Ruusukaali-saksanpähkinäpaistos vuohenjuustomuruilla

Halusin kokeilla pääsiäislounaan lisäkkeeksi ruusukaalin ja saksanpähkinän yhdistelmää, johon törmäsin täällä. Mikä mainio makupari! Lisäsin joukkoon vielä vuohenjuustoa ja oi että oli hyvää. Ruusukaalia tulee käytettyä harmillisen vähän. Olen aiemmin kokkaillut näitä pikkukaaleja vaan tofun ja nuudelien kanssa, mutta jatkossa aion kyllä ehdottomasti tehdä enemmän tällaisia paistoksia ja muita lisukkeita. Suosittelen kokeilemaan!

Ruusukaali-saksanpähkinäpaistos vuohenjuustolla
400g tuoreita ruusukaaleja
70g saksanpähkinöitä
90g vuohenjuustoa
suolaa
mustapippuria
ruokosokerisiirappia
vettä
öljyä paistamiseen 

1. Pese ruusukaalit huolellisesti, poista kannat ja mahdolliset huonoksi menneet lehdet. Halkaise ruusukaalit veitsellä kahteen osaan. Pilko myös pähkinöitä hieman pienemmiksi paloiksi.
2. Kuumenna öljy pannulla, lisää ruusukaalit, mausta suolalla ja pippurilla, paista viitisen minuuttia. Lisää pieni loraus vettä ja hauduta ruusukaaleja kunnes vesi haihtuu. Kokeile kaalien kypsyyttä haarukalla, hauduta kaaleja tarvittaessa vielä hetki.
3. Nyt pähkinät pääsee mukaan, lorauta sekaan myös hieman ruokosokerisiirappia ja sekoittele paistosta. Kuumenna koko setti kunnolla ja kaada tarjoiluastiaan. Murustele päälle vuohenjuustoa ja lopuksi vielä ripaus mustapippuria. 

Tämä oli kyllä ihan mielettömän hyvää! Vuohenjuusto suli juuri sopivast kuuman paistoksen päälle. Voin hyvin kuvitella tän kesällä grilliruokien lisukkeeksi ja oikeastaan voisin syödä tätä ihan tällaisenaankin tai vaikkapa rapean patongin ja oliiviöljyn kera. Täytyypä alkaa kehittelemään lisää ruusukaaliherkkuja!

Huomenna ajattelin kokkailla vieraille ruokaa, jonka pystyy valmistamaan jo valmiiksi kaapeista löytyvistä raaka-aineista. Tehdään usein ruokia tällä periaatteella ja sen lisäksi että niistä tulee aina tosi hyviä, on hauskaa kokkailla mielikuvitusta käyttäen. Huomenna luvassa varmaankin purjo-perunasosekeittoa ja pähkinäisiä porkkanarieskoja. Jotain jälkkäriäkin vois keksiä pakkasessa olevista punaviinimarjoista.

Kommentit (4)

Tota kaalia en oo koskaan maistanut mutta paistos näyttää ainakin hyvältä 🙂

Suosittelen maistamaan! Tosi harvoin on tullut itsekin käytettyä ruusukaalia, mut nyt siihen tulee muutos! 😀

Huoh, miten ihana herkku, minulla on myös pari ruusukaaliohjetta, jotka pitäisi saada postattua, ruusukaali on herkullista.

Oi jee! Täytyy käydä sit kurkkimassa ohjeita sun blogista! 🙂

Kommentoi juttua: Ruusukaali-saksanpähkinäpaistos vuohenjuustomuruilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Kaupallinen yhteistyö @matsmart.fi 🌿
Meillä jatkuu loma vielä hetken aikaa, mutta moni on tainnut jo palata arkeen. Ennakoin tätä myös itse ja tilasin meille valmiiksi kaappiin ruokatarvikkeita kuten perus tomaattimurskaa, pastaa, papuja, maissia, riisikakkuja ja pesuaineita. Arki on helpompaa kun tietää, että kaapissa on aina jotakin mistä voi valmistaa vaikka nopeasti pastakastikkeen! ☺️
〰️ Matsmart myy tuotteita, jotka muuten päätyisivät hävikkiin. Tämä voi johtua pakkausmuutoksista, ylituotannosta, painovirheistä ja lähestyneistä tai jo ohitetuista parasta ennen -päiväyksistä. ♻️
#yhteistyö #matsmartsuomi #lomaloppuu #eihävikkiä
  • Ihan parasta tällä hetkellä: +32 astetta ja tuorepuristettu appelsiinimehu🍹🇬🇷 Stoorien puolella lisää tunnelmia tältä päivältä 😅
.
.
.
#loma #kesäloma #kreikka #zakynthos #argassi #tuoremehu #appelsiinimehu #aurinkomatkat #holiday #greece #zante #gustorestaurant #orangejuice #fresh #juice #holidayvibes
  • Terkkuja Kreikasta! 🇬🇷 Ollaan syöty joka päivä fetasalaattia, tsatsikia ja oliiveja, juotu tuorepuristettua appelsiinimehua ja litroittain vettä. Uitu meressä ja uima-altaalla ja käyty läpi sääntöjä: allas-alueella ei juosta, aikuisten altaaseen ei hypitä ja vettä ei roiskuteta muiden päälle. Tänään meni vihdoin "aikuisten ihan tyhmät säännöt" perille 😂 Ja vietettiinkin melkein koko päivä altaalla. Täällä on ihanaa! ☀️
.
.
.
#loma #kesäloma #kreikka #zakynhtos #argassi #oliivit #lomamatka #aurinkomatkat #holiday #holidayvibes #greek #greece #zante #olives #lifeisgood
  • Terkkuja pakkausrumban keskeltä 😁👋 Matkalaukut täynnä puuhakirjoja, kesävaatetta ja vähän lukemistakin 🤔 Jossain sanottiin hyvin, että optimistisinta maailmassa on se kun äiti pakkaa perhelomalle kirjan mukaan 😂 
Vielä piti yhdet kahvit keittää ja seuraavat juodaan sitten aamulla Kreikassa. Voi kyllä lähteä hyvillä mielin, kun tietää että täällä on niin hyvät talovahdit pitämässä kodista huolta ❤️ .
.
.
#loma #kesäloma #lomamatka #aurinkomatkat #kreikka #kahvi #kahvihetki #muumimuki #holiday #summer #vacayvibes #greece #coffee #moominmug #lifeisgood
  • Tasan kaks viikkoa sitten juhlittiin ja syötiin näitä ihania pikkulettuja täytteineen 🥞 Kirjoittelen blogiin vielä meidän juhlista ja tarjoiluista, niitä kun ootte paljon kyselleet! ☺️ Mutta nyt pakko rojahtaa hetkeksi sohvalle ja sit nukkumaan. Kauniita unia! 😴
.
.
#juhlat #syntymäpäivät #syntymäpäivätarjoilut #pikkuletut #lettubuffet #lettukestit #letut #synttärit #ihanitsetehty #leivojakoristele #leivontablogi #kotiliesi #kotiliesiruokablogit #kotiliesiblogit #birthday #pancakes #pancakebuffet #yummy
  • Kaupallinen yhteistyö @beliani_suomi 🌿

Me ollaan uudistettu koko alkukesä takapihaa ja täällä viihtyy nyt ihan super hyvin! ☀️ Yhteistyössä Belianin kanssa meidän terassille valikoitui tämä ihana Messina-sohvasetti, johon kuuluu lisäksi kaksi pöytää. Tykkään nurkkauksesta niin paljon! Blogista löytyy uusi postaus ja lisää kuvia, suora linkki profiilissa 🙂
〰️ Koodilla MINKA10 saat -10% koko @beliani_suomi valikoimasta! 😍
〰️ Blogista löytyy myös koodi, jolla saat erikseen alennuksen juuri tästä ihanasta sohvasetistä!
.
.
#yhteistyö #belianisuomi #mybeliani #beliani
  • Ah mitä jäätelöä! Ja vielä niin helposti ja nopeasti 🤭 Kurkkaa blogista ohje, jos haluat kokeilla tätä ihanaa kinuski-herukkajäätelöä 😍
×
×
×
#jäätelö #pikajäätelö #herukkajäätelö #punaherukka #kinuski #kinuskijäätelö #itsetehtyjäätelö #kotiliesiruokablogit #kotiliesi #kotiliesiblogit #ihanitsetehty #herkkuhetki #icecream #redcurrant #caramelsauce

minkavi

X