KREETA HERE WE COME!

Jihuu ja jippii! Me varattiin matka Kreikkaan ja lähtöön on alle kaksi viikkoa! Viime reissusta on pian kaksi vuotta ja nyt alkoi tuntua siltä, että pakko päästä taas pikku lomalle. Kroatia olis kiinnostanut kans kovin, mutta kaipuu Kreikkaan on niin suuri et ei tässä nyt oikein muutakaan voinut, heh. Tästä tulee mun kolmastoista matka Kreikkaan, ekan reissun tein maman vatsassa Kreetan Ierapetraan mut sitä ei varmaan lasketa 😉 Muistelin et olisin aiemmin jo listannut tänne Kreikan matkakohteeni mut en löytänyt niitä mistään joten tässä ne nyt tulis:

1988 Lefkas, Nidri
1989 Lefkas, Nidri
1990 Kreeta, Platanias
1991 Thassos
1995 Parga
1998 Korfu, Aharavi
1999 Kreeta, Paleohora
2001 Halkidiki, Afytos
2003 Kreeta, Analipsi
2009 Samos, Votsalakia -> postaus reissusta
2010 Lefkas, Nidri -> postaus reissusta
2011 Lefkas, Nidri

Tuleva reissu: 2013 Kreeta, Agia Marina

Kuva: Finnmatkat
Kuva: Finnmatkat

Kuva: Tjäreborg

Kuva: Tjäreborg

Kuva: Tjäreborg

Kuva: Finnmatkat

Kuva: Finnmatkat

Me ei olla mitenkään erityisesti suunniteltu et mitä tehdään tulevalla lomalla, mut olis kiva vähän kierrellä saarta ja käydä ainakin Hanian markkinoilla sekä kauppahallissa ja nähdä kuuluisa Venetsialainen satama. Bussilla pääsee kulkemaan tuolla tosi kätevästi ja välimatkat on aika lyhyitä niin käydään varmaan ainakin Plataniaksessa ja tsekkailemassa vähän millasia rantoja tuolla on, niitä kun on kehuttu niin paljon 🙂

Viime vuonna me ei päästy reissuun, niin perustettiin sit oma Kreikkalainen Taverna ja vitsi en malta odottaa et kohta päästään taas oikeesti istuskelemaan niihin pikkutavernoihin syömään tzatzikia, fetasalaattia, gyros pitaa ja muita herkkuruokia. Nyt vaan kaikki mahdolliset velholoitsut kehiin et mun käsi kokee jonku ihme parantumisen ja pääsen viel ens viikolla muutamaks päiväks töihin ja et pystyn sit lomalla uimaan kunnolla! Tällä hetkellä en pysty ees kuvittelee mitään uimista, mut nyt vaan lepuutan oikeesti tota kättä et saan sen kuntoon 🙂

Onkos siellä muita Kreikkafiilistelijöitä?

Avainsanat

Kommentit (18)

Voihan… KÄÄK, noita kuvia (syvä huokaus!)
Hih… Oikein ihanaa matkaa, koitahan jaksaa viel muutama päivä oottaa 😀

No jep! Aika kivat maisemat ja toi merivesikin on ihan kivan väristä.. 😉 Koitetaan jaksaa, tosin tuntuu et päivät menee nyt tosi hitaasti kun ei ole töissä.. mut ei oo enää kauaa! 😀

Kreikka on mun ehdoton suosikki edelleen ja tulee varmasti aina olemaan. Tykkään vaan siitä jotenkin ihan yli muiden maiden, ruoka, ihmiset, maisemat ja säät natsaavat meille juuri oikealla tavalla. Suosittelen reissua Pargaan, jos ette tosiaan ole siellä vielä käyneet. Tykästyimme ikihyviksi paikkaan. 🙂 Mutta moni muu kreikan mestoista on meilläkin vielä kokematta, Korfu kiinnostaa kovasti, ehkä sinne suuntaamme seuraavaksi?

Täh, ai oltiin vai?! No parempi vaan, siinähän onki kerenny sit tehä enemmän kaikkee.. haha! 😀 Terveisin, Lahopää.

Mimosa me oltiin Pargassa kaksi viikkoa! Terveisin, Isoveli.

Hei apua! Me ollaan kyl lomailtu viikko Pargassa mut se unohtui listasta! Hyvä kun mainitsit, en olis muuten edes huomannu et se puuttuu 🙂

Kreikka on meidän suosikki kans! Kaverit ihmettelee et miks me aina sinne mennään, mut kyl sitä kerkee muuallakin lomailemaan sit myöhemmin 😉 Kreikassa vaan on niin ihana se koko fiilis ja just ruoka, paikalliset ihmiset ja kaikki!♥

Kreikka ja Kreikkalainen ruoka on lähellä sydäntä<3 Tosi upeita kuvia sulla 🙂

Kreikkalainen ruoka on kyllä todella herkullista! Kiitos 🙂

Oi, teitä onnellisia! Me olimme kesällä 2011 Plataniaksessa hotelli Ideal Beachissa. Söimme viikon ajan joka ilta eri ravintolassa ja erityisesti jäi mieleeni friteeratut kesäkurpitsankukat mmmm… ja tietysti on aina päivällä syötävä Gyros -piirakka kylmän Mythos -oluen kanssa.
Laita kuvia sitten, kun olette palanneet.

Friteeratut kesäkurpitsan kukat kuulostaa mielenkiintoisilta, ehkä mekin pääsemme maistamaan niitä tulevalla reissulla 🙂 Oliko niitä siis ihan sellaisenaan vai joissakin tietyissä ruoka-annoksissa?

Musta tuntuu, että mies odottaa eniten tota Mythos-olutta 🙂 Sitä tulee ostettua joskus täällä suomessakin, mutta onhan se nyt ihan eri istuskella oluella siellä auringon paisteessa jossakin tavernassa.

Kuvia lomasta tulee aivan varmasti! Tällä kertaa aion panostaa enemmän ruokakuviin, niistä kun tulee yleensä niin epätarkkoja kun tulee käytyä syömässä kunnon ruokia vasta iltaisin. Päivällä syödään lähinnä Gyros pitaa ja fetasalaattia 🙂

Vitsi miten suloinen tuo Pikku Myyn sitaatti! Ihana! Muumit ovat aivan loistavia, olen monet kerrat nauranut niille kirjojen jutuille ja toisaalta myös tirauttanut pari kyyneltäkin, ainakin Taikatalvea lukiessa. Luen sen aina vain uudelleen ja aina se itkettää!:D Jotenkin sieltä vaan tuntuu aina löytyvän joku viisaus jokaiseen elämän tilanteeseen…

Avomieheni on kova Kreikka-fani ja onkin siellä käynyt monta kertaa! Itse en ole vielä koskaan käynyt, mutta mies on hirveästi kertonut kaikkia juttuja, kuten, että on syönyt siellä elämänsä parhaat ruoat. Meillä on yhteinen haave matkustaa Kreikkaan!

Viettäkäähän ihana loma!!<3

Heh, toi on kyllä yks parhaista sitaateista mitä tiiän! 😀 Mä luin muutama vuosi sitten just Taikatalven, oon lukenut sen monta kertaa. Ne muutkin kirjat on kyllä hyviä ja tykkään myös niistä kirjojen kuvituksista.

Kreikkalainen ruoka on kyllä ihan taivaallista. Ihan parasta että ollaan siellä kohta! Toivottavasti tekin pääsette yhdessä Kreikan lomalle! 🙂

Hauskaa reissua! Itse joudun tämän kesän osalta tyytymään makumatkailuun :).

Kiitos! Meilläkin oli viime kesänän pelkkää makumatkailua, joten nyt oli päästävä taas reissuun 🙂

Friteerattuja kesäkurpitsankukkia oli tilaamani ruuan lisukkeena, en vaan muista siitä muusta ruuasta mitä se oli. Minulla oli ollut pitkään haave saada maistaa niitä ja viimeisenä iltana se toive toteutui.Kyllä Kreikka on aina reissun arvoinen ja Italia myös. Italiassa olemmekin reissanneet enemmän ja siellähän se ruoka on myös ihan taivaasta kotoisin. Viime kesänä toin Sisiliasta tomaatteja ja kuivatin niistä siemeniä. Tuolla ne taimet nyt ovat täynnä pieniä vihreitä alkuja ja jännitän riittääkö aurinkoa niin kauan, että ne alkavat punertaa.

Arvaa mitä! Me luettiin yhtä ruokalehteä viikonloppuna ja siinä lehdessä sattui olemaan kuvia just näistä friteeratuista kesäkurpitsankukista. Hauska sattuma, koska en ollut koskaan aiemmin nähnyt tai kuullut sellaisista. Ne olikin paljon isompia kuin luulin!

Toivottavasti päästään maistamaan niitä nyt, täytyy katsella näkyykö ruokalistoilla tai sitten kysyä vain suoraan tarjoilijalta 🙂 Ajattelin myös tuoda Kreikasta muutaman herkullisen tomaatin kotiin, tosin mies kysyi ideaa pohtiessani että oonko oikeesti tosissani. Ne vaan on niin paljon parempia siellä.

Hyvä idea toi siementen kuivattaminen, taidan kokeilla samaa. Vitsi te saatte kohta herkkutomaatteja, ainakin koko viikoksi on ilmeisesti luvattu aurinkoisia kelejä 🙂

Oon ite reissannut kuukauden verran Italiassa ja sieltä jäi kyllä päällimmäisenä mieleen älyttömän hyvä ruoka. Haluaisin sinnekin päästä joskus uudestaan reissaamaan! 🙂

Kommentoi juttua: KREETA HERE WE COME!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X