”Caesar-salaatti”

Tässä yks lempparisalaateistani hieman muokattuna alkuperäisestä versiostaan, jossa on anjovista. Mä en syö kalaa oikeastaan koskaan ja pakko sanoa, että ajatuskin anjoviksesta salaatissa kuulostaa jotenkin oudolta. Tehdään kastike salaattiin aina itse ja tähän versioon tulee myös kurkkua, jota ei siis alkuperäisessä versiossa ole 🙂

Caesar-salaatin historiasta lienee kirjoitettu monenlaisia versioita, mutta yleisin taitaa olla tarina jossa salaattia valmistettiin ensimmäistä kertaa Meksikon Tijuanassa vuonna 1924. Italialaissyntyinen Alex Cardini työskenteli veljensä Caesarin omistamassa ravintolassa kun yllättäen iso joukko Kalifornialaisa saapui paikalle juhlistamaan Yhdysvaltojen Itsenäisyyspäivää. Harmillisesti keittiön raaka-aineet olivat vähissä ja oli äkkiä kehiteltävä jotain syötävää nälkäiselle väelle. Kananmunista ja muista aineksista valmistui kastike romainesalaatin, kuivahkon vaalean leivän sekä parmesanin kera. Salaatti olikin kokin yllätykseksi oikea menestys ja niin se nimettiin ravintolan omistajan Caesarin mukaan 🙂

♥”Caesar-salaatti” kahdelle
2 maustamatonta broilerin rintafilettä
Muutamaa erilaista salaattia
2-3 viipaletta paahtoleipää
Parmesanlastuja maun mukaan
Pieni pätkä kurkkua kuorittuna

1.Aloita valmistamalla kastike (ohje alempana) ja anna sen maustua jääkaapissa.
2.Paista rintafileet pannulla, mausta mielesi mukaan ja pilko salaattiin sopiviksi paloiksi.
3.Paloittele leivät kuutioiksi ja paahda rapeaksi pannulla tai uunissa. Vaihtoehtoisesti leivät voi paahtaa myös paahtimessa ja kuutioida sen jälkeen.
4.Revi salaatit hieman pienemmiksi ja pilko kurkku. Sekoita salaatit ja kurkut erillisessä kipossa sekaisin kastikkeen kanssa.
5.Kokoa annos suoraan lautaselle aloittamalla salaattipohjasta. Lisää kanat ja ripottele päälle leipäkrutonkeja sekä parmesanlastuja ja nauti hyvässä seurassa! 🙂

Kastike:
1dl majoneesia
3rkl raastettua parmesania
1-2 valkosipulin kynttä puristettuna
loraus sitruunamehua
rouhaisu mustapippuria
pikkuripaus sokeria
(hyppysellinen suolaa)

1.Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Voit käyttää joko kaupan valmista majoneesia tai itse tehtyä. Me tehdään aika usein myös majoneesi itse, mutta tällä kertaa käytimme kaupan majoneesia.

Salaatti on herkullista myös naturellina, eli ilman kanaa tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi katkarapujen kanssa.

Mulla on vielä tää viikkoa vapaata ja sitten työt kutsuu! Oonkin haalinut itselleni tekemistä enemmän kuin kerkeän tekemään, joten pakko yrittää sovitella menoja nyt jotenkin järkevästi että ehtisin myös relata hetken ennen töiden alkua. Huomenna tiedossa sairaalakäynti ja treffit siskon kanssa, keskiviikkona lupasin mennä leipomaan raparperiherkkuja mummin pakkaseen ja saan raparperia kuulemma mukaanikin, jes! Torstaina olisi tiedossa kahvittelua helsingissä ja ystävä tampereelta olisi tulossa yöksi ennen reissuaan, mutta noi taas kumoaa mun torstain itkumaja-suunnitelman.. ja perjantaina taas helsinkiin meno ja lauantaina olisi valmistujaisjuhlat ja sunnuntaina grillailua. Jossain vaiheessa pitäisi ehtiä leipomaan juhlia varten ja siis mun piti ottaa tää viikko ihan rennosti kotoillen ja muutamia ystäviä nähden.. hups 🙂

Avainsanat

Kommentit (8)

Ihanat kuvat ja tämä on niin hyvää, yksi parhaista salaateista 🙂 aurinkoista viikon jatkoa.

Kiitos! Vitsi alko tekee mieli tätä salaattia ku päivittelin blogia, täytyy tehdä taas joku päivä 🙂 Samoin sulle! 🙂

Caesar on kyllä todella hyvää, meillä laitetaan usein joukkoon avocadoa sopii hyvin tähän salaattiin :).

Avokado on kyllä hyvää salaateissa! Täytyypä joskus kokeilla sitä tähänkin, kiitos vinkistä 🙂

Caesarsalaatti on kyllä ihan huippua ja juurikin se anjovis kastikkeessa tekee sen 😀 Ja nyt alkoi ihan kamalasti tekemään mieli caesaria, höh. Tähän aikaan kun ei kauppaankaan ole enää asiaa, ilman jään 🙁

Jep, tää on kyllä yks parhaimmista salaateista! 🙂 Tänään sit vaan hakemaan kaupasta aineksia ja tekemään! 🙂

Kommentoi juttua: ”Caesar-salaatti”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X