Juhannuksen herkkuruokia ja ihana ihana aurinko

Nyt on nautittu kunnon herkkuaamiainen parvekkeella, juotu kahvit ja tuoremehut. Oon vaan makoillut parvekkeella ottamassa aurinkoa ja nyt päätin tulla hetkeksi sisälle päivittelemään vähän tätä blogiakin. Juhannuskuvia on vielä tosi paljon, tällä kertaa vuorossa Juhannusaaton herkkuruoat!

Tarjolla oli mun yhden lempparikokin eli isoveljeni valmistamaa kanapataa kreikkalaisin vivahtein ja tosta tuli kyl heti yks suosikkini tsekkiläisen lihakeiton ja moussakan lisäksi. Niiin hyvää! Lisäksi söimme sitruunaisia yrttiperunoita, grillattuja kasvis-halloumivartaita, chili- ja valkosipulimarinoituja oliiveja, tzatzikia ja vaaleaa leipää sekä vesimeloni-vihersalaattia. Siinä auringonoton ja kokkailun lomassa saatiin vielä ylläri-alkupalat, kun veljeni teki meille gazpacho-keittoa, nam! 🙂

Haettiin siis Hakaniemen torilta noi kanat, perunat, vihannekset ja
kasvikset sekä oliivit. Tuoreet yrtit on noukittu suoraan takapihalta,
kokkailu hoitui kaikkien häärätessä niin keittiössä kuin grillin ääressä
pihallakin.  Oon sanonut tän varmasti ennenkin, mutta mä niin rakastan
isolla porukalla kokkailua ja yhdessä syömistä. On niin kiva suunnitella
aina tulevia ruokajuttuja, hankkia hyviä raaka-aineita ja valmistaa
niistä tällaisia herkkuaterioita 🙂

Nyt mä taidan siirtyä takaisin parvekkeelle, otan kylmän juoman mukaan ja nautin vaan olostani. Taas kerran täällä soi Kreikkalainen radio ja mä haaveilen ulkomaan matkasta. Ystävä just soitteli ja kyseli tämän päivän suunnitelmia, saa nähdä mitä keksitään. Sovittiin ainakin et tänään tai huomenna mennään piknikille ja olis myös kiva pyöräillä taas uimaan! Mutta nyt parveke ja aurinko kutsuu, ihanaa viikonloppua!! 🙂

Avainsanat

Kommentit (8)

Upean näköistä, värikästä ja herkullista!:)

Mukavaa viikonloppua!:) Minä taas taidan lähteä suolle katsomaan löytyisikö lakkoja, jos ei ala satamaan.

Eikä! Vitsi lakat on niin hyviä! Niistä saa tehtyä vaikka mitä herkkuja, mutta aika harvoin niitä raaskin ostaa torilta. Pakko varmaan jokunen rasia hakea kuitenkin 🙂

Sulla on tosi inspiroiva tapa kuvata ja kirjottaa 🙂 Silleen että nytkin haluais vaan lähteä torille hankkimaan aineksia joista vois porukalla tehdä hyvää ruokaa. Nää Kreikkalaistyyliset ruokapostaukset inspiroi tosi paljon, koska rakastan Kreikkaa ja Kreikkalaista ruokaa 🙂

Oi kiitos, tosi ihanasti sanottu! 🙂 Täällä ikävöidään niin paljon Kreikan matkoja, että pakko välillä kokkailla jotain sen tyylistä ruokaa 🙂

Ihania kuvia olet taas ottanut. Näyttää todella herkulliselta aterialta. Yhdessä laitettu ruoka on parasta ja torilta saa mahtavia aineksia. Täytyykin taas lähteä tästä tuonne keittiön puolelle ruokaa tekemään!;) Aurinkoista sunnuntaita!

Kiitos kommentista! Toi on kyllä niin totta 🙂 Ens viikonloppuna on taas yhdet synttärit tiedossa ja mä suunnittelen innoissani et mitähän ruokaa sitä laittais tällä kertaa 🙂

Pistatko gazpacho-ohjeen tanne??? Haluan kokeilla ehdottomasti. 🙂

Joo pistän, kunhan saan veljeltäni tuon herkkuhojeen! 🙂

Kommentoi juttua: Juhannuksen herkkuruokia ja ihana ihana aurinko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X