Mandariini-sitruunapiiras

Vaikka pääsiäisenä jälkkäriksi olikin luvassa pashaa niin halusin silti leipoa jotain muutakin herkkua. Tätä vadelmapiirasta oon tehnyt muutaman kerran ja nyt päätin vain vaihtaa päälle mandariinia. Pohjan päälle olin ajatellut laittaa lemoncurdia hieman raikkautta tuomaan, mut päädyinkin lopulta keittelemään curdin sijaan sitruunakiisseliä. Tämä kannattaa ehdottomasi tehdä päivää ennen tarjoilua, jotta täyte pysyy leikattaessa hyvin kasassa.

Piiras tuo värin ja raikkautensa ansiosta mieleen kevään ja maku todella vie kielen mennessään.

Mandariini-sitruunapiiras
Aloita valmistamalla kiisseli ja anna jäähtyä sillä aikaa kun valmistat pohjan ja täytteen.

Sitruunakiisseli:
1,5 dl sokeria
0,3 dl vehnäjauhoja
1dl vettä
kahden sitruunan mehu
2 keltuaista
40g voita

1. Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan, sekoita ja anna voin sulaa.
2. Kuumenna kiisseli samalla kokoajan sekoittaen. Anna pulpahtaa muutaman kerran, nosta kattila pois liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä.

Pohja:
150g voita
1dl sokeria
1muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna.
2. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kääntele sekaisin nuolijan avulla. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
3. Paista +200 asteessa noin 10 minuuttia. Pohjan ei ole tarkoitus saada väriä uunissa, vaan se saa jäädä vähän pehmoiseksi ja vaaleaks
4. Annan piirakkapohjan jäähtyä kunnolla ja valmista sillä aikaa täyte.
5. Levitä jäähtyneen pohjanpäälle kerros sitruunakiisseliä.

Täyte:
2,5dl vispikermaa
200g ranskankermaa
1,5dl fariinisokeria

1.Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon ranskankerma. Lisää fariinisokeri ja sekoita täytettä, kunnes sokeri on sulanut täytteen joukkoon.
2. Levitä täyte sitruunakiisselin päälle vuokaan, peitä kelmulla ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Kiille:
1 iso tai 2 pientä tlk mandariinilohkoja
2dl vettä
1dl hyytelösokeria

1. Asettele mandariinilohkot täytteen päälle.
2. Kiehauta kattilassa 2dl vettä, sekoita joukkoon 1dl hyytelösokeria ja kuumenna. Anna kiilteen jäähtyä hetki ja kaada lusikan avulla mandariinien päälle niin että ne peittyvät.
3. Anna hyytyä hetki jääkaapissa ja tarjoile.

Aurinkosita lauantaita! ♥

Avainsanat

Kommentit (19)

Tuo vadelmapiiras on niin hyvää, melkeinpä parasta maailmassa. Mustikkasuun yläbannerissakin on muuten juuri tuota vadelmapiirakkaa!;) Sitä täytyy ehdottomasti tehdä taas ensi kesänä! Ihanan version olet mandariineista kehitellyt, tätä voisi kyllä kokeilla ennen kuin niitä tuoreita vadelmia taas saa..;D

Oli pakko käydä heti kurkkimassa sun banneria, nams! Mandariinit sopi tähän tosi hyvin, joten kannattaa kokeilla 🙂

Voi miten herkulliselta näyttää. Tuosta leikatusta palasta kerrokset näkee.

ps. kiitos onnitteluista ♥

Mä ensin ajattelin että toi kuva on kyllä aika sottaisen näköinen, mutta kenellä muka kakut tai piiraat pysyy siistinä kun pöydällinen herkuttelijoita on leikkaamassa paloja 😉

Nam, todella herkullisen näköistä!!!

Vitsi tää oli kyllä hyvää, ajattelin osallistua tämän tapaisella reseptillä yhteen leivontahaasteeseen joten huomenna leipomaan taas 🙂

Tulin vastavierailulle. Näyttääpä herkulliselta.
Saanko linkittää, niin muistan käydä useammin?

Kiitos kommentista! Vastailinkin jo sun blogiin 🙂

Heips, ihanan herkullisia juttuja sulla 🙂 Eikös ookin tuo vasemman palstan Maisa-koira samainen neiti joka kävi silloin jossain isommasa operaatiossa "livejournal"-aikoihin ?

Hih, kiitos! 🙂 Ja kyllä vain, rakas koiraenkeli-Maisamme!♥ Maisan lonkka leikattiin melkein heti kun olimme hakeneet neidin suomeen. Muistelen että sullakin on koira? On jäänyt jotenkin erityisesti mieleen teidän lumiset kuvat jostain talviulkoilureissulta koiran kanssa 🙂

Ihan LIIAN herkullisen näköistä! 😀

Kommentoi juttua: Mandariini-sitruunapiiras

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X