HAKANIEMEN TORILLA

Juhannusaattomme alkoi aurinkoisissa tunnelmissa Hakaniemen torilla, jonne suuntasimme jo hieman yhdeksän jälkeen toriaamiaiselle. Pöytäämme istahti myös kunnioitettavasti 91 juhannustaan viettävä ihastuttava mummu, jonka kanssa joimme kahvit ja juttelimme niitä näitä haitarimuusikin soidessa taustalla. Mummu kertoi, että on käynyt jo vuosien ajan joka lauantai samalla torilla aamukahvilla ja oli tullut taas perinteisesti hakemaan juhannuksen kesäkeiton ainekset torilta. Niin herttaista! 🙂

Torilla oli tosi paljon porukkaa, iloinen tunnelma ja tuoreista vihanneksista, hedelmistä sekä yrteistä notkuvia kojuja. Nähtäväksi jää, pääsemmekö joskus syömään äidin ostamista vesimelonin ja hunajamelonin taimista meloneja 🙂

Pöytä täyttyi kahvi- ja teemukeista, possumunkeista, juustocroissanteista, korvapuusteista, lohileivistä sekä tuoremehusta. Mikä ihana tapa aloittaa Juhannuksen vietto!

Käytiin myös hauskassa pikkuruisessa ravintola-laivassa juomassa yhdet kesäjuomat, jonka jälkeen jatkettiin vielä hetki torilla kiertelyä. Valitettavasti mansikat olivat niin ylihinnoiteltuja tuolla, että ne ostimme muualta mutta herneitä mä ostin torilta kaksi jättimäistä paperipussillista veljen hihitellessä vieressä sille määrälle 😀

 

Lopuksi kävimme vielä kauppahallissa hakemassa grillattavia lihoja ja tuoremakkaroita, marinoituja oliiveja, muikkuja, juustoa ja juhannusherkkuja koirille 🙂 

Oli tositosi kiva pikkuretki! 🙂 Torilta lähdimme muutamaksi päiväksi Juhannuksen viettoon, makoilemaan aurinkoon ja kokkailemaan herkkuruokia. Mulla on vaikka kuinka paljon juhannuskuvia, joita ajattelin laittaa tänne vielä myöhemmin lisää. Ruokakuvia on ainakin hirveästi aina perinteisistä grilliherkuista ja täytetyistä herkkusienistä juhannusmoussakaan, grillissä paistettuihin pikkulettuihin mansikka- ja raparperitäytteillä, kreikkalaistyylisiin sitruunapottuihin, suklaakakkuun, erilaisiin salaatteihin ja kesäkurpitsa-kevätsipulipaistokseen 🙂

Avainsanat

Kommentit (10)

Mäkin kävin tänään pitkästä aikaa torilla, ja kun satuin sulkemisaikaan (brunssilta tulossa…), niin sain varsin edullisesti kasan kotimaisia herneitä ja porkkanoita. 🙂 Nams!

Voi juku, aika hyvä tuuri! 🙂 Torilta ostetut porkkanatkin on niiiin hyviä, mutta kyllä herneet vie silti mulla voiton :D♥ Ehkä pakko hakea taas muutama litra tänään..

Ihana alku päivälle ja kauniita kuvia!

Totta! Aloittaisin mieluusti useamminkin vapaapäivän aamuni noin 🙂 Torilta ja kauppahallista ruokajuttuja hakiessa on jotenkin niin kiva fiilis 🙂

Hakaniemen halli on herkkusuun keidas. Olen ollut tiilisessä kahvikioskissa kaksi kesää töissä opiskeluaikanani 90-luvulla.

Oi niin on! Pelkästään se, että vihannekset saa mukaan paperipusseissa on jo superkivaa! Ja muutenkin kun kaikki on tuoretta ja niin kivasti esillä, ihana paikka! 🙂

Kauniita kuvia! Kyllä torilla on mahtavaa.:)

Kiitos! Niin on, täytyy taas mennä käymään joku viikonloppuaamu 🙂

Ostin itse kreikkalaisen basilikan Säkylän torilta (huoasin yrtin torikuvista!). Pidin hirveästi sen mausta, mutta se ei jostain syystä tykännyt kasvaa takapihallani. Pitänee ottaa ensi kesänä uusi yritys. 🙂

Joo mä en tajua kun meilläkään ei tunnu etenkään just basilikat viihtyvän! Mut porukoiden takapiha on täynnä yrttejä ja ne vaan kasvaa ja kasvaa. Sieltä on kiva poimia ja valita mieleisiään 🙂 Kreikkalainen basilika on nam! 🙂

Kommentoi juttua: HAKANIEMEN TORILLA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X