Ruusukaali-saksanpähkinäpaistos vuohenjuustomuruilla

Halusin kokeilla pääsiäislounaan lisäkkeeksi ruusukaalin ja saksanpähkinän yhdistelmää, johon törmäsin täällä. Mikä mainio makupari! Lisäsin joukkoon vielä vuohenjuustoa ja oi että oli hyvää. Ruusukaalia tulee käytettyä harmillisen vähän. Olen aiemmin kokkaillut näitä pikkukaaleja vaan tofun ja nuudelien kanssa, mutta jatkossa aion kyllä ehdottomasti tehdä enemmän tällaisia paistoksia ja muita lisukkeita. Suosittelen kokeilemaan!

Ruusukaali-saksanpähkinäpaistos vuohenjuustolla
400g tuoreita ruusukaaleja
70g saksanpähkinöitä
90g vuohenjuustoa
suolaa
mustapippuria
ruokosokerisiirappia
vettä
öljyä paistamiseen 

1. Pese ruusukaalit huolellisesti, poista kannat ja mahdolliset huonoksi menneet lehdet. Halkaise ruusukaalit veitsellä kahteen osaan. Pilko myös pähkinöitä hieman pienemmiksi paloiksi.
2. Kuumenna öljy pannulla, lisää ruusukaalit, mausta suolalla ja pippurilla, paista viitisen minuuttia. Lisää pieni loraus vettä ja hauduta ruusukaaleja kunnes vesi haihtuu. Kokeile kaalien kypsyyttä haarukalla, hauduta kaaleja tarvittaessa vielä hetki.
3. Nyt pähkinät pääsee mukaan, lorauta sekaan myös hieman ruokosokerisiirappia ja sekoittele paistosta. Kuumenna koko setti kunnolla ja kaada tarjoiluastiaan. Murustele päälle vuohenjuustoa ja lopuksi vielä ripaus mustapippuria. 

Tämä oli kyllä ihan mielettömän hyvää! Vuohenjuusto suli juuri sopivast kuuman paistoksen päälle. Voin hyvin kuvitella tän kesällä grilliruokien lisukkeeksi ja oikeastaan voisin syödä tätä ihan tällaisenaankin tai vaikkapa rapean patongin ja oliiviöljyn kera. Täytyypä alkaa kehittelemään lisää ruusukaaliherkkuja!

Huomenna ajattelin kokkailla vieraille ruokaa, jonka pystyy valmistamaan jo valmiiksi kaapeista löytyvistä raaka-aineista. Tehdään usein ruokia tällä periaatteella ja sen lisäksi että niistä tulee aina tosi hyviä, on hauskaa kokkailla mielikuvitusta käyttäen. Huomenna luvassa varmaankin purjo-perunasosekeittoa ja pähkinäisiä porkkanarieskoja. Jotain jälkkäriäkin vois keksiä pakkasessa olevista punaviinimarjoista.

Kommentit (4)

Tota kaalia en oo koskaan maistanut mutta paistos näyttää ainakin hyvältä 🙂

Suosittelen maistamaan! Tosi harvoin on tullut itsekin käytettyä ruusukaalia, mut nyt siihen tulee muutos! 😀

Huoh, miten ihana herkku, minulla on myös pari ruusukaaliohjetta, jotka pitäisi saada postattua, ruusukaali on herkullista.

Oi jee! Täytyy käydä sit kurkkimassa ohjeita sun blogista! 🙂

Kommentoi juttua: Ruusukaali-saksanpähkinäpaistos vuohenjuustomuruilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Ihanaa lauantaita! 🌹
.
.
.
#viikonloppu #lauantai #kukat #ruusukimppu #kahvikuppi #koti #instablogitfinland #kahvikuppi #weekendvibes #flowers #coffeemug #happyday #lifeisgood
  • Me jouduttiin tänään perumaan puistotreffit, kun tuntuu että ollaan tulossa kipeäksi. Jäätiin siis kotiin ja leivottiin pullaa 😊
.
.
.
#pullapäivä #pulla #leivonta #voisilmäpulla #voisilmäpullat #leivontablogi #leivontapäivä #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #ihanitsetehty #kahvi #kahvihetki #pullakahvit #baking #bakingblog #coffee #buttersugarbun #buttereyebun
  • Tänään me paistettiin banaanilettuja nimipäivien kunniaksi ja päätin jo aiemmin, että kerron pojan nimen täällä ja blogissa juuri tänään. Hyvää nimipäivää meidän ihana Hemmo! ❤️ Blogissa uusi postaus, jossa kerron myös mitä nimiä me oltiin aluksi suunniteltu ja miten kerroimme nimen muille ☺️
.
.
.
#nimipäivä #nimipäivät #banaaniletut #banaanipannarit #lettukestit #nallepannarit #herkkuhetki #nimpparit #taapero #heinäkuiset2016 #uusipostausblogissa #pancakes #bananapancakes #loveyoutothemoonandback
  • Viikonlopun menojen jälkeen alkoi taas arki ja tänään aamupala näytti vähän erilaiselta, kuin eilinen hotelliaamiainen 😁 Rakastu Arkeen-lautanen saatu @martinex.fi 🍍
.
.
.
#arki #maanantai #ananas #mansikka #kahvihetki #astiat #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #monday #pineapple #strawberries #coffeetime #lifeisgood
  • Tästä kakusta löytyy päältä rapea ja sisältä pehmeä marenkipohja. Reunoilla itse keitettyä kinuskia ja täytteenä kerma-mascarponevaahtoa. Päälle vielä reilusti tuoreita marjoja ja täydellinen pavlova-kakku on valmis! 😘

Tein pavlovapohjan @dansukkersuomi  ohjeella. Suora linkki uuteen postaukseen löytyy profiilista 👆

Ihanaa viikonloppua! ❤️
.
.
.
#leivonta #leivontablogi #ihanitsetehty
#pavlova #pavlovakakku #marenki #marenkikakku #kinuski #kinuskikakku #marjat #mansikkakakku #kesäkakku #kesäjuhlat #juhlatarjoilut #tarjoiluideat #leivojakoristele #gluteeniton #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #pavlovacake #meringue #meringuecake #strawberrycake #cake #glutenfree #bakingblog #baking #ilovebaking
  • Torstaista on muodostunut meillä siivouspäivä. Mun mielestä on ihanaa aloittaa perjantai ja viikonlopun vietto niin, että on edes vähän siistimpi koti 😁 Siivoan kyllä joka päivä jotain, mutta usein torstaisin vaihdan myös lakanat ja pesen lattiat jos jaksan.

Meillä on takapiha ihan mullin mallin salaojaremontin vuoksi, joten ostin muutamia yrttejä sisälle ennen kuin voidaan laittaa ne ulos multiin. Tämä yrttituukku on saatu @martinex.fi ja kuuluu ihanaan Rakastu Arkeen-sarjaan.

Onko sulla joku tietty siivouspäivä? ✨
.
.
.
#koti #siivouspäivä #olohuone #sisustus #instablogitfinland #meilläkotona #olohuoneensisustus #yrtit #yrttiruukku #rosmariini #rakastuarkeen #nautihetkestä #rakastuarkeennautihetkestä #martinexfi #martinex #home #homesweethome #livingroom #interior #herbs #decor #homedecor
  • Meidän sunnuntain brunssipöydästä löytyi näitä ihania rocky roadeja! Sattumina popcornia, lakritsia, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Makean ja suolaisen yhdistelmä sopii rocky roadiin niin hyvin 😊 Kurkkaa ohje blogin uudesta postauksesta!
.
.
.
#rockyroad #suklaa #suklaaherkut #popcorn #lakritsi #suolapähkinä #vaahtokarkki #ihanitsetehty #leivontablogi #ruokablogi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #chocolate #marshmallow #peanuts #liquorise #bakingblog

minkavi

X