Kuumaa aurinkoruokaa ja kylmää olutta

Saimme kutsun Kellohallin pihalle pystytettyyn Lapin Kulta Solar Kitcheniin, jossa kokkailaan aurinkoenergian voimalla 20.8. asti. Mikä loistava idea! Aurinko paistoi (onneksi!) tarjolla oli kylmää olutta ja paikalla oli mukavia ruokabloggaajia. Pääsimme pienissä ryhmissä valmistamaan alkukeittoa auringon avulla ja pian kattiloissa porisi herkullisen tuoksuinen mm. kukkakaalia, sipulia, fenkolia, yrttejä ja selleriä sisältävä keitto 🙂

Olimme ajoissa paikalla, joten kerkesimme hyvin lueskelemaan päivän menut, jännäämään kuinka taiteilija saisi koko tekstin mahtumaan samalle riville ja saimme lämpimän vastaanoton niin Hannalta kuin Marialtakin 🙂

Aurinkorasva ja aurinkolasit tulivat todellakin tarpeeseen, onneksi olin pakannut molemmat mukaan 🙂

Meidän tehtävänä oli nauttia virvokkeita, ihmetellä auringon alla porisevaa keittoa ja käännellä aurinkokeitintä säteiden mukaisesti 😉 

Antto Melasniemi kertoi, että auringon alla on kokkailtu niin kalaa kuin pihvejäkin ja jopa leipää ja kakkuja! Mun mielessä alkoi jo siintää aurinkoenergian avulla järjestetyt lettukestit 🙂

Lopulta pääsimme pöytien ääreen maistelemaan alkukeittoa, joka taisi jakaa hieman mielipiteitä 🙂 Mun mielestä hauska kokeilu ja söin keittoni innolla! Jaoimme aurinkoisen pöytämme Potluck by one-blogin Terhin ja Siskot kokkaa-blogin Nellen sekä heidän ystäviensä kera. Jään muuten innolla odottamaan mitä vaaleanpunaisista lasagnelevyistä syntyy… 😉

Paikalla oli myös Lapin Kullan tuotepäällikkö Pekko Koski. Hänen kanssaan keskustelimme aurinkokokkailun lomassa mm. olutpullojen värien merkityksestä sekä hyvän oluen ja ruoan yhdistelmästä.

Ja siitähän ei pääse mihinkään, että kylmä olut ja aurinkoinen päivä on
kyllä loistava yhdistelmä! Mun uus lemppari perinteisen Lapparin lisäksi on tuo kullankeltainen Arctic Malt 🙂

Alkukeiton jälkeen oli pääruoan aika. Valittavana oli lämmin seesami-possusalaatti, täytettyä kesäkurpitsaa tai hevosen pippuripihvi. Itse viittasin kesäkurpitsan kohdalla ja olin kovin tyytyväinen valintaani kunnes poikaystäväni pippuripihvi tuotiin pöytään. Hieman ennakkoluuloisena maistoin ekan kerran elämässäni hevosen lihaa ja niin mun kuin seuralaisenikin yllätykseksi tykkäsin siitä ihan älyttömästi!

Omassa annoksessani oli sienillä, perunalla ja rapeilla leipäpaloilla täytettyä kesäkurpitsaa ja siis tykkäsin kyllä siitäkin.. Mutta pakko myöntää, että ihan pikkunen annoskateus iski silti, onneksi sain sentään muutaman maistiaispalan! Ja onneksi mun poikaystävä on kokki, joten sain jo lupauksen siitä että meillä valmistetaan jotain saman tyylistä pihviä tässä lähiaikoina.

Aurinkoinen keittiö on siis avoinna vielä vajaat kaksi viikkoa osoitteessa Työpajankatu 2, 00580 Helsinki klo: 11-15. Solar Kitchenin Facebooksivuilta voi seurata tarkemmin ravintolan aukioloaikoja 🙂

Kiitos vielä kutsusta! Meillä oli mukava päivä ja hipsimme hymyssä suin kotiin keskustellen siitä, kuinka hauska tämä idea oli ja siitä kuinka mä niiiin haluaisin nähdä kuinka auringon alla valmistuu joku tosi herkullinen kakkujälkkäri 🙂

Avainsanat

Kommentit (9)

Kyllä on mahtava blogi sinulla! Ihan mieletön. Hyvä, että törmättiin 🙂

Kiitos jälleen kuvapläjäyksestä, hienoja kuvia ja hyvän näköistä ruokaa 🙂

Kiitti! Ruoka oli HYVÄÄ! 🙂

Vautsi näitä kuvia – pääsisä tuonne syömään!
Terv. Kirsi

Vielähän sinne kerkeää ;-)! Huh, itelläkin kauhee nälkä. Onneks ruoka on ihan just valmista!

siis pääsispäs 🙂

onpa kertakaikkisen hieno idea. toivottavasti ehtisin itse koklaamaan.

Ja ihanan kauniit kuvat 🙂 Yks mun lempiblogeistani!

Mun mielestä kans ihan mahtava ja myös hauska idea! Toivottavasti tosiaan ehdit paikalle!
Ja kiitos, tosi mukava kuulla! 🙂

Kommentoi juttua: Kuumaa aurinkoruokaa ja kylmää olutta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X