BANAANI-DONITSIMUFFINSSIT

Oon ihan rakastunu mun minimuffini-peltiin! Pellissä on 24 pikkuruista koloa muffineille ja leivonnaisista tulee just kivan kokoisia. Oon nyt kokeillut uutta peltiäni kolme kertaa, ekaan muffinitaikinaan päätyi mummilta saatuja punaviinimarjoja ja kaurahiutaleita, tokaan versioon laitoin raparperia ja valkosuklaata. Eilen päätin sit leipoa jotain vappuun sopivia leivonnaisia, hedelmäkorissakin oli taas muutama tummut banaani. Aloin sit vaan leipomaan ilman mitään ohjetta ja näistä tuli tosi herkullisia! 🙂

Banaani-donitsimuffinit  20kpl minimuffineja
1 kypsä banaani
0,5dl sulatettua voita
2 munaa
1,5tl kanelia
0,5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
2dl vehnäjauhoja

Pinnalle: sulatettua voita, kanelia & sokeria

1. Muussaa banaani kulhossa, sekoita joukkoon munat, sulatettu voi, kaneli ja sokeri.
2. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään, lisää ne taikinan sekaan.
3. Lusikoi taikina muffinipellin koloihin ja paista +200 asteessa 10-15 minuuttia.
4. Sillä aikaa kun muffinit ovat uunissa, sulata pienessä kulhossa n.60g voita. Sekoita toiseen kulhoon 1dl sokeria ja muutama lusikallinen kanelia.
5. Irrota valmiit muffinit mahdollisimman nopeasti pellistä, dippaa nopeasti sulatettuun voihin ja kierittele lopuksi kanelisokeriseoksessa.
6. Anna jäähtyä hetki leivinpaperin päällä ja laita halutessasi valmiit donitsimuffinit pieniin leivosvuokiin.

Nää siis tosiaan kannattaa paistaa ilman vuokia, jotta paiston jälkeen tehtävä sulaan voihin dippaaminen ja sokeroiminen onnistuu kunnolla. Mä jouduin kirjaimellisesti piilottamaan osan valmiista leivonnaisista, jotta saisin edes muutamasta otettua kuvan tänne blogiin 🙂 Nää katos kyllä vinhaa vauhtia tarjoiluvadilta!

Illalla meille on tulossa herkkusuu-ystävä kylään, joten lisää leipomista on siis luvassa, jes! Ajattelin kokeilla näitä samoja donitsimuffineja sitruunan makuisina. Sopii varmasti mielettömän hyvin myös vappuna siman kanssa herkuteltavaksi! 🙂

Avainsanat

Kommentit (16)

Tuo minimuffinipelti on kyllä aivan loistava. Olen itsekin tykännyt siitä hirmuisesti.:) En tiedä saako niitä vieläkään muualta kuin nettikaupoista tilaamalla. Itse tilasin omani pari vuotta sitten. Juhliin saa kyllä helposti ja nopeasti pieniä suupaloja! Tosi ihania muffinsseja olet tehnyt, niin loistava ohje kyllä, että kirjoitan muistiin ja kokeilen joku kerta.:) Vapuksi täytyy kyllä munkkeja paistaa ihan perinteisellä tavalla. Äitienpäiväksi taas olen suunnitellut, että kokeilisin vihdoin tuota sinun marmoroitua mansikka-juustokakkuasi.;)

Mäkin etsin pitkään kaupoista tota peltiä mut päätin sit lopulta tilata nettikaupasta 🙂 Toi tavallinen muffinipelti on kyllä ollut niin kovassa käytössä, että varmaan pitäis uus sellanen hommata kans! Jos nyt tulee enää tehtyä niitä normikokoisia kun on tää minipelti 😀

Vapuksi täytyy kyllä varmaan tehdä yks satsi ihan tavallisia munkkeja ja sit ehkä näitä, riippuu vähän kuinka paljon herkuttelijoita kokoontuu saman pöydän ympärille! Kaikkien tarjoilujen suunnittelu on vaan niin kivaa, mitähän mä keksisin äitienpäiväksi.. 🙂

Nam! Sopivat hyvin wappuherkutteluun 🙂 Jälleen niin houkuttelevia kuvia, että varmasti tulen näitäkin kokeilemaan 😛

Jep, hyvä uusi vaihtoehto perinteisille munkeille. Nämä ovat vielä sen verran pieniä, että voi hyvin napsia muutaman makean nälkään 🙂

Mulla olikin vappu mielessä kun näitä leivoin 🙂 Ajattelin leipoa jotain sellaista, joka olisi hyvä vaihtoehto jos ei jaksa ryhtyä munkkienpaisto-operaatioon. Saa nähdä mitä herkkuja tulee sitten vapuksi tehtyä, mies oli ainakin sitä mieltä että mielummin näitä kuin oikeita munkkeja 😀

Olet kyllä todella hyvä valokuvaamaan leipomuksia, näitäkin syö ihan silmillään 🙂

Suuret kiitokset kommentistasi! 🙂

Kuulostaa herkulliselta ja kooltaan varmasti just sopivia :))

Joo nää minimuffinit on just kivan pieniä! 🙂

Saattavatpa mennä kokeiluun vielä tänä iltana, kun kaikki tarvittava löytyy kaapista! 😉 (Hyvä aika leipoa, heheh!)

Heh! Kiva jos innostuit vielä iltasella leipomaan 🙂 Mäkin leivon aika usein just iltaisin, kun tulee yhtäkkiä sellanen olo et pakko vaan leipoa jotain hyvää 😀

Kiitokset! 🙂 VOI mikä ihana idea tämä 😮 Ihan täydellinen kertakaikkiaan! Nam : )))

Kommentoi juttua: BANAANI-DONITSIMUFFINSSIT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X