklaalla. Mies toi töistä Makutaivaan kautta saamiaan käsintehtyjä suklaatryffeleitä ja suklaalevyjä. Nää on niin kauniin näköisiä, että voisin pitää näitä lasipurkissa koristeena keittön hyllyllä! Valkosuklainen karpalokreemillä täytetty ja kuivatulla karpalolla koristeltu tryffeli nyt ei vaan voi olla muuta kuin herkullinen makuelämys 😉 Entä miltäs kuulostaa aprikoositäytteinen valkosuklaatryffeli? Entäs maitosuklaalevy joka on maustettu omenalla ja kanelilla? Mustaherukkainen tumma suklaa? Tai mansikalla ja raparperilla maustettu valkosuklaalevy? Kaiken lisäksi noi suklaalevyt on pakattu tosi kauniisti ja nettisivujen mukaan makuja on vielä vaikka kuinka paljon enemmänkin. Baileys-tryffeli kuulostaa mun mielestä ehkä parhaalta!

Noi tryffelit oli just sellaisia kuin niiden mun mielestä pitääkin olla. Kauniita käsintehdyn näköisiä, herkullinen täyte ja jotenkin sellainen yllätyksellinen. En osannut yhtään kuvitella etukäteen millaiselta noi oikein maistuisi! Ja yksi tryffeli riittää mainiosti vaikkapa kahvin kanssa nautittavaksi. Mulla oli kivoja herkkulahjoja varten hankittuja läpinäkyviä muovirasioita, joihin pakkasin näitä tryffeleitä myös meidän muulle perheelle maisteltavaksi.

Ihanaa kun kohta on neljä yhteistä vapaapäivää ja Pääsiäiseksi onkin kivoja juttuja suunnitteilla 🙂
Mukavaa malkamaanantaita!

Avainsanat

Kommentit (10)

Ihanan värikkäitä kuvia 🙂

Aika paljon tuli kyllä värejä kuviin, mutta mäkin pidän niistä 🙂 Kiitos kommentista!

Oijoi onko noita siis baileysliköörin makusena? TAHTOO!! <3 Näyttää tosi hyviltä <3

On! Kuulostaa ihan superhyviltä vai mitä! 🙂

Kuivattuja karpaloita syön usein sellaisenaan, valkosuklaa mukaan niin jopas on herkkua 🙂

Toi makuyhdistelmä on kieltämättä aika herkullinen 😉

Oi, mitä herkkuja! :O Nykyisin taitaa olla yleistä, että virpojat pukeutuvat muiksi kuin noidiksi. Pieni tiedustelu oppilailta tuotti tuloksen, että pupu ja kissa ovat nykyisin suosituimmat hahmot ainakin täällä meillä päin. Kun minä olin pieni, pukeuduttiin aina noidiksi… Mukavaa pääsiäistä! 🙂

Kyseisiä herkkuja ei enää montaa ole jäljellä 😉

Noi puput ja kissat taitaa olla tosiaan yleisiä nykyään. Mäkin olin aina noita kun mentiin pienenä virpomaan 🙂 Mukavaa pääsiäistä myös sinne!

Kommentoi juttua: Tervetuloa kevät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X